Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tyna tyna 25.1.2007 21:50  6448
trilliNo já nevím, jsou asi obyčejné:
na cibulce orestovat mleté maso (nebo na malé kousky vepřové),může být zelenina, česnek, sůl, pepř, pak paprika - podusit, přidat rajč. protlak, trochu cukru, případně kečup, zahustit a dochutit čenekem a oregánem. Na špagety + sýr. (Výborné jsou do toho sušená rajčata v oliv.oleji)
trilli 22.1.2007 23:24  6447
boloňské špagetyNemáte prosím někdo jednoduchý recept na hodně dobré boloňské špagety? děkuji
tyna tyna 18.1.2007 08:59  6446
Jo, taky dobré jsou žampíky takhle podušené ale místo těstovin rýži (bez vajec), ale to zná asi úplně každý.
misulina misulina 18.1.2007 07:10  6445
Tak jsem také udělala ty těstoviny. Bylo to mňam:-) Ještě jsem tam vrazila pokrájenou šunku, vynikající;-)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 17.1.2007 15:26  6444
tyno: není zač.
tyna tyna 17.1.2007 15:19  6443
TekeJo, včera jsem tam česnek vrazila k cibuli a bylo to dobré - výraznější chuť, takže díky za nápad :))
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 17.1.2007 15:08  6442
tyno: my děláme něco podobného, nevím jestli je tam teda cibule, ale česnek ano a s těma houbama je to dokonalé. Chuť jim to nevezme. Mňam...
tyna tyna 16.1.2007 14:39  6441
TekeMyslíš? A k tý cibuli? A nevezme chuť hub? Já teda jinak cpu česnek skoro i do buchet, ale u tohodle mi to ani nenapadlo.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 16.1.2007 14:26  6440
tyna: ještě přidat česnek a je to dokonalé.
tyna tyna 16.1.2007 14:06  6439
Tak zrovna dnes budeme mít k večeři fleky se žampionama - milujeme to všichni :
uvaříš fleky (či jiné tvary), v kastrolu na olej cibulku, na to nakrájené žampíky (i s nohama), orestovat, až pustí šťávu vydusit + sůl, pepř, kmín, příp. houbové koření, pak přihodit vařené fleky, vrazit asi 2-4 vejce (podle množství fleků), zaklohnit a nandat a jíst! K tomu salát z čínského zelí s rajčaty, a už se těším!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.1.2007 13:30  6438
Já je dělám i s nohama a nic divnýho na tom nepozoruju. Ale to je asi fuk, jak to komu sedí.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.1.2007 13:21  6437
kvitkoDo omáček, polívek, pod maso a na pizzu nic, ale na smažení nebo pečení vcelku se myslím moc nehodí...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.1.2007 10:26  6436
Co máte proti žampioním nohám? Jinak žampiony přidávám kam se dá. Ke kuřeti při pečení, do omáček na těstoviny, na pizzu, na smažení, do polívky, na grilu je vynikající .. prostě žampion:-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.1.2007 10:15  6435
Asi nejjednodušší je hlavičky oloupat, dát do vymazaného pekáčku )hladkou stranou dolů, posilit a upést. Kdÿžs emi chce dělat víc, udělám ještě "nádivku" z nasekaných nožiček, vajíčka, sýra a případně dalších věcí, co doma najdu, do důlku v každé nožice dám lžičku a upeču.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 16.1.2007 10:02  6434
misulina: Přesně tak, ale počkej, on Ti tu někdo poradí něco zajímavějšího. Přesto, já tuhle klasiku miluju...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt