Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 3.11.2006 13:51  5909
No jak to tu popisujete, tak bych vás poprosil, abyste tomu neříkali žemlovka. Protože to už nemá s tím blivajzem ze školních jídelen nic společného. Vánočka, vaječný koňak, rozinky, meruňky, tvaroh, oříšky, sníh, zavařenina - nebylo by lepší tomu říkat Vánoční dezert?
anachsunamon 3.11.2006 13:38  5908
Žemlovka z vánočky je moc dobrá. A hlavně, když se ta vánočka pokape vaječným koňakem a jako ovoce se dájí kompotované meruňky
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.11.2006 11:18  5907
misulinaPřesně tenhle ne, ale je hodně podobný.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 3.11.2006 09:59  5906
no tak já to už nebudu ozvlášťnovat a dám se po obědě do toho, snad to bude k jídlu :-) Papa a díky :-)
scherie Scherie 3.11.2006 09:05  5905
potvůrkaještě tu vánočku k sobě můžeš připatlat pikantnější zavařeninou..ale pokud se děláš i se sněhem nahoře, žádné obzvláštnění už mě nenapadá:-)
misulina misulina 3.11.2006 08:03  5904
vinyl 5839Myslel si tento recept?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.11.2006 18:45  5903
Pavel_PNecháš je v tom. Osobně si je ale krájím na menší kousíčky.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 2.11.2006 15:46  5902
nastrouháná jablka, meruňky...;o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.11.2006 15:45  5901
potvůrkajá nevím, oříšky, rozinky? Tvaroh je taky dobrý zlepšení:-)
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 2.11.2006 15:17  5900
No ozvláštnění to samozřejmě je, že je to z vánoček... a navíc je to moc chutné, já myslela třeba jestli nemá ještě někdo nějaký fíhl, žemlovka z rohlíků nikdy není tak dobrá jako z vánoček... mňam.... a to víte chci se vytáhnout ne? ;o)
cova 2.11.2006 14:59  5899
KuskusVálí se mi doma už delší dobu asi kilo kuskusu, který jsem koupil s tím, že se s ním někdy pokusím něco podniknout. Nemáte v šuplíku nějaký prověřený (a samozřejmě skvělý) recept? Díky.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.11.2006 14:54  5898
potvůrkaz vánoček? To už je ozvláštnění, ne? To by mě nenapadlo:-)
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 2.11.2006 14:30  5897
Zítra budu dělat žemlovku... máte někdo nějaký tip jak ji vylepšit? Já ji dělám z vánoček a tvarou... a na vrch před koncem zapékám sníh z bílků..... Já vím... na tom se skoro nedá nic zkazit :-)
pavel_p 2.11.2006 13:55  5896
tilkaJe pravda, že v dobách mé diety, kdy jsem nesměl nic smaženého jsem si udělal normální kuřecí řízek v trojobalu a dal jsem ho rovnou na mřížku do trouby, která jela jako gril. Tak výborný a šťavnatý řízky jsem snad ještě neměl :o)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 2.11.2006 13:48  5895
Pavel_PNemyslím si, že křupavé=vysušené. Chce to zkusit. Poprvé jsem si také myslela, že když nebudu pomatlávat tukem, bude kuře suché, ale nebyla to pravda.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt