Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 13.2.2007 12:47  6610
Prosím, potřebovala bych nějaký zaručený recept na utopenecký nálev.
Také by mě zajímalo, jak dlouho to vydrží.
misulina misulina 13.2.2007 09:02  6609
švej čin žouTak kdo by měl zájem, tady je recept:-)

1/2 kg libového masa (kuřecí, vepřové), po 1 lžičce soli, pepře, magi, glutasolu, 1 lžíce kari, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce oleje, 1 vejce, 1 cibule nakrájená na kolečka. Smíchat a nechat minimálně 24 hodin odležet.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 10.2.2007 22:28  6608
šmarjáBezlepkově se dá zahušťovat i bramborovým škrobem, tady se zahušťovalo bez škrobu. Agar, pektin, želatina a podobně nejsou v teplém stavu husté, čili nezahušťují.
vitsoft vitsoft Pryč se zrůdnou obrazotvorností mládeže! - about.me 10.2.2007 16:33  6607
Napadlo mě, jestli by se nedaly bezlepkově zahušťovat omáčky a guláše agarem nebo želatinou. Ale nezkoušel jsem, držím se raději tradic.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.2.2007 13:25  6606
Inspirována debatou ze začátku týýden jsem právě strčila do trouby faranzouzské brambory - s pórkem, 3 druhy sýa a (ó hrůzo :-)) dvěma druhy salámu.
scalex Scalex 10.2.2007 12:50  6605
jenia [6604]: tady se řeší _i_ dietní recepty. Ale samozřejmě nejen. 8^)
jenia 10.2.2007 12:32  6604
ScalexMyslíš tady tenhle klub, tady se řeší racionální dietní recepty?
misulina misulina 9.2.2007 07:52  6603
kvitkoKuřecí nebo vepřové maso na kousky a osvědčené "přesné" dávky určitých ingrediencí:-) Pokud bude zájem, dodám v pondělí:-)
P.S.: Bylo to výbornýýý.
ixnexka 9.2.2007 00:33  6602
"Americké brambory"podávala jsem je v rámci indického receptu na polévku s mušlemi na bílém víně: syrové umyté neloupané brambory nakrájené na cca pul centimetrové plátky smícháme s lákem (olivový olej, pepř, sůl, podle chuti nějakého kari a pod. - kdyby někdo chtěl, najdu přesně, jinak připravuji podle nálady a od oka). Vysypeme na plech, dáme do trouby (nesplést si s partnerem/partnerkou), pečeme cca 45 minut. když jim bude zbývat tak 5-10 min, anglická slaninka (co nejčistší) na jemno hurá nahoru, zapíct, pak cibulka (můžeme osmahnout na pánvy a přidat později) a na závěr nastrouhaný sýr, jakmile se roztekne, můžeme podávat :)
oom Oom 8.2.2007 20:14  6601
Zapékané bramborySavojske brambory (recept francouzský, takže vlastně francouzské brambory :- ))
Mléko rozšleháme s vejci, strouhaným sýrem, solí, muškátovým oříškem a pepřem. Oloupané brambory (neuvařené) nakrájíme na tenké plátky, urovnáme do vymaštěné zapékací misky, zalijeme připraveným mlékem a upečeme doměkka v mírně vyhřáté troubě. Podáváme se zeleninovým salátem. vyzkoušeno a hodnotím velmi kladně
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 8.2.2007 18:45  6600
ShelleZítra jdu rovnou z práce do hospody ;-))). Ale byla tady už dnes.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 8.2.2007 16:40  6599
S cizrnou je vaření stejné jako s hrachem, je to jedna skupina.
ixnexka 8.2.2007 15:58  6598
kvitko: normálně se má nechat namočená 8-10 hodin a vařit 1 hodinu. ale dala bych jí ještě chvilku dýl, janik mi připadne tvrdá (v tlakáči je to na poloviční dobu, tzn., že by tam měla být pul hodiny, ale pár minut navíc neuškodí)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 8.2.2007 15:47  6597
ixnexkaA jak dlouho se asi cizrna vaří bez tlakáče?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 8.2.2007 15:47  6596
misulinaa jak se to moc mňam žužu vytváří?.-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

TOPlist (c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt