Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 2.2.2007 13:23  6472
Já mám špatnou zkušenost s Tescomou, tři Tescoma nože mi praskly ve střence. Jinak jsem zjistil, že mi vyhovují spíš nože těžké, krájí se mi s nimi mnohem lépe.
pavel_p 2.2.2007 12:35  6471
PegasJá mám nejlepší zkušenosti s obyčejnými noži, tedy žádný hi-tech. Prostě zajít do oddělení kuchyňského náčiní a najít něco za cenu kolem stovky. Minule jsem koupil úplně úžasný nůž v Kauflandu - řeznický, cca 20cm dloué ostří. Rukověť nehezká - zelený plast, ale vyhovující. Da best nůž za poslední dobu. Stál asi 150. Naopak nejhorší zkušenosti mám s těmi "lepšími noži".
pegas Pegas 1.2.2007 21:26  6470
Muzete mi doporucit nejaky kvalitnejsi kuchynsky nuz, takovy univerzalni na krajeni masa, zeleniny, cca 20cm a pokud mozno tenci, ale pevne (neohebne) ostri?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.1.2007 21:04  6469
"krutony" mám do takových hustších polévek nejradši. Do rajské jsou ještě dobrý nudle, zrovna dneska jsem měla takovou polívku, sice z pytliku ale šlo to:-)

vitsoft vitsoft Pryč se zrůdnou obrazotvorností mládeže! - about.me 30.1.2007 20:10  6468
Tak to bylo kruté.
Já mám v polívce nejradši svítek s troškou prášku do pečiva velmi zvolna smažený při nízké teplotě.
scalex Scalex 30.1.2007 20:00  6467
Nemám rád název "krutony". Pečlivě jsem je rozdrobil a nikde v nich nebyl ani kousek krůtího masa.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 30.1.2007 19:56  6466
Ony jsou krutony něco jiného než opečená houstička? :-O
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 30.1.2007 19:50  6465
křupánky.o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.1.2007 19:11  6464
a nazvala to krutony:-) Přitom je to normální opečená houstička:-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 30.1.2007 16:26  6463
FoxkaNakrájela dva dny starý rohlíky, prokápla je tím olejem, lehce posypala vegetou, v misce promíchala a dala do trouby na pečící papír než malinko zhnědly.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 30.1.2007 14:42  6462
mankaKdes vzala krutonky?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 30.1.2007 10:20  6461
Včera se mi povedla mňamózní rajská polífka (=chvalme se sami, nikdo jiný to za nás neudělá! :-). Je podle jednoho čtenářského receptu z Apetitu a je i IMHO docela joulově příznivá:
Na troše olivového oleje se do sklovata osmaží drobně nakrájená cibulka, zalije se 1/2 litrem rajské passaty (nějaká italská krabička z Globusu za 12 korun, Valfruta ji má asi za dvacet), doplní se horkou vodou a dá vařit. Po chvíli se tam vrazí asi tři nadrcené stroužky česneku a ješte se asi deset minut povaří. Nakonec dochutí solí, trochou cukru, případně nějakým vhodným kořením (já tam vrazila trochu provensálských bylinek), může se rozmixovat (já radši kousky). Místo zavářky se k ní dávají krutonky (já je zapekla bez tuku v troubě, můžou se ale před pečením prokápnout trochou oliv. oleje a ochutit nějakým sympatickým kořením).
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.1.2007 08:09  6460
jo, tam je to akorát blbě napsaný, ale jsou tam horší .. 1/8 je asi polovina mlíka např.:-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.1.2007 21:30  6459
já myslím, že v tomhle případě se dotyčný pouze přepsal a myslel polovinu 250gramové kostky. Zbytek ovšem stojí za to, už se nestydím, když se nemůžu dopočítat 3/16 mléka, jak píšou v receptu na vánočku ;o)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 29.1.2007 21:16  6458
kvitkoTo teda jo... :-))) Co je těžší, kilo peří nebo kilo železa... :-)
Malá ukázka:
1/8 másla = 1/2 másla tedy 250g
1/8 mléka = 125ml
...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt