Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 6.12.2006 20:20  6094
Pegas [6091]: tak tak, co mne na tom nejvíc překvapuje je, že to jde opravdu snadno a přitom naprosto bez hladovění, naopak, jsem nacpanější než kdy dřív. A taky mi vyhovuje, že to jídlo nejsou žádné blafy bez chuti. Kupříkladu dnes jsem pojedl výtečná gratinovaná kuřecí prsa (bez kůže) na listovém špenátu s česnekovými lupínky, krůtí rolku plněnou pikantní luštěninovou směsí a asi třičtvrtě kila všelijaké zeleniny (rajčátka, okurky, papriky), kořeněné bazalkovým olivovým olejem a libečkem. A trochu kuřecí šunky, mozzarellu, pár plátků nízkotučného eidamu a jediným dietním prohřeškem (nepatrným) byly tři plátky celozrnného knäckebrotu (má glykemický index o žďabínek větší, než smím - ale mám to povoleno, abych bez pečiva netrpěl).
scalex Scalex 6.12.2006 20:14  6093
manka [6090]: zas tak tragický glykemický index nemá (z principu - to by ji nesměli ani diabetici), ale samozřejmě je hodně energetická, GI má tuším kolem 40, takže dopřát si ji občas je jen velmi malý dietní prohřešek.
scalex Scalex 6.12.2006 20:10  6092
phanny [6089]:

ad tuk: no třeba olivový olej je rozhodně prospěšnější než totéž množství sádla. Zrovna tak oleje obsažené v semínkách a oříšcích. V této dietě nejde o energetickou hodnotu, ale o určité složení stravy. Některé tuky si tělo ihned ukládá do zásob, některé ne. Ty, které ne, tak ty v rozumné míře můžu.

ad tuky a cukry: součástí mé diety je každodenní konzumace metabolické směsi, která je trochu podobná termogenním směsím, které ve formě všelijakých bobulí používají kulturisté. 8^) Jde ale o trochu složitější záležitost, která vlastně tělu pomáhá "pochopit", že by k energetickým výdajům mělo používat tuky a ne cukry. Mým problémem není příjem tuků, ale to, že si s nimi tělo neumí poradit. Kdybych mu omezil příjem tuků, tak nedojde k ničemu jinému, než že mé tělo bude prahnout po tucích a jakmile mu nějaký dopřeju, tak si ho okamžitě celý uloží do zásob. A dál bude spalovat cukry a bílkoviny. A to je špatně. Proto musím nadále jíst tuky (ale v zdravější formě, než jsou tučné salámy, paštiky a zákusky), omezit cukry a zároveň jíst preparát, který tělu během týdnů až měsíců "přikáže" spalovat tuky.

ad diamarmeláda - mluvíme tady o mlsání, tj. když to na mne jednou za týden přijde, tak si dám trochu diamarmelády do misky, přimíchám pomletá semínka a sním toho tři lžičky a víc nemusím. Diamarmeláda ukojí moje případné touhy po sladkém a je to asi nejzdravější způsob mlsání, jaký mi vyhovuje.

ad ovoce - samozřejmě, čerstvé ovoce je lepší, ovšem v této dietě opět závisí na glykemickém indexu toho ovoce. Můžu čerstvé meruňky, třešně, grapefruit a to je pomalu všechno. No a v tomhle období na moc čerstvých třešní nenarazíš, jen ty grepy a sušené meruňky. Přislazované ovoce nesmím, stejně jako ovoce, v němž je mnoho hroznového cukru. V sezóně se samozřejmě čerstvému ovoci budu věnovat víc, u mne je to ale problém kvůli alergii na spoustu ovoce... Takže raději mlsám zeleninu.

ad fruktóza - ano, momentálně sladím POUZE fruktózou. Teda přislazuju si trochu jen černý čaj, jinak zas tak moc nesladím.
pegas Pegas 6.12.2006 19:38  6091
Scalex: S touhle dietou opravdu zhubnul snad kazdy, koho znam. Osobne jsem ji kvuli cukru take drzel, priznavam ze ne uplne tak prisne, a dvacet kilo slo dolu uplne samo.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 6.12.2006 19:15  6090
Diabetickou marmeládu taky občas kupuju, ale doktorka mě před jejím masívnějším využíváním varovala právě kvůli jejímu hodně vysokému glyk. indexu.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2006 18:53  6089
ScalexCo se energetické hodnoty týče, tak je tuk jako tuk :-). Mimochodem tuk má 2,5x víc energie než cukr, tou diabetickou marmeládou už to nezachráníš. Lepší než sušené je čerstvé ovoce (nedá se ho sníst tolik), a sladit fruktózou. Je sladší než normální cukr, tím pádem stačí míň a je míň energetická.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 6.12.2006 18:40  6088
prazene fazole? to slysim poprve... jak se pripravuji?
scalex Scalex 6.12.2006 16:04  6087
Tigo [6086]: není tuk jako tuk, některé tuky jsou zdravé. Já mám navíc primárně glykemickou dietu. To znamená, že se musím hlavně vyhýbat cukrům, nikoli tukům. To samozřejmě neznamená, že bych se měl cpát bůčkem, samozřejmě že se snažím omezit tuk na nejnutnější minimum.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.12.2006 15:52  6086
Hm, ale orisky jsou dost tucne, ne?
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 6.12.2006 15:40  6085
Má někdo zkušenost s tím, že se plechy pod perníky navoskujou včelím voskem? Připadá mi to dobrý nápad, mohlo by to ty perníky ještě víc ovonět, ale nikdy jsem to nezkoušela. Tak abych to nepřekombinovala.
scalex Scalex 6.12.2006 15:38  6084
Vanda [6076]: já nikdy moc na sladký nebyl a o vánocích jsem toho snědl minimum. Víc bude trpět manželka, která hubne se mnou a sladký miluje.

Já budu mlsat oříšky, všelijaký semínka smíchaný s diabetickou marmeládou, sušený meruňky a pražený fazole. To mi bohatě stačí.
dot Dot 6.12.2006 13:37  6083
Napečeny 2 várky oříškových pracnů, jelikož nebyly schovány zbyly 3 kousky.....:-)
Až bude čas dám repete, pak vanilkové rohlíčky, mandlové hříbky a vosí hnízda. A něco mandlového - jěště nevím co.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 6.12.2006 12:33  6082
jsem cetl od spoda:
Hlásím 0 ks cukroví a bude to tak ještě pár měsíců. 8^)
Ty hubnes?
Asi hodinu apůl - trochu mi pomohla dcera

:-) pak mi to cvaklo :-)
tyna tyna 6.12.2006 12:25  6081
Napečeno 0, snad taky teď o víkendu (jestli budou dcery doma)
shelle Shelle - Good Service 6.12.2006 11:52  6080
EvelynDiky.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt