Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ixnexka 9.2.2007 00:33  6602
"Americké brambory"podávala jsem je v rámci indického receptu na polévku s mušlemi na bílém víně: syrové umyté neloupané brambory nakrájené na cca pul centimetrové plátky smícháme s lákem (olivový olej, pepř, sůl, podle chuti nějakého kari a pod. - kdyby někdo chtěl, najdu přesně, jinak připravuji podle nálady a od oka). Vysypeme na plech, dáme do trouby (nesplést si s partnerem/partnerkou), pečeme cca 45 minut. když jim bude zbývat tak 5-10 min, anglická slaninka (co nejčistší) na jemno hurá nahoru, zapíct, pak cibulka (můžeme osmahnout na pánvy a přidat později) a na závěr nastrouhaný sýr, jakmile se roztekne, můžeme podávat :)
oom Oom 8.2.2007 20:14  6601
Zapékané bramborySavojske brambory (recept francouzský, takže vlastně francouzské brambory :- ))
Mléko rozšleháme s vejci, strouhaným sýrem, solí, muškátovým oříškem a pepřem. Oloupané brambory (neuvařené) nakrájíme na tenké plátky, urovnáme do vymaštěné zapékací misky, zalijeme připraveným mlékem a upečeme doměkka v mírně vyhřáté troubě. Podáváme se zeleninovým salátem. vyzkoušeno a hodnotím velmi kladně
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 8.2.2007 18:45  6600
ShelleZítra jdu rovnou z práce do hospody ;-))). Ale byla tady už dnes.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 8.2.2007 16:40  6599
S cizrnou je vaření stejné jako s hrachem, je to jedna skupina.
ixnexka 8.2.2007 15:58  6598
kvitko: normálně se má nechat namočená 8-10 hodin a vařit 1 hodinu. ale dala bych jí ještě chvilku dýl, janik mi připadne tvrdá (v tlakáči je to na poloviční dobu, tzn., že by tam měla být pul hodiny, ale pár minut navíc neuškodí)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 8.2.2007 15:47  6597
ixnexkaA jak dlouho se asi cizrna vaří bez tlakáče?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 8.2.2007 15:47  6596
misulinaa jak se to moc mňam žužu vytváří?.-)
ixnexka 8.2.2007 15:30  6595
výborné: cizrna (den ve vodě) v tlakáči cca 45 min. naložené kuřecí prsa na kousky (obyč cibulka, koření na způsob grilovacího, trochu pálivé patlajdy, olivový olej) orestovat, trochu podusit, když jsou hotová, přidat k nim na chvilinku cizrna (ať chytnou chuť). a je to mlska :))
shelle Shelle - Good Service 8.2.2007 15:29  6594
FoxkoNeboj, prijde zitra, az budou vsichni krouzit kolem prazdne lednice a chtit po tobe jidlo.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 8.2.2007 15:25  6593
Jo, švejžužu :)
misulina misulina 8.2.2007 15:21  6592
To já mám už dva dny naložené maso na šwej čin žou, je to recept od známé, něco jako čína, ale moc mňam:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 8.2.2007 15:12  6591
Hm, kotletky i kuřecí nezní špatně. Jestli se dneska dokopu do krámu, tak mám v plánu kuřecí flákotu jen tak na přírodno a nějakej salát. Ale jinak nic extra:-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 8.2.2007 13:45  6590
U nás kuřecí řízky zapečené se sýrem a smetanou, dušená zelenina, hranolky (mohla by přijít tchýně, ona pořád vyčítá, že neděláme tepelé večeře :-))
tyna tyna 8.2.2007 13:04  6589
Jo, tak dnes bude k večeři kotleta na žampionech, brambory. Sice to prý dělám často - ale bodejť by ne, když je to rychlý a nepracný :))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 8.2.2007 13:00  6588
Taky musí dost škytat:-)

No, a co jiného dobrého kdo chystáte?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt