Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 5.9.2006 13:23  5651
prosim, nevidel jste nekdo tu treti kucharku Apetitu??? kdyby jo, muzete mi ji prosim koupit???
nenufer 4.9.2006 22:18  5650
phannyona ma zahradku babičky 150 km od bydliska a navyse sa tam malo chodi takze co dostane to musi spotrebovat :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.9.2006 22:10  5649
mufloTys mě nepochopila, jí si sklízím ty babičiny :-))).
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 4.9.2006 21:34  5648
phannyKdyž já jsem nyní bez zahrádky.o))))
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.9.2006 19:01  5647
tinuskazkus Lidl. Tam si hodne zachovavali kontinentalni sortiment
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.9.2006 14:53  5645
phannyne, jen lilek a do horkýho lilku to pak balíš, vytvoří to překvapivě vynikající symbiozu.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.9.2006 14:37  5644
vinylOpékáš už balíčky s mozarellou počítám :-)...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.9.2006 14:36  5643
muflo:-) sklízím sám a darované macky rovnou kompostuji.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 4.9.2006 14:12  5642
phannyjenže zkus to vysvětlit babičce, která cuketu nesklidí do té doby dokud nemá půl metru... Co je větší, to je lepší...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.9.2006 14:11  5641
phanny:-)))prej pamatuju :-)))

Samozřejmě se ten lilek musí udělat chvíli na pánvi na olivovém oleji :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.9.2006 13:31  5640
TheGenkuskus s jehněčím :-)))
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.9.2006 13:30  5639
vinylNepatří ta ještě něco, aceto balsamico nebo tak? Ani se to nijak neopéká?
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 4.9.2006 13:02  5638
kuskus s cuketou...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.9.2006 12:22  5637
cuketatak na cukety jsem už skoro expert, tchán nás jí zásobuje vydatně. Bohužel většinou kusany tak 30cm. I přes prosbu o menší. Takže např, plněné cukety rozličných náplní, do italského rizota, jako předkrm jen marinované, cuketové karbanátky....

včera jsem dělal famozní předkrm s lilkem, ten si ještě pamatuju:

lilek nakrájet na 0,5cm plátky, nasolit a nechat hodinu odstát aby pustil vodu, pak opláchneme a osušíme. pak na plátek poklademe mozarelu, čerstvou petržel, zasypeme parmazánem a zavineme. Vynikající!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.9.2006 12:15  5636
já ji nikdy nedělala tak nevím, ale vyloženě obrovská není. 10-15 ale taky nemá, spíš kolem 30, ani ne.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt