Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 25.12.2006 12:17  6232
Tak jsem rodině připravila překvapení - jako předkrm štědrovečerní večeře jsem podávala šneky. Ze šesti lidí u stolu jsme to jedli tři - a z toho jeden jen proto, aby mi udělal radost.. :-(
shelle Shelle - Good Service 24.12.2006 13:55  6231
trilli [6224]: Oloupat a snist, melo by byt stavnate, kdyz ho loupes. Pokud z nej netece stava, jeste neni uplne zrale. Takove davam do ciny.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 24.12.2006 13:44  6230
Nesnáším grepy a nesnáším pomelo... brr :-)
scalex Scalex 24.12.2006 13:39  6229
Foxka [6227]: v podstatě je to na hranici pomeranče a grepu, takže bych to pojal jako tato dvě ovoce. Slupka u jednotlivých dílků je dost tuhá, doporučuju vyloupat z nich dužninu ven (jako kdybys u pomeranče ještě nařízla a "svlékla" každý jednotlivý dílek). Jinak pomelo je výrazně sušší než grep a pomeranč, chuťově se blíží ke grepu, ale je mnohem sladší (takže chutná i lidem, kteří grepy zrovna v lásce nemají).
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 24.12.2006 12:18  6228
Foxka oloupat odblanit a sníst.)))
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 24.12.2006 12:11  6227
A co děláte s ovocem, které se jmenuje pomelo?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 24.12.2006 03:42  6226
jsem stejného názoru jako gotreg. oloupat a sníst je rozhodně vhodnější než vyhodit do koše :)
gotreg 24.12.2006 02:38  6225
doporučil bych ho oloupat a sníst
trilli 24.12.2006 00:37  6224
mangoporaďte mi prosím co děláte s Mangem?
včera jsem se ptala na večírku známejch a všichni mi řekli akorát "mango vyhazujeme do koše" a to se mi nechce.
díky
trilli 24.12.2006 00:35  6223
jé ňam ňam vinná klobása!
u nás jí ani v jednom krámě neměli a tak si na ní letos bohužel nepochutnáme |:-(
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 23.12.2006 18:55  6222
Scalex [6217]: tak jsem to zkusil v troube a je to lepsi. hlavne nemam poprskanej celej sporak.
akorat se mi ka konci trochu pochcaly, ale prodpokladam, ze to je normalni, navic to zavisi spis na konkretni klobase.

hlavne to chce hodne vejmrdy! (jablka+kren) :)))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 23.12.2006 16:01  6221
margotno a jak to mám jinak nazvat:-)
margot margot 23.12.2006 00:57  6220
Kvítko ...nevlastní skorotchýně, to je super titul!
:-))
tyna tyna 22.12.2006 20:21  6219
Zkuste v trojobalu jako řízek (sešpendlená do spirály), akorát místo mouky a vejce těstíčko zadělané bílým vínem, strouhanka (nebo kukuř. lupínky) a smažit. JE to bomba, ale.........mňam.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 22.12.2006 20:17  6218
Klobásy stočím, ničím neobaluju a peču podlité trochou vody. A normálně je zamrazuju.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt