Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 15.1.2007 10:24  6427
To je houby pro otrlé. Pro otrlé je: tvarůžky dáme do nádoby, ničím nezalijeme, necháme tak 5-6 měsíců, slijeme, jíme, pijeme. 8^)
tyna tyna 15.1.2007 10:10  6426
kvitkoNo páni, asi přece jenom nejsem otrlá :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.1.2007 09:56  6425
Bez mikrovlnky žiju už pěkně dlouho. U nás většinou ani není co ohřát nebo rozmrazit:-) Na zbytek slouží remoska a varná deska.

A z jiného soudku .. v knihovně jsem si teď půjčila kuchařku zaměřenou na recepty s olomouckýma tvarůžkama. Je v ní spousta nápadů, kde syrečky použít nebo přidat k obyč receptu. Docela mrkám, co všecko jde "vylepšit". Třeba nastrouhat ho do bramboráku nebo sekané by mě ani nenapadlo:-) Něco vyzkouším, jak to dopadlo dodám:-)
A pro otrlé, tvarůžky dáme do nádoby, zalijeme vodkou, necháme tak den naložené, slijeme, jíme, pijeme:-)))
scalex Scalex 15.1.2007 09:46  6424
Shelle: jistě, ale tady je primárně řeč o mikrovlnkách - horkovzduch je úplně jiná kategorie (i když ano, jsou trouby, které oboje kombinují). Pokud už bych nechtěl klasickou troubu a byl z jakéhokoli důvodu nucen koupit mikrovlnku, tak rozhodně i s horkovzduchem a grilem. Pořád ale jako lepší variantu vidím klasickou elektrickou troubu s grilem a s horkovzduchem a k tomu lacinou mikrovlnku na rozmrazování a rychloohřev.
shelle Shelle - Good Service 15.1.2007 08:04  6423
MondyNezdrave je vareni v MW, ale na HV to neplati, ne?
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 15.1.2007 07:19  6422
MarienkaPro větší rodinu se v MWT blbě dělá. Nejvíc používám klasickou troubu a mikrovlnku jen v případě, že strašně spěchám, pak na ohřev a na rozmrazování.
Když jsem teďka kupovala novou mikrovlnku, tak jsem šla po nejlevnější.

Navíc už jsem slyšela hlášky, že vaření v MWT není to úplně pravé ohledně výživy - takže jestli na to dbáš u dětí .....
twistr 14.1.2007 21:09  6421
MarienkaStejně se vrátíš k té plynové troubě a MW Ti zůstane na ohřívání a rozmrazování.:-)) Pokud chceš investovat tak si kup klasickou elektrickou sporákovou a k tomu nejlacinější MW za 9 stovek.
nenufer 14.1.2007 21:08  6420
MarienkaMyslim ze nasa MW je nieco podobne ako ma Shelle :-) Minimalne ma rovnake funkcie.
Milacik je na tom zvykly piect hlavne maso, pusti mikrovlny a horkovzduch na cca polovinu predpokladaneho casu, zbytok uz dopecieme len horkovzduchom, vdaka MW sa to vnutro ovela lepsie prepecie (no skor uvari ale jemu to vyhovuje).
shelle Shelle - Good Service 14.1.2007 20:38  6419
Takze moznosti nasi trouby jsou tyto:

- MW
- HV (horkovzdusna)
- gril
- HV s MW
- HV s grilem
- MW s grilem
- MW s HV a grilem

Na techniku se zeptej Tesse.

Nevyhoda je, ze je mala, i kdyz zrovna nase je docela velka, jinak byvaji mensi. Je to na kulate pekace 30cm.

My meli take tu Moru z 82, ale loni nas druzstvo donutilo koupit novy sporak, tak mame zase Moru s el. troubou, grilem, HV a pomalu si na ni zvykam.
marienka Marienka 14.1.2007 20:31  6418
MWFoxka: Mám prastarý plynový sporák (Moru z roku +- 80 a obyč plynovou troubu.

Shelle - Taky obdivne koukam:-)
Ta horkovzdušnost se používá spolu s mikrovlnama anebo buď to anebo to?
Pokud by to znamenalo, že bych pak mohla neřešit tu plynovou pratroubu, tak bych šla do vylepšené MW.

A jak s těma Wattama nebo v čem se počítá výkon? Kolik je jich potřeba?

shelle Shelle - Good Service 14.1.2007 20:08  6417
MrMar [6416]: No, ja v MW jen ohrivam. Ty ostatni funkce jsou navic. Takove to vareni v MW neprovozuji, jen nekdy zeleninu - kdyz potrebuji rychle mekkou mrkev, papirky, cibuli a tak.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 14.1.2007 20:02  6416
Hmmm, když já mám jen úplně základní levnou mikrovlnku, takže program na pizzu nemám. Ale jak říkám, neumím v ní ani uvařit brambory...
shelle Shelle - Good Service 14.1.2007 19:59  6415
MrMar [6414]: Na pizzu tam je program podle vahy, delam takhle mrazenou. Vlastni delam podle navodu. On i ten program by mel jit na nemrazenou, ale to jsem nezkousela.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 14.1.2007 19:56  6414
Přiznám, že mikrovlnku neumím používat, jen s ní ohřívám nebo rozmražuji... Třeba udělat v ní mraženou pizu (o vlastnoručně vyrobené ani nemluvím), tak aby byla krásně křupavá, je pro mně nepředstavitelné...
tyna tyna 14.1.2007 19:49  6413
Obdivuji Shelle s mikrovlnkou - já umím v podstatě jen ohřívat, a to ještě ne všechno. Je to asi o zvyku, protože ségra v ní dělá úplně všechno, včetně pečení mazance.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt