Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
misulina misulina 5.12.2006 14:10  6050
MildaMáma dělá karamelový krém tak, že asi dvě hodiny vaří Salko. Asi záleží, na co to potřebuješ.
milda Milda 5.12.2006 13:40  6049
manka [6048]: a ten/ta "phanny" se tu vyskytuje nebo ne a mam napsat do psoty?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 5.12.2006 13:28  6048
MildaTo ti asi nejlíp poradí phanny, ale IMHO to bude něco ve smyslu "cukr po opražení na troše másla OPATRNĚ zalít studenou vodou, rozmíchat a svářet a svářet a svářet..."
milda Milda 5.12.2006 13:23  6047
hoj
potreboval bych poradit:
nemate nekdo recept na vyrobeni "tahaveho karamelu"?
karamel normalne udelam kdyz hodim cukr a trosku zahreju. Tam ale pak:
1/ pokud jen samotnej cukr tak po zaschnuti je z toho vec tvrda jak sutr
2/ kdyz pridam maslo tak je z toho mastna vec jaksi taky netuhnouci (ale mozna davam spatny pomer)

Ja bych potreboval bud krem (coz bych predpokladal u toho masla) nebo lepe "tahavou vec" jako byva napr. v cokoladovych tycinkach.
Poradite?

BTW dnes se hodlam pustit do smazeneho bananu s vinnou penou tak pak poreferuju
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.12.2006 18:39  6046
DotV tom původním receptu (co jsem viděl já) byl glukózový sirup.
dot Dot 4.12.2006 17:46  6045
Bílá hmota z Apetitu původní recept: 750 ml cukrového rozvaru 200 g krupicového cukru 2,7 bílé čokolády 350 ml vody
Vodu a 140 ml rozvaru zahřívat, pak přidat sirup a rozpuštěnou čokoládu. Nechat ztuhnout přez noc.
Já to měla přepočtěné na 400 gr bílé čokolády orion na nepatrový střední dort.
dot Dot 4.12.2006 17:40  6044
No mě vyšel dort z Apetitu dvakrát dobře - neumím dávat obrázky, poprosím Gabrielle.
Ale nějaký háček v tom určitě je protože jsem tam přimíchávala mnohem méně vody a sirupu než bylo v rozpisu - přepočet mám kdesi na založeném papírku, jako pětšinu svých receptů. Ale trhalo se to rochu při vyvalování. Chuťově dobré.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.12.2006 16:35  6043
Bílé hmota na dortTeď koukám, že Fiala má i bílou potahovací hmotu balenou po 1kg, za 120 Kč.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.12.2006 16:31  6042
KovandoviFiligrány - čokoládové zdobení nebrat, je to sice hezké, ale chuť je dost hrozná. Je to z levné polevy a nikoliv z čokolády. Barvy taky nejsou nic moc. Mnohem lepší barvy jsou od firmy Aroma-Aroco. k dostání mimo jiné i u Fialy.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.12.2006 16:26  6040
MarcipánSe dá koupit i malém balení, dokonce i barvený od firmy Kovandovi. Používají stejného dodavatele surovin jako já, jen to pytlíkují do malých balení pro malospotřebitele. Třeba "šlehačkové krémy" používám já také (jen to nakupuji v balení po 10kg :-)), je to stejný systém jako dříve zmiňovaná alaska express od Fialy.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 4.12.2006 16:01  6039
phannyÁÁÁ - díky za test! Já jsem si ji nechávala jako na případnou zkoušku, kdy bude dítě požadovat "úplně hladkej dort" a tímhle jsi mi ulehčil od rozhodování. Pokud se nepovedla tobě, tak já ji už ani zkoušet nemusím...
Jen by mě zajímalo, jak přišli zrovna k těm ohlasům, které tam tu hmotu vychvalovaly do nebes. No, vlastně to ani asi nechci vědět... :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.12.2006 15:55  6038
MankaApetitovou hmotu z bílé čokolády jsem připravil neúšpěšně, letěla do koše. Výsledná hmota byla suchá, drolivá a pouštěla kvanta tuku.
tyna tyna 4.12.2006 14:48  6037
MarcelaKdyž ty jsi amatér, tak teda nevím co jsem já se svými pár naučenými výrobky bez fantazie! Je to moc hezké!!
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 4.12.2006 12:20  6036
Scalex"Obouruční" tefalku má kamarádka, vejde se tam snad deset porcí masa a stála asi šest stovek v Makru. Bohužel - promeškala jsem asi před dvěma lety tuhle jedinečnou akci a od té doby si rvu vlasy pokaždé, když ji u nich vidím. Vypadá přesně tak jako ta z jejich současné řady J. Olivera...
Já sama si koupila wok t. Ingenio a v případě opravdu těžkých potravin bych přimlaskla druhou rukovjěť z druhé strany pánve. Sice kostrbaté řešení, ale zase tak často ji nepoužívám (tu druhou rukovjěť). Poklice ni na ni pasuje přesně ta samá, která mi zbyla po Tescomě.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 4.12.2006 12:14  6035
poleva na dortV Apetitu byl někdy kolem léta recept na svatební dort, kde se poleva hnětla asi z kila bílé čokolády a byly na ni ohlasy, že je fajn. Na jejich online stránkách však není, svatební dort, který tam mají, ale jiný a ten má ledovou polevu z bílků...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt