Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 18.10.2006 13:50  5788
zblunceKoukala jsem a není.
Je to ale jednoduché - na troše oleje osmažíš vlašské ořechy, vyndáš, dáš stranou. Na tom samém tuku osmahneš červenou cibulku, ke konci přismahneš i stroužek česneku, vrazíš půl pytlíku proprané čočky, bobkový list a rozmarýn (?) a povaříš doměkka. Pak necháš prochladnout. Zaliješ to vedle v hrnku smíchanou omáčkou (olej, česnek, hrubě mletá hořčice, balzamico ocet - IMHO nějaká verze vinagrette), dovnitř ještě nakrájíš kozí sýr (manka dala myslím Brie) a trochu rokety (manka chtěla dát pórek, ale zapomněla na něj). Pak to chvilku ochutnáváš necháš rozležet, dáš na talíř a posypeš těmi ořechy.
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 18.10.2006 12:30  5787
apetit...o tom mi ani nemluvte, odebíráme ho v práci kuli foodstylingu a když mam podle něj něco dělat, tak mi z těch krásnejch fotek přecházej oči a mam hned hlad:-)))
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.10.2006 12:21  5786
mankaje to na webu? ja to tam nenasla...

ted jsem koupila zlutou cocku, tak musim vymyslet, co s ni :-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 18.10.2006 10:59  5785
Já měla fialový papriky a přišly mi hořký... :-(

BTW - zkoušeli jste někdo ten teplý čočkový salát z posledního Apetitu? Mana nebeská... Sice po lehčích úpravách co se ingrediencí týká (sýr za šedesát fakt do salátu nedám), ale výsledek stál za to. Opražené ořechy nahoře byla jen ňamkoidní tečka. :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.10.2006 18:01  5784
hnus fialovej:-)
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 17.10.2006 17:22  5783
no já sem nedávno chtěla dělat obalovanej květák a šla sem do krámu a tam měli jenom fialovej...co to je?člověk už ani tu zeleninu nemůže koupit normálně barevnou:-))))))
dot Dot 17.10.2006 17:06  5782
Já jednou koupila fialový květák. V kombinaci s bílým a brokolicí nevypadal špatně (zapékán a ochucen kořením).
Leč drahý řekl, že tak či tak je to jen pitomá nechutně zdravá zelenina.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 17.10.2006 16:19  5781
ech. No my mále fialové brambory... fialovou nebrat. :-)
kokos kokos 17.10.2006 16:17  5780
tilka [5779]: No ta žlutá už se dá koupit i u nás (semena). Dokonce jsem teď viděl i bílou (mrkev) a fialovou. No od pohledu nic moc tedy. Mrkev má být červená a basta.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 17.10.2006 13:35  5779
A já si vždycky myslela, že žlutá mrkev je krmná. Ale fakt, že ti Čínani spasou kde co. o)))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.10.2006 07:17  5778
Kdysi mi pár žlutých mrkví vyrostlo mezi normálníma červenýma. Jsem myslela, že to jsou nějaký albíni a on je to fakt druh mrkve? No toto:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.10.2006 22:11  5777
TeketapaStejnak bych šel do tefalu.
shelle Shelle - Good Service 15.10.2006 22:08  5776
phanny [5774]: Je v tech smesich na cinu, mrazena, tak my me zajimala cerstva.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 15.10.2006 22:08  5775
Shellko: ještě jsem ji nikde neviděla.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.10.2006 22:07  5774
Shellek čemu to je?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt