Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.2.2007 20:09  6537
ivulaz ovoce dělám salát, taktéž vynikající a jednoduchý. Základ jablka, pomeranče. Pak jakékoliv jiné ovoce a zálivka - voda, cukr, citron. Vitamínová bombička:-)
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 5.2.2007 19:42  6536
Jinak, co se týče třeba guláše, tak jeden můj kamarád ho nikdy nezahušťuje, dá víc cibule, míň vody a kližku vaří tak dlouho, až se skoro rozvaří. Husté je to dost, na můj vkus málo omáčky, spíš jen sos. Ale dobré.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 5.2.2007 19:39  6535
Pohanka je bezlepková, mám teď naštudováno z kuchařek pro dítka :-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 5.2.2007 19:21  6534
LyenPokud jsi nebyla spokojená s výdrží 5 let u Tefalu, tak jsem zvědavá, jak pořídíš s Tescomou... Mně sloužila Tescoma taky 5, ale měsíců, pekáček od nich ještě míň. Pokud nepočítám vyloženě nevyvedenou (a podezřele levnou) tefalí řadu vyrobenou k 50. výročí, tak proti nim nemám jedinou výtku.

kvitko
Rajská polífka byla od nějaké čtenářky z Apetitu. :-) Se sýrem to zkusím!
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 5.2.2007 19:12  6533
ad zahušťováníOno se dá zahustit i lámanými krupkami nebo pohankovou moukou, ale netuším, jak na tom jsou tyhle potraviny s lepkem. Tipuju, že bídně (=že tam, mrcha, je).
ixnexka 5.2.2007 17:05  6532
včera jsem se vyřádila :)) brambory vařené ve šlupce (4 střední až větší), oloupat a přes sítko na kostičky (jak na bramborovej salát). cibulka nakrájená, posolená, 0,25 bílého jogurtu, pepř, suromi tyčinky (v balení jich bylo myslim 20-tzv.krabí tyčinky) nakrájené na kostičky, trocha strouhaného uzeného sýra, pepř, ptže to bylo moc hutný, tak trochu láku od kyselých okurek :)) odstát tak 2 hoďky na chladným místě.
tyna tyna 5.2.2007 14:46  6531
kvítkoSouhlas, ale za ta ňamku to stojí (i vyprání utěrky). Spousta lidí nevěřilo, ale dodnes dostávám děkovné dopisy :))
ivula 5.2.2007 14:37  6530
ODPORÚČAM VÁM TO!!!!!!!!!!!!!!Potrebujeme: 1 červené jablko, 1 banán,hrozienka, 1 mandarinku,5lyžice medu,polovicu sáčka strúhaného kokosu


Ako na to:
Ovocie nakrájame (jablko aj so šupkou) na primerane ve¾ké kúsky, umyte hrozienka dáme do mysky. Pridáme med a strúhaný kokos.(V chladničke necháme odstáť cca 2 hodiny.)My sme to nedaly do chladničky ale bolo to výborne.



kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.2.2007 14:25  6529
týnapříprava teda je blé:-)
oom Oom 5.2.2007 13:28  6528
scalexzkoušela jsem zahušťovat polévky, guláše - ovesnými vločkami a kukuřičným škrobem. Obojí zahušťuje ale netuším zda je to dietní
tyna tyna 5.2.2007 13:24  6527
A znáte máčené topinky? (dědictví po prababičce - zpracování tvrdšího chleba)
- nasucho plátky chleba na kraji plotny (dnes v topinkovači), po opečení očesnekovat (ale nemusí se), šup do kastrolu s vařící vodou - ponořit na chvíli a vyndat na látkovou utěrku -přeložit (vsákne přebytečnou vodu), na to zase další atd...Vybalit z utěrky, posolit a polít rozpuštěným sádlem nebo máslem a vršit na sebe.
Vypadá to hrůzostrašně, je to asi kalorická bomba (i protože jsou jedlejší a je třeba při přípravě počítat s větším množstvím), ale je to naprosto vynikající!
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.2.2007 19:39  6526
zbluncehodí, jako cokoliv jiného.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.2.2007 19:32  6525
je pravda, ze nechat rozpadnout cervenou nebo zlutou cocku neni uplne spatny napad. Ale nehodi to chutove trosku jinam?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.2.2007 19:29  6524
scalexa omáčky rád zahušťuji chlebem. Tvrdým a nastrouhaným. V Tvém případě tedy žitným (ten mám stejnak nejraděj).
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.2.2007 19:27  6523
scalexNa tak potom zkus červenou čočku, tak se zachvilku rozpadá do mrtě, rýžovou mouku nebo rýži arborio, kukuřičný škrob

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt