Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 26.2.2007 14:00  6702
Co sa tyka experimentov, tiez sa da experimentovat rozne - cesnakovy chlieb, bylinkovy atd. Ale to je chutne tak raz za cas, kazdodenne sa to preje. Tak hladam zdravy, chuty recept, co sa bude dat univerzalne kazdodenne pouzivat, bez toho, aby sa to cloveku prejedlo.

Mozno su najlepsie chlebiky v receptaroch babiciek ? Mate nejake dobre rodinne recepty takehoto druhu kazdodenneho chlebika ?
keosan 26.2.2007 13:57  6701
Aha. Tomu y som sa chcel tak trochu vyhnut, pretoze:
a/ tu zmes /alebo ine/ je problem zohnat v okoli,
b/ co som ich videl predavat, tak boli dost drahe, takze by bolo lacnejsie si ten chlieb kupit.

Planujem si niekde kupit lacno par desiatok kil muky a aby som nemusel chodit do obchodu, tak si budem vypekat.

Rozmyslam, ktory recept je taka klasika - zemiakovy /bramborovy/ chlieb ?

Btw, ake semienka ste tam davali ? Tie hladam tiez, ale nejake vacsie, lacnejsie balenie. Rozmyslal som, preco je to take drahe, ked obycajna psenica, jasmen co sa dava pre dobytok je lacna...
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 26.2.2007 13:51  6699
keosanPekarnu mame. Ze zacatku jsme experimentovali s recepty...
Ale nakonec je nejlepší nějakou hotvou směs (od Labety) a maximálně do ní přisypat nějakou extra semínkovou směs.
keosan 26.2.2007 13:48  6698
ALLMate niekto domacu elektricku pekaren ? Mate nejake dobre recepty na kazdodenny chlieb ?
shelle Shelle - Good Service 26.2.2007 12:59  6697
Obcas take koupim horkou a je to podle me proste zavada. To mas jak horke okurky.

kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.2.2007 12:58  6696
Tak že by náhoda? Já právě měla za to, že za syrova bude dobrá. Že by hořkla třeba skladováním? Dlouhým nebo nevhodným .. Do salátu jsem ji nakonec přistrouhala, tam to není tak cítit.
shelle Shelle - Good Service 26.2.2007 12:55  6695
Nema byt horka.

A ja ji na platky a posolim.
tyna tyna 26.2.2007 12:35  6694
kvitkoBílou ředkev jen přistrouhávám do salátů, ale hořká se mi nezdá...?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.2.2007 12:33  6693
Teď už hermouš ujídáme pár dní a je vynikající, dávam ho všude, např. i jako přílohu k masu na talíř a je to mňam:-)

A chtěla jsem se zeptat, jak se připravuje bílá ředkev? Jí se zasyrova nebo i nějak upravuje? Jsem ji tuhle koupila a je hořká, to je normální?
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 26.2.2007 11:25  6692
Taky nikdy nakládanej hermoš nedáváme do lednice, na to jsme moc netrpěliví. A uleží se dle okolní teploty, loni v létě stačily dva dny, teď tak 4-5.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.2.2007 11:00  6691
phanny 6672To je možný, ve standardní úpravě ale nic moc. Možná to bude podobné jako s telecím, jehněčím nebo mladým srnčím, to taky neuděláš jako minutku (kromě hřbetu, ale i ten je lepší dopéct).
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.2.2007 10:56  6690
No, já ten sýr v lednici skladovat musím. Špajz ani sklep nemáme a v kuchyni je na něj moc teplo a ještě navíc přítel by asi nesnesl aby na lince něco stálo (ve skříňkách je ještě tepleji a málo místa, holt garsonka):-))) A taky se uleží. Předevčírem jsem ho zkoušela a už je docela jedlej.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 21.2.2007 10:49  6689
nakladanirada bych nechala tak aspon deset dnu,ale nikdy to nevydrzim:-) Jinak moje zkusenost:tak tyden a NIKDY ne v lednici!(ale ve spajzu)
Jinak tady jsou recepty a tedy i subjektivni rady a-la "nechte lezet pet dnu" atp.
http://nh.acheron.cz/nh.html
misulina misulina 21.2.2007 10:49  6688
Ok, děkuji za rady, vyndám ho z lednice, zakryju utěrkou a asi ještě dosypu nějaké koření:-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 21.2.2007 10:13  6687
misulinaPtáš se "jak dlouho", nebo "za jak dlouho"? Podle mých zkušeností se musí tak 10 dní necaht rozležet a pak teprv jíst. A u nás se sní velmi rychle :-).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt