Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 10.11.2006 08:05  5971
Aby šlo zmrzlé ovoce od sebe - mrazím ho na táckách v jedné vrstvě, zmrzlé pak sesypu (do čehokoliv). Sice je to piplačka, ale rozhodně se vyplatí.
tyna tyna 9.11.2006 16:37  5970
Díky za rady ohledně knedliků - zítra vyzkouším! A ovoce na koláč nechám jen malinko povolit(aby třeba jahody šly od sebe) a hned dávám.
ofelie ofelie 9.11.2006 14:31  5967
Sirin: jo to máš pravdu:o)))díky holky....:))
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 9.11.2006 14:20  5966
ono se s rozmraženým špatně pracuje, hlavně při koulení knedlíků ;o)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 9.11.2006 14:19  5965
ofelieVždycky dávám do koláčů, případně sladkých jídel zmrazené ovoce (a kynutý nedělám).
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 9.11.2006 13:55  5964
do knedlíků taky, do kynutých pouze zmrazené borůvky (ale to proto, že jiný kynutý nedělám ;o).
dot Dot 9.11.2006 13:53  5963
Tetě sýr neplesniví. Tvrdí že je to vymíváním ledničky octem, ale já myslím že strká všechno v práci to sterilizátoru. :-)
ofelie ofelie 9.11.2006 13:52  5962
A co třeba do sladkých knedlíků (blbounů), taky? :o)))
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 9.11.2006 13:51  5961
já ho dávám zmrazený vždycky.
ofelie ofelie 9.11.2006 13:48  5960
Ahoj
Vidím, že zamrazujete i ovoce, kdybyste chtěly píct koláč, necháte to ovoce nejdřív rozmrznout? Nebo ho na něj prdnete zmražený?? Na kynutý těsto bych to chápala, ale co třený??
anachsunamon 9.11.2006 13:37  5959
Já mrazím mimo jiné buchty a vánoční cukroví po rozmrznutí je jako čerstvé.
mausi 9.11.2006 13:31  5958
Já je rozmrazovala v mikrovlnce, ale "nesmočila" jsem je a byly takové seschlé. Příště jsem je vrazila na pařáček do hrnce a bylo to bez problému. Musela jsem dělat místo v mrazáku, teď tam máme houby a švestky :)
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 9.11.2006 13:20  5957
Já teda nepamatuji, že by mi sýr někdy ztvrdnul - to dřív zplesniví.
dot Dot 9.11.2006 11:07  5956
To MondyTvrdý sýr většinou stačí zabalit do mikroténu a uložit do ledničky. Když po čase přece jen ztvrde, zabírá rada mé tetičky: dát přez noc v ledničce do hrnku s mlékem.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.11.2006 10:08  5955
MondyPravda, to je pak náročnější na plánování :-))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt