Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tyna tyna 12.1.2007 10:14  6382
MinaPA jak mu chutnalo? Možná to nemuselo být špatný - jestli si to dochutil:)) A nebo mu to po hospodě bylo fuk :))
minap 12.1.2007 10:09  6381
Něco pro zasmání: syn přišel jednou v noci z hospody, našel v ledničce maso připravený na tatarák, hodil ho na pánev na olej a usmažil si to. To bych si teda asi nedala, ale hlad je nejlepší kuchař.
coated Coated Nezapomeň, že tvůj sen - se zdá jen tobě 11.1.2007 21:28  6380
Perníčky, které nepotřebují uležet
500 g hl. mouky
190 g cukru
125 g másla
125 g medu
3 vejce
1 lžička jedlé sody
1-1,5 lžičky skořice
4-5 tlučených hřebíčků

Na vál prosijeme mouku, smícháme se sodou, cukrem, skořicí a hřebíčkem. Přidáme med, vejce, máslo nakrájené na kousky a rukama vypracujeme hladké vláčné těsto.

->rumové nejsou, ale jsou dobré :)
pegas Pegas 11.1.2007 11:48  6379
Nemate ozkouseny recept na nejake pernicky, ale ne takove ty klasicke, co se zdobi, ale spis k jidlu, aby nebyly tvrde a samozrejme hodne dobre :-) Neco jako se prodavaly (prodavaji?) takove male rumove pernicky v pytliku.
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 11.1.2007 11:41  6377
taky ne.-))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 11.1.2007 11:20  6376
therezaspíš nějakýho parazita:-)
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 11.1.2007 09:47  6375
ono je to pak dobrý, když se to škrábe, jak sou tam ty kousky...teda já osobně to miluju....a vůbec mam úchylku na syrový maso....když vařim, tak furt ujídam...divim se, že už sem neprodělala nějakou salmonelu....:-))
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 10.1.2007 16:51  6374
Hrabáč [6373]: jo, šlachy a podobné záležitosti odstraňovat umím, tak jestli se to dělá podobně, tak to je super, to by mohlo jít. Díky :)
hrabac 10.1.2007 16:04  6373
JelenaJá jsem tatarák doma párkrát dělala, ze svíčkový... (taky to jde z pěknýho hovězího zadního, ale to jsem nezkoušela) a normálně jsem ho škrábala :o) Podmínka je mít ostrý nůž, ten kolmo přiložit na maso a jakoby to maso "stahovat" - tak taky nejlíp odstraníš ty bílý vlákýnka... :o)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.1.2007 15:44  6372
my občas koupíme hotové (namleté nebo naškrában0) maso na tatarák v německu. A taky toho jejich hackepetra, toje ochucený mletý syrový vepřový (myslím).
scalex Scalex 10.1.2007 13:22  6371
manka: no já zkoušel oboje, bramborovou i salámovou verzi, výborné byly obě, ale skutečný tatarák mi víc připomínala ta salámová.

zblunce: po Glucobayi ano. 8^) Ale tyto vánoce jsem si ji odpustil, radši jsem se o to víc cpal mořskýma rybama.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 10.1.2007 12:52  6370
když už jste u toho tatráku, umíte to fakt někdo škrábat? já jsem to zatím raději nezkoušela, protože máti mi tvrdila, že to doma dobře udělat nejde. Na druhou stranu mám tatrák ráda a v restauraci to přeci jenom stojí docela dost. Takže by mne zajímalo, kdo s tím máte zkušenosti, z jakého přesně masa a jak zhruba to škrábat - jako když se tře česnek? Díky moc.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.1.2007 12:13  6369
Scalexkdyz uz jsi zpatky - znova jeden dotazek - ty muzes vinnou klobasu?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.1.2007 10:21  6368
tatarákKdyž už hovězí něčím nahradit tak lépe je rybou, třeba tuňák, losos nebo mečoun. Nutná je samozřejmě nejvyšší čerstvost!
nenufer 10.1.2007 09:55  6367
Vzhladom k mojej lenivosti maso škrabať a tomu že nemáme mlynček na maso tak tatrák vyrábam v sekacej nádobe. Je to len otázka trpezlivosti aby bol skutočne najemno

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt