Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 1.9.2006 18:29  5607
grilovat? při jaterní dietě? nebo ryba se může?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.9.2006 17:52  5606
TeketapaLibeček, čerstvý. Dva tři lísky do rybky a nejlépe grilovat
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 1.9.2006 16:53  5605
sím, sím, jaké bylinky by se hodily ke tresce?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.9.2006 16:04  5604
phannysalám asi taky ne:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.9.2006 15:58  5603
jaterní pizzasůl se může, kořenit bazalkou a oreganem taky. Ani toho česneku bych se tolik nebál, ale opečená mozarella by neprošla.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.9.2006 15:55  5602
shellnesolená, nekořeněná pizza by asi nebyla moc dobrá ..
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.9.2006 15:55  5601
Shellebez sýra by šla :-), opečený sýr ne-e
shelle Shelle - Good Service 1.9.2006 15:54  5600
phanny, VandaPoslendi otazka - pizza take ne-e?

Doufam, ze tohle nebudu muset nikdy zkouset.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.9.2006 15:51  5599
shelleVařit, nejlépe v páře. Ideální jatrní pokrmy jsou sladké, krupicová kašem nudle s perníkem, rýžový nákyp /ale je třeba se obejít bez másla navrch/.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 1.9.2006 15:18  5598
Shellez tepelné úpravy vařit nebo dusit, vyvarovat se co nejvíc to jde tuků a výrazných koření, česneku, cibule, obecně nadýmavých věcí - moc chutného ti k jídlu nezbývá...
shelle Shelle - Good Service 1.9.2006 15:00  5597
phanny [5596]: Ja to nikdy nezkoumala, tak se jen tak ptam.

Takze vsechno musi byt syrove nebo varene? A zelenina na grilu nebo pecena take vadi? Protoze tam jsou ty "spalky"?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.9.2006 14:48  5596
shellePéci při jaterní dietě nelze, ani bez tuku, ten je stejnak obsažen v mase. I když to hodíš na gril, tak tuk obsažený v mase se začne "přepalovat". Prostě teplota by neměla o moc překročit 100°C
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 1.9.2006 09:46  5595
zuzJá znám jen pomocné měřítko na polévkové lžíce. 1 lžíce trošku s čepičkou je 10 g.
zuz 1.9.2006 09:45  5594
PomocJsem momentálně bez váhy a potřebovala bych naměřit 30dkg mouky, nemáte prosím někdo zkušenost kolik to třeba činí v půllitrové sklenici?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.9.2006 08:36  5593
scherienejlíp ohřát?:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt