Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 26.2.2007 15:08  6719
Když jsem pekával chleba, dělal jsem si směs sám - půl napůl pšeničnou a žitnou mouku (pšeničnou nejlépe tzv. dvounulku), sůl a drcený kmín podle chuti, sušené droždí jsem smíchal s trochou moučkového cukru, přidal vodu a trochu mléka a z toho mi vždycky vyšel dobrý základní chleba (do kterého už se pak dala přidávat všelijaká semínka).

Kvalita chleba se zlepšila, pokud jsem místo sušeného droždí dělal "externí" kvásek. To je použitelné, když pečeš přes den... pokud je člověk zvyklý spíš dát si směs na noc do pekárny, aby měl chleba ke snídani, tak musí použít to sušené (a dbát na to, aby se mu před započetím pečení nesmíchalo s vodou a solí).
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 26.2.2007 15:03  6718
no jo...ale dobré :-)
keosan 26.2.2007 14:57  6717
Skoda, ze su take drahe :-(
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 26.2.2007 14:54  6716
keosanjsou to tyhle chlebové směsi:
http://www.labeta.cz/produkty.php?idp=9&title=Chl%C3%A9b+v%C3%ADcezrnn%C3%BD
http://www.labeta.cz/produkty.php?idp=13&title=Chl%C3%A9b+slune%C4%8Dnicov%C3%BD

a do toho vícedruhové směsi semínek
keosan 26.2.2007 14:48  6715
kvitkoBral som to tak, ze keby bola pekarnicka ako som hodil link na 647,-Kc, tak je 2 roky zaruka - takze by to nebolo take strasne. Hadam...
keosan 26.2.2007 14:46  6714
suchosCo davate do celozrnneho za muku, prisady ?

Chleba sa moze prejest, napr. ten cesnakovy, ci specialne....

ALL: nemate nejake tipy na rozne druhy domacich pekarniciek, co mavaju sklapacie noze na miesenie cesta ?

kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.2.2007 14:46  6713
keosanvzhledem k tomu, že jsem pracovala jednu dobu u oddělení elektra v jednom hypermarketu, tak vím, jak to s levnýma přístrojema bejvá. Dostkrát se nám levnější elektronika vracela v reklamacích, a ta superlevná, co bejvala v akčních letácích, klidně i polovina dodávky.
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 26.2.2007 14:41  6712
keosanUž pár měsíců děláme pouze dva druhy chleba - slunečnicový a celozrnný. Zatím se nepřejedli :-)

On se může chleba přejíst? Myslím normální chleba, ne nějaké ty česnekové a podobné. Nemyslím si.
keosan 26.2.2007 14:38  6711
suchosTo mi na tej VEGE vadilo, ze ho musel vytrhavat...

suchos 6709
Tie recepty su vsetky dobre, ale myslim, ze chlebikov na kazdodenne jedenie, ktore sa NEPREJEDIA cloveku, nebude asi tak vela.
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 26.2.2007 14:29  6710
keosanad nůž: Ten nůž je opravdu sklapovací. Ještě se nám nestalo, že by v chlebu zůstal.
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 26.2.2007 14:29  6709
keosanReceptů na chleba v dom. pekárnách je na internetu strašná spousta.
keosan 26.2.2007 14:28  6708
suchosTa vyzera dobre. Ma sklapovaci noz, takze po upeceni, predpokladam, sa nemusi ten noz vytrhavat z peciva
keosan 26.2.2007 14:27  6707
Stryko ma tu VEGU a zatial mu sluzi. Mne sa zdala podozriva, osobne by som mozno rozmyslal o niecom inom.

Apropo chlieb:
nasiel som tu dost receptov
http://www.pekarny.unas.cz/recepty_pekarna.pdf

+ par definicie, co je aky chleba
http://www.pekarny.unas.cz/chleba.html
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 26.2.2007 14:26  6706
keosanRozhodně bych šel do nějaké značkové. Nějaký laciný šunt bych nekupoval. A z TV Products už vůbec ne.

My máme tuhle -> http://www.bilezbozi.cz/domaci-pekarny/domo-bielmeier-b-3650

je dražší, ale opravdu slvělá
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.2.2007 14:22  6705
Z tvproduktů bych nekoupila nic.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt