Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.9.2006 20:18  5682
tilkajá myslím, že je dobrej tah mít uzenářství s dobrýma uzeninama. I když může bejt dražší, lidi na to přijdou a jdou za lepším:-) Jé, bych chtěla ochutnat nějakou domácí klobásku,mňam!
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 13.9.2006 20:02 - Oblíbené kluby (08:12) 5681
nepruď a pošli balík :o))
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 13.9.2006 20:00  5680
Tady na Moravě se v posledních asi pěti letech vyrojilo dost řeznictví, kde vyrábí opravdu špičkovou uzeninu, ale nechci s tím prudit, když vy o dobrou klobásku nezavadíte.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 13.9.2006 19:55 - Oblíbené kluby (08:12) 5679
tilka .. no .. já myslím, že v našich končinách netřeba řeznictví hledat ... ta dvě + 3 obchody, kde uzeniny prodávají máme zmapovaný :o))))

a o 300 km vedle to bylo to samý
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 13.9.2006 19:48  5678
Zkoušet, až najdeš řeznictví, kde dělají uzeniny dobré. Nic jiného ti neporadím. A určitě takové nějaké najdeš.
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 13.9.2006 19:37  5677
Mám takový dotaz. Nevíte, co se děje s párkama a klobásama v poslední době? Teda poslední, sleduju to pár měsíců, ale je možný, že to trvá už roky :-). Prakticky všechny co koupíme mají takový divný čmuch, jakoby paprikový. Nepamatuju se, že by to mívaly párky dřív, aspoň ne všechny.. a teď nemůžu objevit jediný, který by tím netrpěl (a že se na vsi a malým městě objevuje těžko :-)). Dost mi to vadí, to není pořádná vůně uzeniny, ale spíš taková divná pachuť, navíc u všech druhů stejná. Jakoby přešli třeba z rychlosoli na tohle až smradlavý...
shelle Shelle - Good Service 13.9.2006 09:10  5676
Diky vsem. Nejaky cukr jsem dali dohromady a snad budou mit v makru na dalsi varku pristi tyden.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.9.2006 09:06  5675
z jiného soudku .. :-)
Tak jsem si objednala pánev (konečně!) a nestačím zírat. V krámě stojí cca litr a na netu jsem ji našla dokonce za 644 Kč. Milé:-)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 12.9.2006 20:08  5674
Ještě existuje přípravek Pektogel, tam se přidává daleko víc cukru než do těch přípravků, které jste jmenovali.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.9.2006 20:07  5673
shelleJe ovoce, která má vlastního pektinu habakuk, třeba meruňky nebo rybíz.
nenufer 12.9.2006 18:23  5672
ShelleSkus do toho miesto pektinu (zelirovaciho cohosi) nastruhat nezrele jablko, tiez slusne zeliruje :-)) Nakoniec pektin ziskavaju prave z nich
shelle Shelle - Good Service 12.9.2006 15:14  5671
Mouser [5669]: Dekuji, poridim. Snad tam bude.

Mondy, ja si take myslim. I kdyz ja to dam hlavne asi zname, aby ochutnala.

A jelikoz jsem byla pobourena nedostatkem zelirovaciho cukru (ani vietnamec 1 nemel), tak jsem pristupna navrhum, co jineho s aronii (jerabem), nejake tipy na "kompot". Stavu delat nehodlam. Spis treba s cim to smichat.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2006 12:06  5670
Filety z pstruha s omáčkou Pommery a bramboráčkyV neděli jsme udělali rybku dle nového Apetitu. Jen candáta jsme nahradili čerstvě uloveným pstruhem. Omáčka Pommery je velmi zajímavá a k rybě výborně padne. Bramboráčky (bez mouky a mléka) jsou skvělým neutrálním doplňkem. K tomu vynikající Budai Savignon Blanc z Maďarska. Doporučuji vyzkoušet, vynikající a není ani příliš náročné.
mouser 12.9.2006 12:00  5669
Shelle 5664v Makru mají určitě od Dr.Oetkera 2:1, baleny asi po pěti pytlících
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 12.9.2006 09:40  5668
ShelleTen dia želírovací je dobrej a marmoška je z něj taky dobrá :-).
Vyzkoušeno na lidech ;-).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt