Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.1.2007 08:09  6460
jo, tam je to akorát blbě napsaný, ale jsou tam horší .. 1/8 je asi polovina mlíka např.:-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.1.2007 21:30  6459
já myslím, že v tomhle případě se dotyčný pouze přepsal a myslel polovinu 250gramové kostky. Zbytek ovšem stojí za to, už se nestydím, když se nemůžu dopočítat 3/16 mléka, jak píšou v receptu na vánočku ;o)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 29.1.2007 21:16  6458
kvitkoTo teda jo... :-))) Co je těžší, kilo peří nebo kilo železa... :-)
Malá ukázka:
1/8 másla = 1/2 másla tedy 250g
1/8 mléka = 125ml
...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 29.1.2007 18:24  6457
Kuš, pod receptem diskuze jak noha.-)))
maa 28.1.2007 19:49  6455
phannyŠpagety podle tvého receptu dnes uvařeny. Maa rodinou velmi chválena, dík!
duchan 28.1.2007 13:47  6454
phannyto vypadá lákavě! mnam..
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 26.1.2007 22:19  6453
Boloňské špagety jak je dělám jáRozpálím olivový olej, přidám tak 5 stroužků česneku na plátky. Restuji jen několik sekund, jen do okamžiku kdy změní vůni. Přidám 2 větší cibule na drobno, nechám zesklovatět a přidám tak půl kila mletého hovězího, nechávám si umlít zadní. Nechám orestovat, přidám konzervu rajčat, tak 3 dcl červeného vína, trochu vody, masox a vařím do požadované hustoty (cca 30-45 minut). Ochutím cukrem, solí, pepřem, oreganem, česnekem, vždy až těsně před podáváním a po dochucení už omáčku nevařím (hlavně oreganu a česneku to vaření nesvědčí). Sypu vydatně parmezánem.
gotreg 26.1.2007 11:45  6452
tigoněkde jsem to psal (asi v co právě jíte..) - to je Martínkův vynález, ke kterému jsme museli vymýšlet jídlo :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 26.1.2007 10:46  6451
gotregNa chvili jsi me tim nazvem zmatl :)
trilli 25.1.2007 22:41  6450
karbanátky vypadaj zajímavě, ale nebaví mě se stím patlat - zkusím tedy Tynin recept - ale díky oboum!
gotreg 25.1.2007 22:18  6449
loňské špagetymleté maso promíchat s cibulkou, kořením (pepř, sůl, paprika etc..), špetko (malilinkatou) strouhanky, případně vajíčkem, zkarbanátkovat a obalit v mouce
osmažit na velejemném oleji
když jsou tak akorát, přidat plechovku rajčat, případně ještě protlak, kapku vody, další koření dle chuti (mám rád kombinaci tymián-oregano) a dusit a dusit a dusit

nakonec dát na špagety a sníst
tyna tyna 25.1.2007 21:50  6448
trilliNo já nevím, jsou asi obyčejné:
na cibulce orestovat mleté maso (nebo na malé kousky vepřové),může být zelenina, česnek, sůl, pepř, pak paprika - podusit, přidat rajč. protlak, trochu cukru, případně kečup, zahustit a dochutit čenekem a oregánem. Na špagety + sýr. (Výborné jsou do toho sušená rajčata v oliv.oleji)
trilli 22.1.2007 23:24  6447
boloňské špagetyNemáte prosím někdo jednoduchý recept na hodně dobré boloňské špagety? děkuji
tyna tyna 18.1.2007 08:59  6446
Jo, taky dobré jsou žampíky takhle podušené ale místo těstovin rýži (bez vajec), ale to zná asi úplně každý.
misulina misulina 18.1.2007 07:10  6445
Tak jsem také udělala ty těstoviny. Bylo to mňam:-) Ještě jsem tam vrazila pokrájenou šunku, vynikající;-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt