Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
misulina misulina 21.2.2007 08:05  6681
V neděli sem nakládala hermelín, jak dlouho bude poživatelný?:-)
anonym 21.2.2007 02:44  6680
inu, odvážnému štěstí přeje :)
ixnexka 20.2.2007 22:30  6679
hmm, dneska jsem se zasmála nad svým "kuchařským" uměním :)) bo nerada dělám něco podle receptu (vždy mi něco chybí, jak posledně o pulnoci u buchty kypřící prášek,ještě že mám skvělé nespavé kamoše :)), tak testuju "co dům dá". povedlo se mi z kuřecího stehna vařeného na vodě se zeleninou (pouze solené), špaget (duté), a majdy (kostka tavenýho sýra, mléko, trochu soli, trochu pepře - mikrovlnka už to spojí) udělat fakt výborné jídlo :))
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2007 21:27  6678
FoxkaPřelévam do jiné nádoby. To hořknutí ale není způsobeno krabicí, alébrž nějakou bakterií, která se tam rozmnoží dřív než ty hodné a lahodné bakterie. Pokud ho přeliješ ve sterilním prostředí do sterilní nádoby tak po měsíci zhořkne i tam. Je dost možné, že pokud mléko přeliješ z krabice do džbánu, tak ho "naočkuješ" kvasinkama ze vzduchu nebo z toho nesterilního džbánu.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 20.2.2007 21:22  6677
phannyA necháváš je v tý krabici, nebo přelíváš do jiné nádoby? Já znám jen to zhořklý z krabice.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2007 21:06  6676
maaBlbost. Mléko v krabici je téměř sterilní a tím pádem neobsahuje bakterie, které kysané mléko vytváří, bakterie mléčného kvašení. Pokud je tam dodáš, třeba kousek chlebové kůrky (i když tohle fungovalo dřív, když se ještě chleba dělal z žitných kvasů), nebo trochu kyselého mléka, tak ti zkyše jako bežné mléko. Bez nejmonšího problému doma z krabicové tatry vyrábím jogurty a kefíry.
maa 20.2.2007 20:58  6675
kvitkoČili jasnej důkaz, že to mlíko ve skutečnosti není :-(
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.2.2007 20:05  6674
muflonekcha, já měla jednou otevřenej krabicák v lednici snad měsíc možná i dýl a nezkejslo, vonělo normálně jen ochutnat jsem se bála:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2007 20:01  6673
Bonito ňam, ňam...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2007 19:57  6672
vinylBonito je dobrota, ale zavařovanej. Baskitská specialitka, kam se hrabe tuňák z konzervy.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 20.2.2007 19:28  6671
Foxka [6670]:
krabicové.o) ale těch 14 dní mě fakt překvapilo...


foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 20.2.2007 19:22  6670
Novidíš. Ono jeslti bylo krabicový, tak by z něj tvaroh stejně nešel, protože to sice vydrží poměrně dlouho i otevřený, ovšem pak nezkysne, ale zhořkne, a dá se jedině vylít.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 20.2.2007 19:19  6669
Foxka [6668]:
NO nakonec jsem zjistila, že ač je v ledničce už 14 dní a otevřené, tak zkyslé není.o))) takže jsem udělala těstoviny s květákem, brokolicí a sýrovou omáčkou.o)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 20.2.2007 19:08  6668
Udělat z něj tvaroh.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 20.2.2007 18:32  6667
Nemáte někdo recept jak zužitkovat kyselé mléko - kromě obligátních palačinek? .o)))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt