Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tyna tyna 14.1.2007 19:49  6413
Obdivuji Shelle s mikrovlnkou - já umím v podstatě jen ohřívat, a to ještě ne všechno. Je to asi o zvyku, protože ségra v ní dělá úplně všechno, včetně pečení mazance.
shelle Shelle - Good Service 14.1.2007 19:41  6412
MarienkaJa jsem zvykla na horkovzdusnou v mikrovlnce uz pres deset let a do lonska to byly jedine trouby, co jsem pouzivala.

Co do kvality peceni i grilovani, je to urcite srovnatelne s troubou, venkovni gril bude asi lepsi, ale doma pouzivame tohle.

Vidim vyhodu v tom, ze casto pecu jen dve stehna nebo mensi kolac, takze je pro me zbytecne rozpalovat velkou troubu. Tak asi zalezi na tom, jak moc peces.

Z prednastavenych programu pouzivame jen na mrazenou pizzu a na chleba. Dela takove polotopinky z mrazeneho chleba. Rozmrazovani nepouzivam vubec. Takze jen ohrev, peceni, gril, pizza, chleba. Velkou troubu pouzivam mnohem mene. Ale je to asi i tim, ze jsem byla zvykla mit jen tu malou, takze kolikrat udelam pizzu na dva male pekace do MW, misto abych ji dala na velky plech do velke, protoze mi nedojde, ze tu velkou troubu mam.
kokos kokos 14.1.2007 19:27  6411
Klídek, já nevím jakou máš troubu, třeba je v pořádku. Jen to co popisuješ ukazuje na vadu. Ale klidně to mohl být záměr tvůrce :-))
Jinak nevím co by se v MW mělo zablokovat, ani jak by se mohla přehřát.
pegas Pegas 14.1.2007 19:09  6410
kokos: Aha, takze mikrovlnka funguje normalne uz skoro deset let, jenom popcorn se nikdy nevydaril a kdyz se zablokuje pri prehrati, tak je to spatne? Nebylo by spis spatne, kdyby to normalne bezelo do te doby, nez neco odejde?
kokos kokos 14.1.2007 19:04  6409
Asi ne 10 minut. Ten zářič odejde dřív. Jak říkám něco máš špatně.
pegas Pegas 14.1.2007 18:53  6408
kokos: Jses si tim tak jisty? Chces rict, ze kdyz pustim mikrovlnku na prazdno treba na 10 minut, ze to normalne pobezi?
kokos kokos 14.1.2007 18:48  6407
Něco je špatně. Jak říkám nezapínat, nepřibližovat se a okamžitě utíkat pryč :-))
Pojistka tam totiž nemá co dělat.
pegas Pegas 14.1.2007 15:58  6406
Kokos: To spis bude nejaka pojistka, proste to po nejake dobe nejde zapnout. Myslim, ze s tou kukurici to neni daleko od provozu naprazdno. Ale bylo to az po cca sedmi minutach na plny vykon.
kokos kokos 14.1.2007 15:23  6405
Pegas [6402]: Jak nevychladla? Ty ji musíš vypnout, až přestane to pukání. Jinak je asi zářič v háji. V tom případě bych doporučil nezapínat, nepřibližovat se a okamžitě utíkat pryč :-))

Což mi připomnělo, že bych si mohl popcorn udělat. Jdu na to.
pegas Pegas 14.1.2007 14:57  6404
Ja se bez popcornu obejdu, uz jsem se s tim smiril, ze doma to neudelam a kdyz ano, tak neni problem skocit k sousedum.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 14.1.2007 14:54  6403
PagasZkus ty neudělané kuličky dát udělat znovu - klidně přímo v míse, nebo je rej zpět do sáčku a zaroluj ho.
pegas Pegas 14.1.2007 14:20  6402
kokos: Extrem s neomezenym casem dopadl tak, ze se mikrovlnka zablokovala, dokud nevychladla. Vykon mensi vykon jsem zkousel.
kokos kokos 14.1.2007 14:19  6401
Pegas [6399]: To je nesmysl. Vyzkoušeno na minimálně pěti troubách. Drahých, levných všechno jedno. Dej nevyšší výkon. Neomezený čas a poslouchej. Až to přestane pravidelně pukat. Tak to vypni. Pokud to máš připálené - jedna byla moc výkonná, tak uber výkon o jeden stupeň a čas nechej neomezený.
pegas Pegas 14.1.2007 13:54  6399
Scalex: Nase je dukazem toho, ze to nejde. Kdyz uz ano, tak se udela pulka. Zkousel jsem to mnohokrat. U znamych v te nejlevnejsi troube s mensim vykonem je to za dve tri minuty vsechno hotove, doma ani nahodou.
scalex Scalex 14.1.2007 13:48  6398
Pegas: popcorn se dá udělat v úplně každé troubě, myslím tím takový ten hotový popcorn do mikrovlnky, který se tam strčí v pytlíku a nechá se pár minut zahřívat.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt