Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 3.2.2007 23:13  6517
phanny [6516]: ten luštěninový můžu. Já nemám žádnou nemoc, jen držím dietu podle glykemického indexu a v rámci ní se mám ještě po nějakou dobu vyhýbat hlavně bramborám a pšeničné mouce. Luštěniny můžu v takřka neomezeném množství - takže jejich škrob je patrně jiný. 8^)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.2.2007 23:06  6516
TwistrJak jsem pochopil, scalex nesmí ani škrob. Zahušťovat se dá i bez lepku bezproblémů, rýží, luštěninama... ale ve všem je škrob.
twistr 3.2.2007 22:52  6515
Topinkovač + ...... grilovací hliníková krabiceTak to mám doma ještě asi o 10 let starší topinkovač, průběžně nafotím. Ale na co nenechám dopustit je hliníkový gril z NDR. Hliníková eloxovaná škatule cca 12 na 30 na 25 nahoře se spirálou. Zapéká, toustuje, rozpéká, dělá klobásky, ryby, kuřata - prostě geniální vynález. Jeho náhradu jsem zatím na kapitalistickém trhu nenalezl;-)))
twistr 3.2.2007 22:46  6514
ScalexTa paní co s ní bydlím má alergii na lepek a tak problematiku zahušťování řeším již pár let:
- polévku nezahušťuju, vaříme čiré polévky. Musím říct, že jejich chuť je daleko intenzivnější než jíškový univerzální blivajz. Polévky není třeba zahušťovat. Max. rozmixovanou zeleninovou složkou.
Omáčky zahušťuju bramborovým škrobem a vůbec si nemůžu stěžovat....
Guláš tak nějak neřeším...
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 3.2.2007 22:38  6513
Scalex [6506]: jo, jo jo!!! To je ON.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.2.2007 22:22  6512
Topinky z topinkovače, to je něco jinýho než z pánve na oleji. Jo, taky mi chutnaj, ale když zbyde chleba a už je polotuhej, tak jde na pánev. A na pánvi topinky na sucho .. většinou se mi buď připálej nebo jen tak oschnou:-) Včera jsme zrovna měli. A na ně jsem udělala majdu z česneku, oleje a koření. Cha, ještě v noci jsem si musela jít vyčistit zuby ještě jednou jaká to byla síla:-)))

Jinak rajská polívka ala Tilka (nebo kdo to byl o kus níž, teď se mi nechce dívat) výtečná, ještě jsem před nalitím dala do misek kousky nakrájenýho sýra a mňam.
lyen 3.2.2007 22:13  6511
LOL...ale je to nádherný, fakt starožitnost
scalex Scalex 3.2.2007 22:12  6510
Já netuším, tohle snad dostala tchýně jako svatební dar a protože si koupila nějaký nový, tak ten starý (leč stále funkční) skončil u nás. Vejde se do toho z každé strany jeden větší toastový chleba nebo poctivý dřevorubecký půlkrajíc chleba.
lyen 3.2.2007 22:11  6509
:o))), a kolik to na tu dobu stálo?
scalex Scalex 3.2.2007 22:10  6508
No to jo, už ve dvou lidech je problém, že víc času strávíme čekáním než jezením. 8^) Navíc se nám snad ani jednou nestalo, že bychom na nějaký ten plátek nezapomněli... Takže pak taháme z topinkovače pěkného černouška.
lyen 3.2.2007 22:08  6507
supr...tohle jsem fakt nečekala (že to budeš fotit)...je to ale minitopinkovač, než se ráno najedla celá rodina, tak byla hodina pryč, ne
scalex Scalex 3.2.2007 22:05  6506
Topinkovač - krabice
Topinkovač - zavřený
Topinkovač - z jedné strany otevřený
Topinkovač - sem se položí plátek chleba a pérko celou bočnici přiklopí k topnému tělesu
Topinkovač - topné těleso
lyen 3.2.2007 21:48  6505
že se nestydíte ničit takhle starožitnost :o)), šoupněte sem foto, a já, později narozená, vím, o čem je řeč
scalex Scalex 3.2.2007 21:47  6503
Teď jsem se byl podívat na krabici od toho topinkovače a on je dokonce 39 let starý. 8^)
lyen 3.2.2007 21:46  6502
vy mi děláte chutě...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt