Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
oom Oom 1.11.2006 15:09  5850
kvitkoTéž mi to bylo líto vyhodit, ale to kuře poušťí šťávu - prostě se potí - do té soli. Takže je sůl špinavá.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 1.11.2006 15:05  5849
kvitko můžeš z toho udělat sůl do koupele ;o)))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2006 14:58  5848
mě by to bylo líto vyhodit jak se znám:-)
oom Oom 1.11.2006 14:56  5847
UvaVyhodíš. Kilo soli stojí cca 10 Kč. To mi příjde docela levný "tuk" :- )
uva 1.11.2006 14:50  5846
OomA co potom s tou solí?
oom Oom 1.11.2006 14:48  5845
misulinaMamka kdysi pekla kuře na soli, já to vyzkoušela nedávno a je to super. Kilo soli dáš do pekáče na to položíš celé kuře (umyté a bez drubek), které předtím osolíš. A pak jen pečeš v el. troubě cca 1 a něco minut. Při pečení se s tím kuřetem nic nedělá.
tyna tyna 1.11.2006 14:31  5844
misulinajá to celé kuře rozčtvrtím a pak peču podobně jako Pavel_P, akorát je to dříve měkké a kůže se po upečení lehce stáhne (ale je jí škoda:-))
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 1.11.2006 13:27  5843
já s ním ještě dělám nádivku: nakrájet rohlík (nebo 2, 3...), k tomu vejce, slaninu, houby, petržel, posolit, popepřit. Dobře promýchat, případně přidat trochu mléka a dát na posledních 20minut ke kuřeti.
pavel_p 1.11.2006 13:23  5842
Jo, otočení se mi z popisu vytratilo, to tam samozřejmě nesmí chybět. Díky kvítko.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.11.2006 13:22  5841
Peče se taky nejdřív na prsíčkách a pak se otočí, ne? Ale způsobů je asi spousta.
pavel_p 1.11.2006 13:19  5840
Jak na kuře bez kůže, to neporadím, ale osobně prostě kuře dělám tak, že ho osolím, omatlám grilovacím kořením, trochu pomažu máslem, dám mu kousek másla pod prdelku, přiklopím i zvrchu v pekáčku, dělám nějaký ten čas na cca 200 stupňů a to tak půl, 3/4 hoďky, občas ho podleju. Pak odkryju vrchní pekáček aby se udělala kůžička (to nejlepší z celého kuřete) lžící ho občas polévám šťávou z pekáčku aby nebylo suchý. Zeleninu z pytlíku k němu také velmi často přidávám. Žádný zvláštní postupy IMHO netřeba. Pokud nejsou potřeba nějaké zvláštní ochucovací postupy, které jsou však už trochu jiná kapitola (třeba kuře na medu, kuře na pomeračích a podobný chutný zvěrstva)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.11.2006 13:12  5839
MisulinaV Apetitu vyšel asi před půl rokem recept na grilované kuře, v rubrice vaříme s mistrem kuchařem. Ten zaujal mě velmi zaujal, přestože kuřecí fakt nemusím. Na Apetitonline jsem ho nenašel. Pamatuju se, že se griluje na koženové zelenině, tak aby neplavalo, v omastku, "nejšéfkuchařštější" ze všech triků je svázat nohy provázkem, do břicha vložit aromatické bylinky.
misulina misulina 1.11.2006 12:45  5838
Pavel_PTo jako jen proto, že sem nikdy nepekla celé kuře? Heh, žiju sama, nebyl důvod abych si někdy pekla celé kuře, co je na tom divného?
pavel_p 1.11.2006 12:44  5837
misulinaNěvěděl jsem, že ti je teprve jedenáct :o)
mati 1.11.2006 12:44  5836
Pavel_P Pálendo 5833tak to by mi asi shořela huba - ale zkusím to. Čas od času mám chutě na něco moc moc pálivýho a pak si nadávám, ale chutě jsou uspokojeny :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt