Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
marienka Marienka 3.12.2006 17:58  6027
Scalex 6015Diky, krkovice lezela tri dny a snedli jsme ji k obedu. byla hooodne prolezela a mekoucka, ale stale ziju:-)
marcela 3.12.2006 17:48  6026
Můžu se pochlubit? Tohle je poslední výtvor pro tchána vášnivého houbaře. Jen těch houbiček se moc neurodilo, už holt nezbyl marcipán:(
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
marcela 3.12.2006 17:38  6025
PegasJá taky peču dorty, ale jsem jen amatér. Nejčastěji dělám ořechový nebo šlehaný piškot. Většinou jak si kdo řekne...
marcela 3.12.2006 17:37  6024
Dotkdyž marcipán vyschne, tak se nedá modelovat skoro vůbec. Teď naposledy jsem dělala houbičky, bohužel mi ta kostka, co jsem měla doma, vyschla, ale když jsem ji nastrouhala najemno a maličko naředila vodou, tak to bylo dobré.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 3.12.2006 12:19  6023
DotHříbečky (nevím, jestli se jim dá říkat marcipánové) dělám z bílku, cukru moučky a mletých ořechů/mandlí
pegas Pegas 3.12.2006 11:55  6022
Ja nasel dost receptu na marcipan, ale ja to nechci na modelovani ale na povrch dortu a nevim, jestli to je stejny material, protoye ten modelovaci ztvrdne, nebo ne?
dot Dot 3.12.2006 11:20  6021
AD marcipánNedá se glukózový sirup nahradit cukrovým rozvarem? Dají se pak z toho modelovat marcipánové hříbečky? Fiala nabízí marcipánu 2,5 kg. Nevím jestli bych to využila.
Jakou má marcipán trvanlivost? Když vyschne blbě se z něj modeluje
dot Dot 3.12.2006 11:16  6020
To phany"alaska expres" je ztužovač šlehačky?
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 3.12.2006 00:49  6019
Nejlepčejší dort je stejně maminčin harlekýn. Kakaový korpus promazaný normální bílou a pařížskou šlehačkou. Jak dorty nemusím, tak mňááám. :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.12.2006 23:54  6018
PegasDomácí marcipán v dobré kvalitě vyrobit nelze. Buď potřebuješ třecí stroj, nebo glukózový sirup, který se prodává po 12 kilech. Všechny profi suroviny, pomůcky i knížky se dají koupit tady www.fialapraha.cz Recept na korpus Ti neporadím, neboť tam záleží na x faktorech mimo jiné na tom, jak Ti peče trouba.
scalex Scalex 2.12.2006 22:23  6017
Mne by zase ohledně dortů zajímalo, jestli existují nějaké dobré cukrářské kurzy, na kterých by se frekventanti naučili různé techniky zdobení (manželka se zbláznila do různých "tématických" dortů, jako jsou třeba tady a ráda by se naučila nějaké cukrářské techniky, barvení, různé materiály na tvarování (něco musí být pružné, aby se to nelámalo (třeba větši vodorovné povrchy, podkladové plochy a tak), něco zase velmi drobné a pevné (třeba výplet fotbalové branky)) a tak. Ideální je dostat se do pazourů profíkovi, který ty základy člověka během pár lekcí naučí.
pegas Pegas 2.12.2006 21:53  6016
phanny: Potreboval bych recept na takovou tu hmotu co se dava na povrch, jako je treba na tom marcipanovem dortu na tvem odkazu. Pripadne jak vyrobit hladkou bilou polevu. No a potom nejaky receptik na testo. Ja mam dobry orechovy, ale ted by se mi hodilo neco jineho. Hlavne ozkouseny recept, sice najdu ruzne v knizkach i na internetu, ale kdo vi, co z toho vznikne.
scalex Scalex 2.12.2006 21:52  6015
Marienka [6009]: pokud byla čerstvá a jogurt taky nebyl den před projítím lhůty, tak bych tomu dal nejvýš tři dny, pak už bych byl opatrný. Záleží ale taky na tom, na kolik máš lednici nastavenou, jestli chladíš hodně nebo jen tak lehce. Pokud už se blížíš bodu mrazu, vydrží to dýl. 8^)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.12.2006 21:47  6014
Co potřebuješ?
pegas Pegas 2.12.2006 21:45  6013
phanny: No jo, ale takhle na profesionalni urovni asi tajemstvi vyroby neprozradis, nebo ano?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt