Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 19.10.2006 14:05  5798
zblunce [5794]: Mě zaujaly ty marmelády, mangová nebo pomerančo-grepová musí být dobré...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.10.2006 14:03  5797
zblunceneznám, ale popravdě mě tam nic nezaujalo.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.10.2006 13:54  5796
kvitkoto uz se tu nekde resilo...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.10.2006 13:47  5795
ještě k těm nezvyklým barvám zeleniny, dneska jsem šla kolem krámku se zeleninou a měli tam květák. Ten květák byl sytě zelený a růžičky měl ne zaoblený, ale rostlý do špiček. Vypadal dost kosmicky:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.10.2006 13:45  5794
mimochodem, znate tuhle stranku hlavne pro labuzniky? nechavam tam velke penize :-)))
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.10.2006 13:44  5793
me jen prekvapuje pojem "teply salat", to je vsechno :-)))
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 19.10.2006 08:01  5792
Jaký je rozdíl mezi salátem a směsí? :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.10.2006 16:35  5791
jaký je vlastně rozdil mezi teplym salatem a zeleninovou smesi?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 18.10.2006 15:04  5790
Já nevím, já raději vařenou.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 18.10.2006 14:45  5789
mankaMyslíš, že místo vařené čočky by šla i naklíčená?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 18.10.2006 13:50  5788
zblunceKoukala jsem a není.
Je to ale jednoduché - na troše oleje osmažíš vlašské ořechy, vyndáš, dáš stranou. Na tom samém tuku osmahneš červenou cibulku, ke konci přismahneš i stroužek česneku, vrazíš půl pytlíku proprané čočky, bobkový list a rozmarýn (?) a povaříš doměkka. Pak necháš prochladnout. Zaliješ to vedle v hrnku smíchanou omáčkou (olej, česnek, hrubě mletá hořčice, balzamico ocet - IMHO nějaká verze vinagrette), dovnitř ještě nakrájíš kozí sýr (manka dala myslím Brie) a trochu rokety (manka chtěla dát pórek, ale zapomněla na něj). Pak to chvilku ochutnáváš necháš rozležet, dáš na talíř a posypeš těmi ořechy.
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 18.10.2006 12:30  5787
apetit...o tom mi ani nemluvte, odebíráme ho v práci kuli foodstylingu a když mam podle něj něco dělat, tak mi z těch krásnejch fotek přecházej oči a mam hned hlad:-)))
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.10.2006 12:21  5786
mankaje to na webu? ja to tam nenasla...

ted jsem koupila zlutou cocku, tak musim vymyslet, co s ni :-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 18.10.2006 10:59  5785
Já měla fialový papriky a přišly mi hořký... :-(

BTW - zkoušeli jste někdo ten teplý čočkový salát z posledního Apetitu? Mana nebeská... Sice po lehčích úpravách co se ingrediencí týká (sýr za šedesát fakt do salátu nedám), ale výsledek stál za to. Opražené ořechy nahoře byla jen ňamkoidní tečka. :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.10.2006 18:01  5784
hnus fialovej:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt