Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 30.8.2006 10:30  5547
EvelynTuku v kuřecích prsou je tak minimálně, že bych tu troubu s nimi klidne riskla.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 30.8.2006 10:28  5546
Scalex: Myslím, že co se týká bylinek tak tam by neměl být problém, jde hlavně o ty tuky.

Teke: Některé jaterní zveřejněné na netu obsahují to, že maso jde dělat na pánvi bez tuku, ale jak jsem psala, kolegyně to konzultovala s doktorkou a ta řekla jednoznačně "vy jste se zbláznila!" :-) Asi tak. Nejlepší bude každopádně poradit se s lékařem.
scalex Scalex 30.8.2006 10:19  5545
Nevím, co se na jaterní dietě smí a co ne, ale rozhodně bych si zjistil, co smí za bylinky a při vaření bych jimi nešetřil, aby maso hodně natáhlo jejich aroma. Chuť vařeného kuřecího se tak může výrazně zlepšit, protože jinak je to fakt blivajz. Můžou jaterníci libeček?
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 30.8.2006 10:17  5544
Vývar se jíst taky nesmí.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.8.2006 10:16  5543
mě by kuřecí prsíčko chutnalo i vařený, obzvlášť v té zelenině a s rejží. Problém bude asi to koření a sůl.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 30.8.2006 10:15  5542
Ach jo, to se mám na co těšit. :-/
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 30.8.2006 10:08  5541
Kolegyně teď vařila jaterní dietu dceři a maso se může jen vařit, bez tuku na pánvi to být nesmí. Dostala od doktorky vynadáno, protože všichni říkali, že to může a nemůže. Ten tuk v masu zůstává, proto je třeba vařit.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 30.8.2006 09:57  5540
Teke.Nakrájet zeleninu (rajčata, papriky, lilek, cuketa, cibule, česnek, pórek...), nasypat do zapékací misky a dát do troby. Po chvíli maso otočit a zalít trochou nějak ochuceného jogurtu smíchaným s hrstkou strouhaného sýra.
Jestli je to na játra všechno dobré, netuším. Pokud něco z uvedeného s dietou neladí, tak to jednoduše vynech.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.8.2006 09:47  5539
tekeCo recept z mého 5385? Když to uděláš na nepřilnavé pánvi bez oleje, mohlo by to být rozhodně poživatelnější než vařené kuře :-)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 30.8.2006 09:47  5538
NenuNiva se určitě do jaterní diety nevejde :-).
nenufer 30.8.2006 09:45  5537
tekenaplnit nivou a len podusit?
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 30.8.2006 09:41  5536
tekeDobré se mi to nikdy nepodařilo uvařit ;-).
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.8.2006 09:27  5535
tekehodit do vody, vařit? Se zeleninou? Trošku osolit? Nakrájet, přidat do podušený zeleniny s rejží .. já nevím, co můžou jaterníci:-)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 30.8.2006 09:10  5534
Potřebuju rychlý tip na úpravu kuřecích prsních řízků, aby splňovaly požadavky jaterní diety - nesmažené, málo kořeněné, netučné a přesto dobré. :-)) Napadá někoho něco?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.8.2006 08:27 - Oblíbené kluby (17:05) 5533
tak mi prisel darecek od Apetitu za predplatne - zapekaci miska Tupperware. Co ja do ni asi udelam :-)))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt