Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 30.8.2006 13:24  5564
vinyl: No... někdy tam zajeď, zkus třeba hospodu Zlatá hus a pak třeba budeš mluvit jinak:-)

Shelle: Rozhodně si musíš dát pravou gulášovou polévku a pak nějaký perkelt nebo guláš z ryb, ten je vynikající. Jo a nezapomeň - stačí dvě slůvka - edesz (sladká) a cziposz (ostrá) :-)))
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 30.8.2006 12:58  5563
když sme u těch "nestandardních" mas.....taky někdo tak milujete vepřovej jazyk?ať už jenom tak vařenej s křenem, nebo s bramborovou kaší, nebo uzenej....tohodle masa bych se mohla ujíst...bohužel se málokdy dá v řeznictví sehnat:-))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.8.2006 12:55  5562
Shelle: Pokud jen pár dní, tak určitě Budapešť. Krásné město. K obědu něco malého, výborná je třeba tržnice,ne jako u nás, velká krytá budova, kde místí zamědělci prodávají, zeleninu, maso, ryby..., V posledním patře jsou taková běžná občerstvení, ale nemaj hamburgy, ale třeba plněnou papriku, plněnou kapustu, cukety a podobný typický zaležitosti.

Na večeři jsem objevil fantastickou restauraci- Voros es Feher (Andrassy ut. 41) jedno jídlo lepší než druhé. Např pětichodové menu včetně vína vyjde na 750 kč :-))

Theresa, Potvurka: jj, tahle lahůdka není pro každého :-))
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 30.8.2006 12:43  5560
taky raději jen obyčejný jatýrka na roštu... tyhle mi přijdou fakt divný :-( jsou strašně velký... jak se to do tý husy vejde? :-(
shelle Shelle - Good Service 30.8.2006 12:42  5559
vinyl [5557]: Par dni v Madarsku, tak abych vedela, co mame v mistnich stravovacich zarizenich ochutnat. Jestli te tam zaujalo i neco jineho nez jatra. (No dobre, hlavne ja jsem premyslela.)
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 30.8.2006 12:40  5558
já játra miluju, nejlíp jen tak na cibulce a tatarkou.....ale že bych musela mít tyhle "vychovaný elektronickym systémem", chudáci zvířata...raději dám přednost normálním drůbežím jatýrkům:-)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.8.2006 12:38  5557
Thegen: to nemůžou být ledajaká játra, tyhle husy jsou speciálně vykrmované, prý mají nějaký elektronický systém, kterým to do nich pod tlakem hustí, takže ty játra pak vypadají tak jak na obrázku, jsou extrémně tučná. BTW Teď kvůli nim stačí zajít k nám do mrazáku, koupili jsme asi dvě kila v tamním Makru :-))

Shelle: Říkal jsem si, takový malý obrázek neuškodí :-)) A navíc vůbec nevypadají jako játra :-) Co myslíš malým výletem?
shelle Shelle - Good Service 30.8.2006 12:32  5556
Neslo by nektera jatra priste jen linkovat? Ja mam v sobe nejaky jatrovy blok, protoze ja je proste nemuzu jist, varit, citit a ani videt. Jezismarja, ted musim tak o hodinu posunout obed.

A co jineho bys tak doporucil vyzkouset? Premysleli jsme o malem vylete, tak abych vedela, co ochutnat.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 30.8.2006 12:31  5555
vinylNemusíš jezdit do Maďarska. Na Slovensku je vesnička Slovenský Grob, která je husími porkmy vyhlášená. Nevím jestli tam chovají husy přímo na játra, každopádně lepší než tam jsem nikde nejedl.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.8.2006 12:26  5554
Když je řeč o játrech... :-)Strávili jsme asi 10 dní v Madarsku (Budapešt, větší města, Tokaj). Musím říct, labužníkův ráj. Pokud se podaří nalézt dobrou restauraci (nepodařilo se jen dvakrát), čeká gurmeta vynikající pokrm moderního stylu, šmrcnutý madarskou tradicí, k tomu vynikající maďarská vína, k desertu pochopitelně Tokaj Azsú. To vše ve velmi mírných cenových relacích.

Nejfantastičtější pochoutkou jsou husí játra. Měl jsem za to, že husy se pro játra chovají jen ve Francii (o Foie Gras jste určitě slyšeli), a ejhle, i v Maďarsku. Není vlastně divu, neb nejlepší přírodní sladká vína, která s nimi tvoří nedílnou kombinaci, pocházejí z Francie (Sauterne) a z Tokaje. Kdo nikdy neviděl, taková játra vypadají takto :


Takže Maďarsko, ač to není moc známe, je krásná a zajímavá země s velmi vysokou kulinářskou úprovní a velmi rozumnými cenami. Rozhodně stojí za návštěvu!
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 30.8.2006 12:13  5553
Taky co doktor - to názor. Dietní sestra řekne jedno, doktorka řekne něco jiného, ve speciální příručce je zase něco jiného - pak se v tom má člověk (vystresovaný už jen z toho, že se nemůže podle chuti najíst) vyznat a ještě se tím řídit :(
Co třeba dušená prsa s kořenovou zeleninou, koření bobkový list, libeček, zelenina se pak rozmixuje a může se přidat jogurt pro zjemnění - je to takový chabý pokus o svíčkovou.
Ale pokud je to tak, jak říká kolegyně Eveleyn, že nesmí ani vývar, tak nepomůže ani dušení, protože to zase ten "tuk" zůstane ve šťávě. To musí být nějaká přísná doktorka a nebo fakt hodně vážné onemocnění.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 30.8.2006 11:43  5552
manka [5547]: Kolegyně se výslovně ptala na ty kuřecí prsa a ne-e. Proto jak píšu, lepší je se poradit s tím konkrétním doktorem, záleží taky na zdravotním stavu který je individuální. Co někdo může, druhému vůbec nemusí dělat dobře.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.8.2006 11:33  5551
tak ať zkusí maso pštrosí, to prej nemá žádnej tuk:-))
scalex Scalex 30.8.2006 10:48  5550
S kari asi ne.
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 30.8.2006 10:43  5549
a co netučné rizoto...třeba s kari, nebo jen paprikou?:-))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt