Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
dot Dot 9.11.2006 11:07  5956
To MondyTvrdý sýr většinou stačí zabalit do mikroténu a uložit do ledničky. Když po čase přece jen ztvrde, zabírá rada mé tetičky: dát přez noc v ledničce do hrnku s mlékem.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.11.2006 10:08  5955
MondyPravda, to je pak náročnější na plánování :-))
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 9.11.2006 10:05  5954
vinylJistě, pokud máš obchody za rohem je to zhovadilost.

Cokoliv, co zapomenu koupit, nedokoupím. Nebo pro to musím jet do města. Nečekaná návštěva, která se zdrží = problém s večeří a pod. Takže mám velký mrazák a mrazím chleba, uzeniny, knedlíky apod.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.11.2006 10:04 - Oblíbené kluby (19:19) 5953
ja mam super parnik do mikrovlnky a takhle ohrate jsou uplne jako cerstve...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.11.2006 10:01  5952
Mrazil bych jen věci, které nejdou v průběhu roku sehnat, neb cokoli zmrzlé a rozmražené už není nikdy tak dobré jak čerstvé. Mrazit sýr, párky, knedlíky nebo chleba mi přijde zhovadilost. Ale když má někdo velký mrazák... :-))Ted máme v mrazáku houby, bylinky, husí játra, srnku...
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 9.11.2006 07:20  5951
tynadtto Vanda, akorát, že je ohřívám přímo v mikroteňáku, ve kterém jsou zmrazené.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 8.11.2006 21:51  5950
Zamražené (nad párou uvařené) kynuté knedle plněné ovocem ohřívám pod poklopem v mikrovlnce po té, co je nechám trochu rozmrazit. Trošku je ale předtím "smočím" - na mžik je ponořím do studené vody - nejsou potom v mikrovlnce vysušené.
Dají se ale i znovu napařit - to je ale podle mě zbytečná práce a moc hrnců kolem se stejným výsledným efektem.
kyselina 8.11.2006 20:59  5949
Raz jsem je dělala druhé polovičce do mražáku a on je pak nechal rozmrznout a ohřál si je v mikrovlnce a neříkal nic, že by byly nějaké divné, i když on je někdy schopný sníst cokoliv :-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 8.11.2006 20:36  5948
Já bych je dala na pařák a pomalu ohřála.
tyna tyna 8.11.2006 15:21  5947
Zmrazila jsem v létě přebytečné meruňkové tvarohové knedle, ale již uvařené. Teď jsou furt v mrazáku a já nevím jak je zpoživatět. Znovu ovařit? Nebo jen nechat rozmrznout? Děkuji za radu!
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 8.11.2006 08:22  5946
Pokud se pak sýr tepelně opracuje a tím vlastně nějak "přetaví", tak to jde. Ale vrazit tam půl kila eidamu v kuse a čekat, že bude po rozmražení dobrý jako byl čerstvý, to ne-e. O sýru jsem to už myslím psala snad hned ve svém prvním "zmrazovacím" příspěvku...
kyselina 7.11.2006 19:54  5945
Sýr se dá mrazit a to buď obalený nachystaný na smažení a nebo nastrouhaná cihla na posyp
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 7.11.2006 13:05  5944
Ono taky mrazit sýr....
anachsunamon 6.11.2006 22:23  5943
Dnes jsem vytáhla z mrazáku balkánský sýr a byl to hnus. Letěl pěkně do koše.
kokos kokos 6.11.2006 09:36  5942
Uzenina se mrazit může, jen má kratší dobu, po kterou má být zmražená. Je v ní tuk a ten má tendenci "žluknout".

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt