Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 14.9.2006 08:33  5695
Dot [5693]: Ja je prave posledni roky take spis nerada. I kdyz posledni dobou jsem se i dost odmasila.
kokos kokos 14.9.2006 08:32  5694
No co na to říct. Naopak si myslí, že se v poslední době kvalita a chuť uzenin dost zlepšila. Ošem opravdu nekupujeme tyto výrobky v Hypersuper. Asi máme štěstí, že u nás jsou pořád ti malí obchodníčci.
dot Dot 14.9.2006 08:29  5693
To ShelleDík za odkaz. Zajímavé a smutné čtení. Už chápu, proč mi přestala chutnat šunka a chutná mi jen sušená německá nebo pršut. :-( Dtto salámy. Jak ty se pokazily. To už je na vegetariánství.
shelle Shelle - Good Service 14.9.2006 08:12  5692
MisaNedavno o tom bylo v Dtestu. Jde o to, ze vyrobky ze SR, Polska, Nemecka a jinde nemusi splnovat pozadavky na to, co presne ma byt ve spekacku, salamu a dalsich. Plati to jen pro ceske vyrobce. Ti to maji tudiz drazsi a lide kupuji to levnejsi z ciziny, kde je mene masa (nebo zadne).

A ty predpisy se ted maji zrusit. tady je aspon uvodnik, kdyz nekde najdu cely clanek, naskenuji. Meli i petici na netu.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 14.9.2006 06:57  5691
klupi:-) já si na východočeské uzeniny nestěžuju. Ale je fakt, že nakupuju výhradně v jednom řeznictví a tam si extra zajíždím :-).
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 14.9.2006 05:25  5690
gotreg .. a taky východočeské :o)
gotreg 13.9.2006 22:44  5689
klupitak holt zbývá kapitalistická cizina
jinak mam pocit, že Dera (či jiný výrobce chutí) holt objevil i západočeské masokombináty
kokos kokos 13.9.2006 21:03  5688
No vlastně jsem tím chtěl jen říct, že prostě jinde než u vyzkoušených firem, uzeninu nekupujem. Takže nevím co se jinde změnilo. Ale jestli to nebude snahou ušetřit za každou cenu.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 13.9.2006 20:42  5687
kokos .. no jo .. Moravu mám za bukem .. to je od Rozvadova, co by náš Honzík kamenem dohodil
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 13.9.2006 20:37  5686
Tak je mi jasný, že na Moravě u místních řezníků budou klobásky dobré, to jsou skoro domácí (a že na koleji od kamaráda jsme měli sakra dobré domácí klobásky a podbřušec :-)).. mně jde o to, jestli někdo neví, jestli se něco změnilo a případně proč složení u větších výrobců.. nikdy jsem nebyl v dosahu těch domácích a skorodomácích a takhle určitě dřív párky/klobásy od těch větších výrobců nesmrděly...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.9.2006 20:33  5685
kokostož až se někdy dostanu, tak dojedu, no:-) Z tama nejsu, tož co mám robit:-)
kokos kokos 13.9.2006 20:26  5684
kvitko [5682]: Tož dojeď no. Co tí brání.
kokos kokos 13.9.2006 20:26  5683
klupi [5681]: Můžu jen potvrdit, to co říká tilka. Jen okolo nás jsou tři dobří (co dobří - výborní) řezníci. Dokonce tak dobří, že místní přestali na zabíjačkách dělat klobásky. A to tedy na valašsku je co říct. Takže přes kopec (u tilky) to bude nejspíš taky tak.
A žádnej balík nebude - tož, lrdy že by sis dojela.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.9.2006 20:18  5682
tilkajá myslím, že je dobrej tah mít uzenářství s dobrýma uzeninama. I když může bejt dražší, lidi na to přijdou a jdou za lepším:-) Jé, bych chtěla ochutnat nějakou domácí klobásku,mňam!
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 13.9.2006 20:02  5681
nepruď a pošli balík :o))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt