Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.2.2007 10:56  6690
No, já ten sýr v lednici skladovat musím. Špajz ani sklep nemáme a v kuchyni je na něj moc teplo a ještě navíc přítel by asi nesnesl aby na lince něco stálo (ve skříňkách je ještě tepleji a málo místa, holt garsonka):-))) A taky se uleží. Předevčírem jsem ho zkoušela a už je docela jedlej.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 21.2.2007 10:49  6689
nakladanirada bych nechala tak aspon deset dnu,ale nikdy to nevydrzim:-) Jinak moje zkusenost:tak tyden a NIKDY ne v lednici!(ale ve spajzu)
Jinak tady jsou recepty a tedy i subjektivni rady a-la "nechte lezet pet dnu" atp.
http://nh.acheron.cz/nh.html
misulina misulina 21.2.2007 10:49  6688
Ok, děkuji za rady, vyndám ho z lednice, zakryju utěrkou a asi ještě dosypu nějaké koření:-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 21.2.2007 10:13  6687
misulinaPtáš se "jak dlouho", nebo "za jak dlouho"? Podle mých zkušeností se musí tak 10 dní necaht rozležet a pak teprv jíst. A u nás se sní velmi rychle :-).
theophill 21.2.2007 09:04  6686
ad hermelínNakládám ho poměrně často, mám na to speciální kameninový hrnec s pokličkou a podle našich mlsných hub mu stačí 2 dny na vzduchu, dýl nikdy nevydrží :-) V ledničce mu to trvá strašně dlouho (to rozležení) a v průhledné sklenici taky.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.2.2007 08:11  6685
misulinajinak skladuji ho v lednici, na vzduchu nevím co by provedl, ale myslím, že se tady ozvou zkušenější nakladači:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.2.2007 08:10  6684
misulinato se musí rozležet, aby byl vevnitř měkkej. Jestli podle něj nic moc, tak byl ještě tuhej a neprotáhlej nálevem. Dočkej času:-)
misulina misulina 21.2.2007 08:09  6683
kvitkoJá práve v neděli a včera to přítel jedl a prej nic moc.. Já hermelín nemusím, takže neposoudím:-)) Takže těch 14 dní ustojí? Super, dík.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.2.2007 08:06  6682
misulinajá minulej čtvrtek nakládala. To chce tak čtrnáct dní nechat uležet a pak už v lahvi nevydrží, mňam:-)
misulina misulina 21.2.2007 08:05  6681
V neděli sem nakládala hermelín, jak dlouho bude poživatelný?:-)
anonym 21.2.2007 02:44  6680
inu, odvážnému štěstí přeje :)
ixnexka 20.2.2007 22:30  6679
hmm, dneska jsem se zasmála nad svým "kuchařským" uměním :)) bo nerada dělám něco podle receptu (vždy mi něco chybí, jak posledně o pulnoci u buchty kypřící prášek,ještě že mám skvělé nespavé kamoše :)), tak testuju "co dům dá". povedlo se mi z kuřecího stehna vařeného na vodě se zeleninou (pouze solené), špaget (duté), a majdy (kostka tavenýho sýra, mléko, trochu soli, trochu pepře - mikrovlnka už to spojí) udělat fakt výborné jídlo :))
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2007 21:27  6678
FoxkaPřelévam do jiné nádoby. To hořknutí ale není způsobeno krabicí, alébrž nějakou bakterií, která se tam rozmnoží dřív než ty hodné a lahodné bakterie. Pokud ho přeliješ ve sterilním prostředí do sterilní nádoby tak po měsíci zhořkne i tam. Je dost možné, že pokud mléko přeliješ z krabice do džbánu, tak ho "naočkuješ" kvasinkama ze vzduchu nebo z toho nesterilního džbánu.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 20.2.2007 21:22  6677
phannyA necháváš je v tý krabici, nebo přelíváš do jiné nádoby? Já znám jen to zhořklý z krabice.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.2.2007 21:06  6676
maaBlbost. Mléko v krabici je téměř sterilní a tím pádem neobsahuje bakterie, které kysané mléko vytváří, bakterie mléčného kvašení. Pokud je tam dodáš, třeba kousek chlebové kůrky (i když tohle fungovalo dřív, když se ještě chleba dělal z žitných kvasů), nebo trochu kyselého mléka, tak ti zkyše jako bežné mléko. Bez nejmonšího problému doma z krabicové tatry vyrábím jogurty a kefíry.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt