Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nenufer 16.9.2006 23:07  5723
ovci syr sa nerozpadava ak sa nemylim
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 16.9.2006 22:53  5722
Jo! To je von! :-))
(V Apetitu psali, že se při smažení nerozpouští a používali ho tam opečený místo halloumi do nějakých sendvičů, ale já sama jsem to nezkoušela.)
scalex Scalex 16.9.2006 22:47  5721
manka: těmi pletánky myslíš Jadel?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 16.9.2006 22:34  5720
Ty slané pletánky (nemyslím korbáčky, ale to co vypadá, jako cop) se prý taky neroztáhnou a možná to vydrží i nějaký ten speciákní sýr na smažení, ale ten zase není chuťově nic moc.
shelle Shelle - Good Service 16.9.2006 16:23  5719
Halloumi.
scalex Scalex 16.9.2006 16:15  5718
Víte někdo o nějakém druhu sýra, který teplem hodně změkne, ale stále drží tvar a nerozteče se? Onehdá jsem měl v jedné restauraci hodně vařící česnečku, ve které byly kostky sýra o hraně cca 1cm, které celou dobu držely tvar, ale byly krásně gumové. Pak jsme z té restaurace odešli a já si až na hotelu vzpomněl, že jsem se chtěl zeptat, co to měli za sýr. Znáte někdo takový sýrec, který by se takhle choval?
shelle Shelle - Good Service 15.9.2006 12:42  5717
manka [5716]: Rosol je dobry na kosti. Hlavne pro lidi, no po dvacitce.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 15.9.2006 12:17  5716
kvítko, tohle mi fakt nedělej... Alerspoň ne, když mám v lednici jen jakýs rosol nejistého původu... :-)
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 15.9.2006 12:14  5715
kvitko:....ale díky za připomenutí, dobrej nápad na další vaření....:-)
gotreg 15.9.2006 12:04  5714
ježíš mňam?
to zavání lidožroutstvím a herezí IMHO
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.9.2006 11:52  5713
therezavýtečný jsou taky se špenátem, ješiš, mňam:-))
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 15.9.2006 09:28  5712
kvitko.....bryndza, nebo niva, ale halušky sou prostě vždycky super jídlo.-))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.9.2006 08:31  5711
therezas nivovou omáčkou jsem nedávno dělala halušky, taky moc tooprýý:-)
shelle Shelle - Good Service 15.9.2006 07:59  5710
Mondy [5709]: Take jsem ho tam dala jen pulku. A i tak to bylo sladsi nez minula varka.

Mouser, diky za tip na ten cukr, v makru orpavdu byl, takze uz mi tu sed a ceka na dalsi varku.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 15.9.2006 07:49  5709
ShelleNejspíš to bude víc sladké. Ty želírovací cukry jsou, myslím, ve spotřebě cukru úspornější. Já už si to nepamatuju, jak jsem dělala marmošky dřív :-(.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt