Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 15.9.2006 07:49  5709
ShelleNejspíš to bude víc sladké. Ty želírovací cukry jsou, myslím, ve spotřebě cukru úspornější. Já už si to nepamatuju, jak jsem dělala marmošky dřív :-(.
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 14.9.2006 15:16  5708
dneska se těšim...budu dělat svoje oblíbený špagety s nivovou omáčkou:-)))
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 14.9.2006 13:41  5707
tilka no až zas tak můj známý to není.o)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 14.9.2006 12:29  5706
muflonekA dává ti klobásky za to, že mu děláš dobrou reklamu. o))))
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 14.9.2006 12:25  5705
kvitko Ono asi takhle Globus má obecně dobré uzeniny.o) A navíc nákupčího pro řeznictví Globus Zličín dělá jeden známý.o)
shelle Shelle - Good Service 14.9.2006 12:24  5704
zase dzemyMuzu mit blby dotaz? Ja o tom totiz dodnes nepremyslela.

Ten zelirovaci cukr 2:1 je 1 kg (nebo 1.5 kg) ovoce a baleni 500g. S Gelfixem tam je napsano kilo ovoce a pres kilo cukru. Proc? nebude to pak moc sladke a s moc cukrem?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.9.2006 12:18  5703
mickeynormální párek nekupuju vůbec, vždycky nějakej "lepší" .. ale taky se člověk musí trefit. Třeba spišský párky, ty jsem mívala nejradši když je máma kupovala, ale málokde je maj opravdu dobrý.
shelle Shelle - Good Service 14.9.2006 11:43  5702
Mickeye [5701]: My to kupujeme tak malo, ze drazsi vubec nevadi, spis jde o to, aby se clovek naucil na to koukat a vybirat (protoze ne vzdy drazsi znamena lepsi).
mickeye 14.9.2006 11:21  5701
Tak to je opravdu smutné čtení. Ono se pak ani není čemu divit, když se takové vodou napuštěné uzeniny kazí během jednoho dne v lednici. :/ Onehdy jsem taky koupil za relativně pár korun krutí rolku a bylo to sama křupa, voda a mouka.
Ale ono to nemusí být zas tak strašné, když si člověk místo buřtů koupí špekáčky, nebo místo párku koupí debrecínský párek. Obojí je sice dražší, ale neskonale chutnější.
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 14.9.2006 10:04  5700
Shelle [5698]: jasně, už jsem požadal kamaráda z Moravy o balíček jejich božských, ani moc neprotestoval :-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 14.9.2006 10:04  5699
Hypersuper Globus na ČM též můžu z maso/uzenářského hlediska jen doporučit. Levnější druhy šunky jsou sice na můj vkus docela vodnaté, ale jinak si na ně nemůžu stěžovat.
shelle Shelle - Good Service 14.9.2006 09:36  5698
Misa [5697]: Proste clovek musi fakt hledat a zkouset.
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 14.9.2006 09:30  5697
Shelle [5692]: díky, to bude přesně ono, nějaká kombinace těch ochucovadel a náhražek co cpou všude :-/
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.9.2006 09:11  5696
uzeniny už pár let moc nekupujeme, jsem jednou řekla, co kdybysme omezili salámy a bylo mi přikývnuto. Semo tamo nějakej koupíme, ale to je tak jednou do měsíce a spíš ve stylu salámu na pizzu, do zapečených těstovin apod.
Ovšem, doporučuju! Je to teda hypersuper, ale v Praze v Globusu na Zličíně prodávaj vynikající klobásy. Akorát teď nevím, jak se přesně jmenujou .. blbý, co? Masna zrovna v tomhle Globusu je ale prej docela vyhlášená jako dobrá:-)
shelle Shelle - Good Service 14.9.2006 08:33  5695
Dot [5693]: Ja je prave posledni roky take spis nerada. I kdyz posledni dobou jsem se i dost odmasila.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt