Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
pegas Pegas 14.1.2007 13:54  6399
Scalex: Nase je dukazem toho, ze to nejde. Kdyz uz ano, tak se udela pulka. Zkousel jsem to mnohokrat. U znamych v te nejlevnejsi troube s mensim vykonem je to za dve tri minuty vsechno hotove, doma ani nahodou.
scalex Scalex 14.1.2007 13:48  6398
Pegas: popcorn se dá udělat v úplně každé troubě, myslím tím takový ten hotový popcorn do mikrovlnky, který se tam strčí v pytlíku a nechá se pár minut zahřívat.
sharane 14.1.2007 13:06  6397
Rizoto na způsob řeckého gyrosu

100
pegas Pegas 14.1.2007 12:59  6396
Pridavam se k nazoru Scalexe. Kdysi jsme dostali nejakou drazsi mikrovlnku s grilem. Ten jsme nikdy nevyuzili, tepelnou spiralu pouziju tak petkrat do roka, ale spis jenom kvuli tomu, ze tam je, jinak by to nechybelo. Pouzivam ji hlavne na ohrev jidel, a to jeste jenom nekterych, protoze mi to pripada lepsi v hrnci na sporaku, hlavne nejake hustsi omacky nebo polevky. A jen tak mimochodem, v te nasi se popcorn udelat neda. Kdybych kupoval novou, tak vezmu nejakou obycejnou levnejsi.
scalex Scalex 14.1.2007 12:15  6395
Asi takhle - namakanou mikrovlnku bych doporučil těm, kteří mají hodně nenamakanou normální troubu nebo chtějí mít mikrovlnku jako hlavní prostředek k vaření. Grily v mikrovlnkách jsou dost jiné než v klasické troubě, viděl jsem jídla i z hodně dobrých a drahých mikrovlnek a bylo to prostě úplně jiné než z běžné trouby. Neříkám, že nutně horší, ale jiné. Je to prostě jiný způsob přípravy jídel.

Určitě se to hodí tomu, kdo jde víc po dietnější stravě, i když tomu by asi líp posloužilo dobrý parní hrnec.

Já po letech používání relativně slušné mikrovlnky (neměla sice gril, ale jen crisp, tedy kovový talíř, který se rozpálí a dá se na něm tedy v mikrovlnce péct) došel k závěru, že mikrovlnka z Makra za patnáct stovek mi bohatě stačí, protože ji stejně používám čistě jen na ohřevy a rozmrazování. A na výrobu popcornu. 8^)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 14.1.2007 09:40  6394
MarienkaŘekla bych, že záleží na tom, jak "dobrou " máš normální troubu a jak moc využíváš vychytávky na ní.
marienka Marienka 14.1.2007 08:30  6393
Mozna to patri do domacnosti, ale zkousim to radsi tady, u gurmanu:

Budeme kupovat novou MW troubu (ta stará nemá elektronické nastavení casu a to mi dost vadi - deset vterin tam proste tim koleckem nenakroutim.

A proto se ptam - ma podle vas smysl koupit nejakou vylepsenou - treba s grilem nebo horkovzduchem nebo nejakou jinou vychytavkou, s prednastavenyma programama?

Konkretni zkusenosti a rady uvitam - ja ji zatim pouzivam jen na ohrivani jidel na taliri a na detske vyzivy.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 13.1.2007 16:06  6392
dodatek - tu troubu na začátku nech pořádně nažhavit a pak ji teprve ztlum. Klidně i s jídlem uvnitř.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 13.1.2007 16:04  6391
PegasTaky jsem teď u Kluků slintala... :-))

ad trouba - dělala bych to při nižší teplotě o něco déle. Nevím, jak máš značenou teplotu, ale dávala bych to tak na max 130-150°C (případně na dvojku, máš-li starší značení). Pokud máš něco na přikrytí tak to zpočátku přiklop, líp se to prohřeje a kůrčička se dá udělat po odklopení až ke konci pečení.
pegas Pegas 13.1.2007 14:40  6390
Krome vinne klobasy jsem vyzkousel vsechny tri recepty z toho odkazu a muzu jenom doporucit
http://www.ceskatelevize.cz/program/10084897100-08.01.2007.html
pegas Pegas 13.1.2007 12:36  6389
V jake pozici by mel byt spravne pekac v el. troube a nastaveni ohrevu na jidla zapekana v mise nebo pekacku? Nejak se mi nedari takove ty vrstvene pokrmy, kde jsou treba syrove brambory. Nikdy to nemam propecene. Jinak treba buchty nebo i sunkofleky se udelaji v pohode (na stredni pozici a horni i dolni ohrev).
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 13.1.2007 11:25  6388
Taky bych si dala tataták, ale taky kojím :) Ale už to možná risknu, mlaďochovi česnek nevadí vůbec, a cibuli snad snese taky. Už kvůli němu týrám své chutě dostatečně dlouho :-)) Sem jsem neměla lízt, mám choutky.
mati 12.1.2007 12:14  6387
MarienkaAlespoň je nebolí bříška :o))
marienka Marienka 12.1.2007 12:08  6386
Ja bych si tak tatarak dala!!:-(((((
Ale dokavad kojim, tak se neodvazuju - ne kvuli masu nebo vejci, ale cesneku a cibuli. Vcera jsem neodolala a nacpala se horkyma livancema a deti prdi a prdi.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.1.2007 11:35  6385
Já taky, ale na ty karbanátky:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt