Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ivula 5.2.2007 14:37  6530
ODPORÚČAM VÁM TO!!!!!!!!!!!!!!Potrebujeme: 1 červené jablko, 1 banán,hrozienka, 1 mandarinku,5lyžice medu,polovicu sáčka strúhaného kokosu


Ako na to:
Ovocie nakrájame (jablko aj so šupkou) na primerane ve¾ké kúsky, umyte hrozienka dáme do mysky. Pridáme med a strúhaný kokos.(V chladničke necháme odstáť cca 2 hodiny.)My sme to nedaly do chladničky ale bolo to výborne.



kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.2.2007 14:25  6529
týnapříprava teda je blé:-)
oom Oom 5.2.2007 13:28  6528
scalexzkoušela jsem zahušťovat polévky, guláše - ovesnými vločkami a kukuřičným škrobem. Obojí zahušťuje ale netuším zda je to dietní
tyna tyna 5.2.2007 13:24  6527
A znáte máčené topinky? (dědictví po prababičce - zpracování tvrdšího chleba)
- nasucho plátky chleba na kraji plotny (dnes v topinkovači), po opečení očesnekovat (ale nemusí se), šup do kastrolu s vařící vodou - ponořit na chvíli a vyndat na látkovou utěrku -přeložit (vsákne přebytečnou vodu), na to zase další atd...Vybalit z utěrky, posolit a polít rozpuštěným sádlem nebo máslem a vršit na sebe.
Vypadá to hrůzostrašně, je to asi kalorická bomba (i protože jsou jedlejší a je třeba při přípravě počítat s větším množstvím), ale je to naprosto vynikající!
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.2.2007 19:39  6526
zbluncehodí, jako cokoliv jiného.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.2.2007 19:32  6525
je pravda, ze nechat rozpadnout cervenou nebo zlutou cocku neni uplne spatny napad. Ale nehodi to chutove trosku jinam?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.2.2007 19:29  6524
scalexa omáčky rád zahušťuji chlebem. Tvrdým a nastrouhaným. V Tvém případě tedy žitným (ten mám stejnak nejraděj).
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.2.2007 19:27  6523
scalexNa tak potom zkus červenou čočku, tak se zachvilku rozpadá do mrtě, rýžovou mouku nebo rýži arborio, kukuřičný škrob
scalex Scalex 4.2.2007 13:46  6522
zblunce [6521]: zapátrám, to by mohlo být použitelné... Díky.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.2.2007 12:27  6521
scalexnekde jsem cetla o lusteninove mouce, co zkusit tu?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.2.2007 11:47  6520
Když jsme měli topinkovač nový, tak jsem také přesedlala na suché topinky. Ale časem jsem došla k tomu, že není nad tu klasickou. Nemusí nutně v tom oleji plavat, jde udělat "tak akorát".
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.2.2007 11:31  6519
Scalex, TekePřesně na takovém jsme topinky dělávali taky, ale už je to hóódně dávno.
Milujeme topinky na sucho a už máme asi třetí topinkovač, ten, co máme teď, vyhovuje naprosto. Má nejen časovač (to je samozřejmost), ale i možnost ho předčasně stopnout, přihřívá již udělané topinky, aby zůstaly teplé, a taky umí rozpíkat rohlíčky... právě jsem dojedla topinku s masovou pomazkou vlastní výroby - jaká náhoda - vlezu sem a tady jsou topinky taky ;o)
Já vím, romantika je romantika, ale už bych to na tom starém nedělala. A ceny topinkovačů jsou dnes taky hodně příznivé, náš stál cca 300,-
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 4.2.2007 00:24  6518
Scalex [6517]: Co jsem četl, tak bramborovej se hlavně víc usazuje v organismu....
scalex Scalex 3.2.2007 23:13  6517
phanny [6516]: ten luštěninový můžu. Já nemám žádnou nemoc, jen držím dietu podle glykemického indexu a v rámci ní se mám ještě po nějakou dobu vyhýbat hlavně bramborám a pšeničné mouce. Luštěniny můžu v takřka neomezeném množství - takže jejich škrob je patrně jiný. 8^)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.2.2007 23:06  6516
TwistrJak jsem pochopil, scalex nesmí ani škrob. Zahušťovat se dá i bez lepku bezproblémů, rýží, luštěninama... ale ve všem je škrob.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt