Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.9.2006 13:30  5639
vinylNepatří ta ještě něco, aceto balsamico nebo tak? Ani se to nijak neopéká?
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 4.9.2006 13:02  5638
kuskus s cuketou...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.9.2006 12:22  5637
cuketatak na cukety jsem už skoro expert, tchán nás jí zásobuje vydatně. Bohužel většinou kusany tak 30cm. I přes prosbu o menší. Takže např, plněné cukety rozličných náplní, do italského rizota, jako předkrm jen marinované, cuketové karbanátky....

včera jsem dělal famozní předkrm s lilkem, ten si ještě pamatuju:

lilek nakrájet na 0,5cm plátky, nasolit a nechat hodinu odstát aby pustil vodu, pak opláchneme a osušíme. pak na plátek poklademe mozarelu, čerstvou petržel, zasypeme parmazánem a zavineme. Vynikající!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.9.2006 12:15  5636
já ji nikdy nedělala tak nevím, ale vyloženě obrovská není. 10-15 ale taky nemá, spíš kolem 30, ani ne.
nenufer 4.9.2006 12:15  5635
phannyako plnivo do prazenice my chutio aj ta polmetrova :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.9.2006 11:59  5634
kvitkoSice se opakuju, ale pokud se jedna o takovou tu rozdávanou půlmetrovou cuketu, tak ta je nejlepší na kompost. Jedlá cuketa má maximálně 10-15 cm na délku a 3-4cm průměr.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 4.9.2006 09:54  5633
obalit a osmažit, ale mně to nikdy nechutnalo ;o)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 4.9.2006 09:48  5632
kvitkoPřidat jako vrstvu do zapečených brambor.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.9.2006 09:47  5631
cuketavčera jsme dostali cuketu a chci ji nějak zakomponovat do večeře, ale nenapadá mě nic. Nejspíš nějak do omáčky na těstoviny .. nemáte tip?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.9.2006 07:11  5630
tak já koupím nějakej bílej jogurt a sypu do něj koupenou směsku, zatím mi to vždycky chutnalo ..
tinuska 3.9.2006 17:38  5629
Tak tzatziky jsou vyborny, sehnala jsem Greek jogurt, pridala kopr, cesnek, pepr a sul. Je to posusnanicko. A protoze meli hezke zampiony, tak bude k veceri houbova omacka.
renda Renda 3.9.2006 16:47  5628
tinuskaJa si tzatziky micham do kysane smetany, ale to je trochu moje manie, protoze ja tou smetanou nahrazuju bilej jogurt v ledascem.
shelle Shelle - Good Service 3.9.2006 13:20  5627
TinuskaV "mem" Tescu tehdy byl nekde uplne zcestne umisteny, rozhodne ne u jogurtu a smetan, kde bych ho cekala. Zkus nejaky ten koutek s cizimi potravinami treba.
tinuska 3.9.2006 13:08  5626
ShelleTesco maji ale bez tvarohu. Oni ti nakupci jsou Irove a kdyz to neznaji, tak to nenakupuji. Ale schvalne se jeste podivam a kdyz ho najdu, tak ti poslu par tvarohovych buchet :)
shelle Shelle - Good Service 3.9.2006 13:02  5625
tinuska [5624]: Tam neni Tesco? No, rozhodne hledej jogurt s napisem Greek cokoli. A thick je husty u jogurtu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt