Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.1.2007 09:56  6425
Bez mikrovlnky žiju už pěkně dlouho. U nás většinou ani není co ohřát nebo rozmrazit:-) Na zbytek slouží remoska a varná deska.

A z jiného soudku .. v knihovně jsem si teď půjčila kuchařku zaměřenou na recepty s olomouckýma tvarůžkama. Je v ní spousta nápadů, kde syrečky použít nebo přidat k obyč receptu. Docela mrkám, co všecko jde "vylepšit". Třeba nastrouhat ho do bramboráku nebo sekané by mě ani nenapadlo:-) Něco vyzkouším, jak to dopadlo dodám:-)
A pro otrlé, tvarůžky dáme do nádoby, zalijeme vodkou, necháme tak den naložené, slijeme, jíme, pijeme:-)))
scalex Scalex 15.1.2007 09:46  6424
Shelle: jistě, ale tady je primárně řeč o mikrovlnkách - horkovzduch je úplně jiná kategorie (i když ano, jsou trouby, které oboje kombinují). Pokud už bych nechtěl klasickou troubu a byl z jakéhokoli důvodu nucen koupit mikrovlnku, tak rozhodně i s horkovzduchem a grilem. Pořád ale jako lepší variantu vidím klasickou elektrickou troubu s grilem a s horkovzduchem a k tomu lacinou mikrovlnku na rozmrazování a rychloohřev.
shelle Shelle - Good Service 15.1.2007 08:04  6423
MondyNezdrave je vareni v MW, ale na HV to neplati, ne?
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 15.1.2007 07:19  6422
MarienkaPro větší rodinu se v MWT blbě dělá. Nejvíc používám klasickou troubu a mikrovlnku jen v případě, že strašně spěchám, pak na ohřev a na rozmrazování.
Když jsem teďka kupovala novou mikrovlnku, tak jsem šla po nejlevnější.

Navíc už jsem slyšela hlášky, že vaření v MWT není to úplně pravé ohledně výživy - takže jestli na to dbáš u dětí .....
twistr 14.1.2007 21:09  6421
MarienkaStejně se vrátíš k té plynové troubě a MW Ti zůstane na ohřívání a rozmrazování.:-)) Pokud chceš investovat tak si kup klasickou elektrickou sporákovou a k tomu nejlacinější MW za 9 stovek.
nenufer 14.1.2007 21:08  6420
MarienkaMyslim ze nasa MW je nieco podobne ako ma Shelle :-) Minimalne ma rovnake funkcie.
Milacik je na tom zvykly piect hlavne maso, pusti mikrovlny a horkovzduch na cca polovinu predpokladaneho casu, zbytok uz dopecieme len horkovzduchom, vdaka MW sa to vnutro ovela lepsie prepecie (no skor uvari ale jemu to vyhovuje).
shelle Shelle - Good Service 14.1.2007 20:38  6419
Takze moznosti nasi trouby jsou tyto:

- MW
- HV (horkovzdusna)
- gril
- HV s MW
- HV s grilem
- MW s grilem
- MW s HV a grilem

Na techniku se zeptej Tesse.

Nevyhoda je, ze je mala, i kdyz zrovna nase je docela velka, jinak byvaji mensi. Je to na kulate pekace 30cm.

My meli take tu Moru z 82, ale loni nas druzstvo donutilo koupit novy sporak, tak mame zase Moru s el. troubou, grilem, HV a pomalu si na ni zvykam.
marienka Marienka 14.1.2007 20:31  6418
MWFoxka: Mám prastarý plynový sporák (Moru z roku +- 80 a obyč plynovou troubu.

Shelle - Taky obdivne koukam:-)
Ta horkovzdušnost se používá spolu s mikrovlnama anebo buď to anebo to?
Pokud by to znamenalo, že bych pak mohla neřešit tu plynovou pratroubu, tak bych šla do vylepšené MW.

A jak s těma Wattama nebo v čem se počítá výkon? Kolik je jich potřeba?

shelle Shelle - Good Service 14.1.2007 20:08  6417
MrMar [6416]: No, ja v MW jen ohrivam. Ty ostatni funkce jsou navic. Takove to vareni v MW neprovozuji, jen nekdy zeleninu - kdyz potrebuji rychle mekkou mrkev, papirky, cibuli a tak.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 14.1.2007 20:02  6416
Hmmm, když já mám jen úplně základní levnou mikrovlnku, takže program na pizzu nemám. Ale jak říkám, neumím v ní ani uvařit brambory...
shelle Shelle - Good Service 14.1.2007 19:59  6415
MrMar [6414]: Na pizzu tam je program podle vahy, delam takhle mrazenou. Vlastni delam podle navodu. On i ten program by mel jit na nemrazenou, ale to jsem nezkousela.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 14.1.2007 19:56  6414
Přiznám, že mikrovlnku neumím používat, jen s ní ohřívám nebo rozmražuji... Třeba udělat v ní mraženou pizu (o vlastnoručně vyrobené ani nemluvím), tak aby byla krásně křupavá, je pro mně nepředstavitelné...
tyna tyna 14.1.2007 19:49  6413
Obdivuji Shelle s mikrovlnkou - já umím v podstatě jen ohřívat, a to ještě ne všechno. Je to asi o zvyku, protože ségra v ní dělá úplně všechno, včetně pečení mazance.
shelle Shelle - Good Service 14.1.2007 19:41  6412
MarienkaJa jsem zvykla na horkovzdusnou v mikrovlnce uz pres deset let a do lonska to byly jedine trouby, co jsem pouzivala.

Co do kvality peceni i grilovani, je to urcite srovnatelne s troubou, venkovni gril bude asi lepsi, ale doma pouzivame tohle.

Vidim vyhodu v tom, ze casto pecu jen dve stehna nebo mensi kolac, takze je pro me zbytecne rozpalovat velkou troubu. Tak asi zalezi na tom, jak moc peces.

Z prednastavenych programu pouzivame jen na mrazenou pizzu a na chleba. Dela takove polotopinky z mrazeneho chleba. Rozmrazovani nepouzivam vubec. Takze jen ohrev, peceni, gril, pizza, chleba. Velkou troubu pouzivam mnohem mene. Ale je to asi i tim, ze jsem byla zvykla mit jen tu malou, takze kolikrat udelam pizzu na dva male pekace do MW, misto abych ji dala na velky plech do velke, protoze mi nedojde, ze tu velkou troubu mam.
kokos kokos 14.1.2007 19:27  6411
Klídek, já nevím jakou máš troubu, třeba je v pořádku. Jen to co popisuješ ukazuje na vadu. Ale klidně to mohl být záměr tvůrce :-))
Jinak nevím co by se v MW mělo zablokovat, ani jak by se mohla přehřát.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt