Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 3.2.2007 21:47  6503
Teď jsem se byl podívat na krabici od toho topinkovače a on je dokonce 39 let starý. 8^)
lyen 3.2.2007 21:46  6502
vy mi děláte chutě...
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 3.2.2007 21:45  6501
Scalex [6498]: tenhle topinkovač máme taky a jiné topinky než z něj nejím. mňám.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.2.2007 21:40  6500
ScalexNebo pektin, ale ten jenom v teplotách pod 37°C :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.2.2007 21:39  6499
Scalex...v rámci diety mouku nesmím...
Ty nejíš vůbec žádné polysacharidy? Tak sorry, ale nic jiného nezahušťuje, leda vláknina. Sypej si tam votruby :-)
scalex Scalex 3.2.2007 21:18  6498
kvitko [6496]: topinky mi víc chutnají suché. Resp. chutnaly. 8^) Dělal jsem je v 30 let starém topinkovači z NDR, pracujícím tak, že je uprostřed topné těleso a ze dvou stran se k němu dají plátky chleba a musejí se hlídat, jinak shoří. 8^)

Ale fakt mi víc chutná suchá topinka (úplně bez oleje) namazaná nějakou čertovskou směsí a nebo kdo má rád mastnou topinku, tak si může tu suchou počesnekovat a pak potřít sádlem a posolit. Přijde mi to chuťově lepší než topinka, co plave ve vrstvě oleje.
scalex Scalex 3.2.2007 21:15  6497
kvitko [6495]: no v té polívce to ještě jde, i když třeba vařenou mrkev, která by na to asi byla ideální, taky nesmím. 8^)

Horší je to s gulášem, tam opravdu jinak než cibulí zahustit nemůžu a totéž se týká skoro všech omáček. Všude jde mouka, škrob nebo jíška... 8^(
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.2.2007 21:14  6496
taky mám radši tefal, pár pánví od tescomy se mi po čase taky odloupalo. Ted mám kvalitnější tefalku a nemůžu si stěžovat, je úžasná, akorát topinky se na ní dělaj blbě, když tam dám víc oleje, okamžitě to chleba vsákne a není to ono.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.2.2007 21:12  6495
scalexzrovna nedávno jsem nad tím přemýšlela. Ještě jsem to nezkoušela, ale co např. v zeleninové polívce část vařené zeleniny rozmixovat, tím se to trochu zahustí.
scalex Scalex 3.2.2007 21:09  6494
Dotaz - čím zahušťovat polévky a omáčky, když ne moukou (a ničím, co mouku obsahuje)? V rámci diety mouku nesmím, takže většinou zahušťuju použitím většího množství cibule, ale zajímalo by mne, jestli existuje i nějaká další možnost.
pegas Pegas 3.2.2007 20:26  6493
plcarrot: To me jenom napadlo, ale delal jsem nejakou buchtu, kde byla kokosova nadivka a bylo tam urcite jeste neco. Jenom nevim, kde bych ted nasel ten recept.
plcarrot 3.2.2007 18:14  6492
Pegas [6486]: jo to me taky napadlo, ale radsi jsem se chtel zeptat, jstli s tim uz nekdo nemate zkusenost...
lyen 3.2.2007 17:22  6491
já jí měla si 5 let...a už nic takovýho nechci
pavel_p 3.2.2007 16:37  6490
A co s tou tefalkou děláš, že ti odprejskává teflon? Já ji mám už dva roky a nemůžu si stěžovat, skvělý a odolný teflon.
lyen 3.2.2007 15:13  6489
to sice není, ale já scháněla nerezovku od Tefalu a nesehnala, tak mám Tescomu, asi tak

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt