Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 26.2.2007 16:12  6727
Evelyn vzdy sa mi podarilo, co som robil, najst nejaku alternativu, ako urobit dobre a lacno. Tak dufam, ze to pojde i teraz. Kupim vo vacsom muku, ingrediencie, dobre uskladnim a hadam sa dostanem na dobru cenu. Minimalne rovnaku ako z obchodu...
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 26.2.2007 15:27  6726
keosan: Podle mě nikdy neušetříš. Domácí pekárna ti za slušnou cenu udělá dobrý chleba který bude lepší jak z obchodu, ale nikdy nebude levnější.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 26.2.2007 15:26  6725
Mě teda ty směsi z Labely nepřijdou tak drahé. Možná je to tím, že si kupuji různé celozrné chleby které stojí srovnatelně. V Hypernově jsem si teď oblíbila Vikorn (nebo tak nějak) a stojí myslím 25,9 Kč a je to tak 500 gr.

Od té doby co mi mouční červi sežrali speciální mouky na míchání domácích směsí na chleba dělám chleba jen z těch směsí z Labely.
keosan 26.2.2007 15:18  6724
Scalexto samozrejme za to stoji, ale mne by este lepsie kostovalo, keby som vedel, ze este aj usetrim :-)))
keosan 26.2.2007 15:16  6723
Skusali ste si to prepocitavat, kolko stoji taky domaci peceny chlieb /ak sa nekupuje hotova zmes krabicova/ ?
scalex Scalex 26.2.2007 15:16  6722
Náklady doma jsou vždy vyšší než při velkovýrobě. To se týká čehokoli, chleba nevyjímaje. Velkopekárna má nesrovnatelně levnější suroviny (kupuje je ve velkém).

Já neříkám, že to stojí MNOHEM víc než kupovaný, ale o něco dražší to je. Ale mně subjektivně (a většině majitelů domácích pekáren) to samozřejmě za to stojí, obětovat pár korun na úkor toho, že budu mít absolutně čerstvý, teplý, voňavý a chrumkavý chleba.
keosan 26.2.2007 15:12  6721
Scalex 6720preco drahsie ? Niekde som cital, ze merali, co stoji elektrika pocas pecenia. Bolo to tak 1-2 koruny. Ked ma clovek lacno muku, kvasnice, tak by ho to hadam nemalo stat drahsie, nez kupovane, nie ?
scalex Scalex 26.2.2007 15:08  6720
Takováto domácí směs vyjde levněji než kupovaná, ale samozřejmě pořád je to dražší, než hotový kupovaný chleba.
scalex Scalex 26.2.2007 15:08  6719
Když jsem pekával chleba, dělal jsem si směs sám - půl napůl pšeničnou a žitnou mouku (pšeničnou nejlépe tzv. dvounulku), sůl a drcený kmín podle chuti, sušené droždí jsem smíchal s trochou moučkového cukru, přidal vodu a trochu mléka a z toho mi vždycky vyšel dobrý základní chleba (do kterého už se pak dala přidávat všelijaká semínka).

Kvalita chleba se zlepšila, pokud jsem místo sušeného droždí dělal "externí" kvásek. To je použitelné, když pečeš přes den... pokud je člověk zvyklý spíš dát si směs na noc do pekárny, aby měl chleba ke snídani, tak musí použít to sušené (a dbát na to, aby se mu před započetím pečení nesmíchalo s vodou a solí).
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 26.2.2007 15:03  6718
no jo...ale dobré :-)
keosan 26.2.2007 14:57  6717
Skoda, ze su take drahe :-(
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 26.2.2007 14:54  6716
keosanjsou to tyhle chlebové směsi:
http://www.labeta.cz/produkty.php?idp=9&title=Chl%C3%A9b+v%C3%ADcezrnn%C3%BD
http://www.labeta.cz/produkty.php?idp=13&title=Chl%C3%A9b+slune%C4%8Dnicov%C3%BD

a do toho vícedruhové směsi semínek
keosan 26.2.2007 14:48  6715
kvitkoBral som to tak, ze keby bola pekarnicka ako som hodil link na 647,-Kc, tak je 2 roky zaruka - takze by to nebolo take strasne. Hadam...
keosan 26.2.2007 14:46  6714
suchosCo davate do celozrnneho za muku, prisady ?

Chleba sa moze prejest, napr. ten cesnakovy, ci specialne....

ALL: nemate nejake tipy na rozne druhy domacich pekarniciek, co mavaju sklapacie noze na miesenie cesta ?

kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.2.2007 14:46  6713
keosanvzhledem k tomu, že jsem pracovala jednu dobu u oddělení elektra v jednom hypermarketu, tak vím, jak to s levnýma přístrojema bejvá. Dostkrát se nám levnější elektronika vracela v reklamacích, a ta superlevná, co bejvala v akčních letácích, klidně i polovina dodávky.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt