Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
hrabac 10.1.2007 17:04  6373
JelenaJá jsem tatarák doma párkrát dělala, ze svíčkový... (taky to jde z pěknýho hovězího zadního, ale to jsem nezkoušela) a normálně jsem ho škrábala :o) Podmínka je mít ostrý nůž, ten kolmo přiložit na maso a jakoby to maso "stahovat" - tak taky nejlíp odstraníš ty bílý vlákýnka... :o)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.1.2007 16:44  6372
my občas koupíme hotové (namleté nebo naškrában0) maso na tatarák v německu. A taky toho jejich hackepetra, toje ochucený mletý syrový vepřový (myslím).
scalex Scalex 10.1.2007 14:22  6371
manka: no já zkoušel oboje, bramborovou i salámovou verzi, výborné byly obě, ale skutečný tatarák mi víc připomínala ta salámová.

zblunce: po Glucobayi ano. 8^) Ale tyto vánoce jsem si ji odpustil, radši jsem se o to víc cpal mořskýma rybama.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 10.1.2007 13:52  6370
když už jste u toho tatráku, umíte to fakt někdo škrábat? já jsem to zatím raději nezkoušela, protože máti mi tvrdila, že to doma dobře udělat nejde. Na druhou stranu mám tatrák ráda a v restauraci to přeci jenom stojí docela dost. Takže by mne zajímalo, kdo s tím máte zkušenosti, z jakého přesně masa a jak zhruba to škrábat - jako když se tře česnek? Díky moc.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.1.2007 13:13  6369
Scalexkdyz uz jsi zpatky - znova jeden dotazek - ty muzes vinnou klobasu?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.1.2007 11:21  6368
tatarákKdyž už hovězí něčím nahradit tak lépe je rybou, třeba tuňák, losos nebo mečoun. Nutná je samozřejmě nejvyšší čerstvost!
nenufer 10.1.2007 10:55  6367
Vzhladom k mojej lenivosti maso škrabať a tomu že nemáme mlynček na maso tak tatrák vyrábam v sekacej nádobe. Je to len otázka trpezlivosti aby bol skutočne najemno
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 10.1.2007 09:58  6366
ScalexFalešný tatarák z brambor nemá chybu, zkoušela jsem i tu salámovou verzi, ale brambory jednozněčně vedou. Salám je tam prostě cítit (v tom lepším slova smyslu :-), brambory chuť přísad vcucnou víc. IMHO, samozřejmě, každému co jeho jest. :-)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 10.1.2007 07:29  6365
Mickey 6358: kolega vas jeste trumfnul :-) na silvestra delali tatarak z sesti kilo masa - byli na horach na chate. Jedli to dva dny, docela bych chtel byt u reznika, kdyz to kupovali :-)
Scalex: ten tvuj falesny tatarak urcite zkusim.
p.s. jak rotoped - jezdis?
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 10.1.2007 01:24  6364
čets=čest.
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 10.1.2007 01:24  6363
Scalex: To věřím, Klausův tatarák už jsem měl tu pochybnou čets okusit :) Samozřejmě syrové vajíčko pro leckoho znamená, že risk zůstává, ale já už salmonelu měl :D
scalex Scalex 10.1.2007 01:21  6362
No hlavně je to nesrovnatelně chutnější, než ta bramborová napodobenina (té se říká tuším Klausův tatarák) a pravému tataráku podobnější.
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 10.1.2007 01:05  6361
Scalex: To zní zajímavě a i snesitelněji třeba pro žlučníkáře :)
scalex Scalex 10.1.2007 00:53  6360
Já dělal falešný tatarák z nějakého laciného salámu a la Junior nebo dietní kuřecí salám. Pomlít na masomlejnku spolu s cibulí a česnekem, dát do toho kečup, worchester (ten je tam dost důležitej), syrový vajíčko (z osvědčeného zdroje), trochu hořčice, sůl, pepř, sladká paprika. Kdo má rád ostřejší, může dát pálivou papriku a trochu chilli. Udělat z toho dostatečně vlhkou kaši a tu mazat na topinky.
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 10.1.2007 00:02  6359
Mickeye [6358]: On už není? Hmm, škoda :(

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

TOPlist (c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt