Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
alchymista 16.12.2006 01:15  6151
Sice nevím proč, ale z těhle omáček, ve kterých je rozpuštěný sýr a máslo, mě pravidelně chytá žlučník brutálním způsobem. Přitom to v porovnání s jinými jídly není nic tak strašnýho :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.12.2006 22:51  6150
MarcelaBešamel, máslo + mouka = světlá jíška, zalít mlékem a rozvařit, ve výsledku rozpouštět nivu až do dosažení požadované chuti nebo hustoty.
marcela 15.12.2006 22:37  6149
omáčka s nivouChtěla bych udělat sýrovou omáčku s nivou ke kuřecímu. Poradíte jak? Jako klasickou sýrovou omáčku - sýr, mléko - a dochutit nivou nebo nějak jinak?
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 14.12.2006 11:43  6148
fazole mám namočené, jdu dneska do té fazolové číny :-) Už se těším :-)
scalex Scalex 14.12.2006 11:30  6147
Pegas [6146]: asi by to mělo být jedno. Já si fazole vždycky vařím, plechovkový nepoužívám.
pegas Pegas 14.12.2006 09:21  6146
Scalex: Ty fazole muzou byt z plechovky nebo normalne varene?
mati 14.12.2006 08:00  6145
MondyUž se těším, díky. Budu experimentovat v pátek :-))
sharra sharra 14.12.2006 08:00  6144
phannyDíky za upřesnění
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 14.12.2006 07:51  6143
matiMám ověřený recept, včer Ti ho sem hodím :-).
mati 14.12.2006 06:58  6142
VánočkaMáte tady někdo ověřený recept prosím? Budu jí letos dělat poprvé, tak snad to bude jedlé :-(
pegas Pegas 13.12.2006 20:38  6141
zblunce: Doma pouzivame hodne letiteho robota se struhadlovym nastavcem, a to na orechy, strouhanku, brambory...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.12.2006 16:29  6140
Jaký je nejlepší přístroj na mletí ořechů? Nahrubo i najemno?
scalex Scalex 11.12.2006 21:33  6139
zblunce: rozmixuj fazole (mně nejvíc jedou malé červené Adzuki) úplně najemno, přimíchej prolisovaný česnek, trochu tymiánu, trochu libečku, mletý bílý pepř, sůl. Pravda, není to zrovna luštěninová směs, já o směsi kdysi kdesi psal, protože mi zbyly malinký porce dvou druhů fazolí a jednoho druhu čočky, tak jsem to smíchal. 8^)

No a pak buď vezmi krůtí prsa, prořízni do nich kapsu a narvi tou směsí nebo když máš k dispozici maso "o velké rozloze", tak tu směs na to kydni, zaviň do rolky a zavaž nití nebo prostě nějak sešpendli.

Pak s tím šup do trouby a když je to hotové, tak nakrájet na plátky a podávat buď samotné (pokud je té směsi hodně, jako třeba v té rolce) nebo s rýží (pokud je té směsi vzhledem k masu méně, jako v případě té kapsy). Já si dávám natural rýži (mírně rozvařenou). Hodí se k tomu nakládané cibulky nebo okurky.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 11.12.2006 20:26  6138
Scalexco kdybys sem hodil recept na krůtí rolku plněnou pikantní luštěninovou směsí???
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.12.2006 17:15  6137
sharraJe tam všechno jak říkáš, prostě dej vaři mléko s cukrem a do vařicího nasyp ořechy a piškotové drobky 1:1 až dosáhneš hustoty jakou potřebuješ. Marmeládou se to dochutí, dá se i med, vanilka dle chuti.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt