Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nenufer 10.1.2007 10:55  6367
Vzhladom k mojej lenivosti maso škrabať a tomu že nemáme mlynček na maso tak tatrák vyrábam v sekacej nádobe. Je to len otázka trpezlivosti aby bol skutočne najemno
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 10.1.2007 09:58  6366
ScalexFalešný tatarák z brambor nemá chybu, zkoušela jsem i tu salámovou verzi, ale brambory jednozněčně vedou. Salám je tam prostě cítit (v tom lepším slova smyslu :-), brambory chuť přísad vcucnou víc. IMHO, samozřejmě, každému co jeho jest. :-)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 10.1.2007 07:29  6365
Mickey 6358: kolega vas jeste trumfnul :-) na silvestra delali tatarak z sesti kilo masa - byli na horach na chate. Jedli to dva dny, docela bych chtel byt u reznika, kdyz to kupovali :-)
Scalex: ten tvuj falesny tatarak urcite zkusim.
p.s. jak rotoped - jezdis?
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 10.1.2007 01:24  6364
čets=čest.
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 10.1.2007 01:24  6363
Scalex: To věřím, Klausův tatarák už jsem měl tu pochybnou čets okusit :) Samozřejmě syrové vajíčko pro leckoho znamená, že risk zůstává, ale já už salmonelu měl :D
scalex Scalex 10.1.2007 01:21  6362
No hlavně je to nesrovnatelně chutnější, než ta bramborová napodobenina (té se říká tuším Klausův tatarák) a pravému tataráku podobnější.
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 10.1.2007 01:05  6361
Scalex: To zní zajímavě a i snesitelněji třeba pro žlučníkáře :)
scalex Scalex 10.1.2007 00:53  6360
Já dělal falešný tatarák z nějakého laciného salámu a la Junior nebo dietní kuřecí salám. Pomlít na masomlejnku spolu s cibulí a česnekem, dát do toho kečup, worchester (ten je tam dost důležitej), syrový vajíčko (z osvědčeného zdroje), trochu hořčice, sůl, pepř, sladká paprika. Kdo má rád ostřejší, může dát pálivou papriku a trochu chilli. Udělat z toho dostatečně vlhkou kaši a tu mazat na topinky.
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 10.1.2007 00:02  6359
Mickeye [6358]: On už není? Hmm, škoda :(
mickeye 9.1.2007 23:50  6358
Já si naposledy tatarák užil začátkem prosince. Měli jsme větší akci na které se slavili 20., 30. a 40. narozeniny a jako jídlo bylo 10deka tataráku na osobu a k tomu hromada topinek. Bylo nás 30 a zdaleka ne každý tatarák jí, takže si určitě dovedete představit jak jsem se ho s prominutím nažral. ;) A mimochodem pamatujete, že tu byl klub Tatarák? Koukám, že by zase potřeboval založit. :D
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.1.2007 23:14  6357
Nedám si ho zdaleka všude, kde ho mají. Musí to být restaurace, na kterou mám dobré reference, nejlépe kde už je vyzkoušený. Znám hospody, kde by byli schopni prodat tatarák, který už z talíře sám odchází.
pegas Pegas 9.1.2007 23:04 - Oblíbené kluby (23:15) 6356
tyna: V kazdem pripade je jednodussi, levnejsi a dobry :-)
tyna tyna 9.1.2007 23:02  6355
AnkaJá ho taky mám moc ráda, ale jak kde. Ne všude je dobrý - třeba ho taky špatně melou :))
twistr 9.1.2007 23:00  6354
Falešnej tatarák se dělá i z majky a taky to vůbec není špatný. Ale pravej je pravej, už se těším na měsíc do lázní, kde si ho dám s 10 topinkama a miláček mi bude celou noc přikládat obklady na hlavu a bříško:-)))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.1.2007 22:59  6353
Tyna: :)))
Nemelu, neškrábu, objednávám v hospodě. Doma jsem to ještě nikdy nezkoušela. Možná, že kdybych ho dělala, ta chuť by mě přešla. Ale výsledek zbožňuju.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt