Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.12.2006 21:44  6032
Marcipá a la FoxkaNa potahování bych se toho bál, bude to praskat IMHO. Jinak mandlová modelovací hmnota = marcipán, jiná modelovací hmota /mléčná, presipánová.../ se nesmí nazývat marcipánem /oficiálně, z maripánu snad u nás nikdo doopravdy nic nevyrábí/.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.12.2006 21:41  6031
MarcipánZabalený v potravinářské folii vydrží klidně i rok /lépe uschovat v chladu a temnu, jsou v to mandle a může žluknout/. Lze i zmrazit. Glukózový sirup má konzistenci hustého medu, asi jako roztavený cukr, ale studený :-). A je mnohem méně sladký než cukrový rozvar.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.12.2006 21:38  6030
alaska expressJe sice nazýván ztužovačem šlehačky, ale výsledkem jsou fantastické, extrémně lehké a chutné krémy. Bohužel je to dost drahá sranda. Na jeden normální dort je té alasky potřeba cca 200g.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 3.12.2006 21:13  6029
Wow. Marcelko, to je nádhera.
mati 3.12.2006 18:34  6028
MarcelaHa ha - prej amater - vzdyt ten dort je naaaaaadhernej.
Jsi sikula, opravdu:-))
marienka Marienka 3.12.2006 17:58  6027
Scalex 6015Diky, krkovice lezela tri dny a snedli jsme ji k obedu. byla hooodne prolezela a mekoucka, ale stale ziju:-)
marcela 3.12.2006 17:48  6026
Můžu se pochlubit? Tohle je poslední výtvor pro tchána vášnivého houbaře. Jen těch houbiček se moc neurodilo, už holt nezbyl marcipán:(
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
marcela 3.12.2006 17:38  6025
PegasJá taky peču dorty, ale jsem jen amatér. Nejčastěji dělám ořechový nebo šlehaný piškot. Většinou jak si kdo řekne...
marcela 3.12.2006 17:37  6024
Dotkdyž marcipán vyschne, tak se nedá modelovat skoro vůbec. Teď naposledy jsem dělala houbičky, bohužel mi ta kostka, co jsem měla doma, vyschla, ale když jsem ji nastrouhala najemno a maličko naředila vodou, tak to bylo dobré.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 3.12.2006 12:19  6023
DotHříbečky (nevím, jestli se jim dá říkat marcipánové) dělám z bílku, cukru moučky a mletých ořechů/mandlí
pegas Pegas 3.12.2006 11:55  6022
Ja nasel dost receptu na marcipan, ale ja to nechci na modelovani ale na povrch dortu a nevim, jestli to je stejny material, protoye ten modelovaci ztvrdne, nebo ne?
dot Dot 3.12.2006 11:20  6021
AD marcipánNedá se glukózový sirup nahradit cukrovým rozvarem? Dají se pak z toho modelovat marcipánové hříbečky? Fiala nabízí marcipánu 2,5 kg. Nevím jestli bych to využila.
Jakou má marcipán trvanlivost? Když vyschne blbě se z něj modeluje
dot Dot 3.12.2006 11:16  6020
To phany"alaska expres" je ztužovač šlehačky?
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 3.12.2006 00:49  6019
Nejlepčejší dort je stejně maminčin harlekýn. Kakaový korpus promazaný normální bílou a pařížskou šlehačkou. Jak dorty nemusím, tak mňááám. :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.12.2006 23:54  6018
PegasDomácí marcipán v dobré kvalitě vyrobit nelze. Buď potřebuješ třecí stroj, nebo glukózový sirup, který se prodává po 12 kilech. Všechny profi suroviny, pomůcky i knížky se dají koupit tady www.fialapraha.cz Recept na korpus Ti neporadím, neboť tam záleží na x faktorech mimo jiné na tom, jak Ti peče trouba.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt