Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.2.2007 21:16  6751
To delal uz Robinson Crusoe :)
keosan 27.2.2007 21:15  6750
Maly trik na chlebovy chleba - pridavaju sa kusky stareho rozmoceneho predchadzajuceho chleba do pecenia cerstveho.
mati 27.2.2007 15:09  6749
mouka na chlebaPekárnu osobně nemám, ale vozila jsem jedné známé mouky z Německa. Mají asi 6 druhů chleba, je toho 1kg ( 2 chleby ) a stojí cca 50 centů = cca 15,--Kč?
To si myslím není špatná cena :-))))))))
uva 27.2.2007 14:59  6748
Upéct v pekárně chleba jen z hladké není problém, ale je to jako tousťák, nikoli ,,normální,, chleba.
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 27.2.2007 14:20  6747
VandaAsi tak. Na chleba je chlebová mouka, která je dražší než obyčejná hladká.
No a nějaké speciální celozrnné mouky jsou samozřejmě ještě dražší.

Proto, jak píšeš, je lepší používat tu směs od Labety. Ta je výborná.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.2.2007 14:15  6746
Myslím, že by mi dlouho chleba z bílé hladké nechutnal. Na chleba je spec. chlebová mouka, a aby chutnal jako "chleba" je dobré používat chlebový kvásek. Z kvasnic je ta chuť chleba trochu jiná. Neříkám, že horší, ale je to jiné.
Směsi z Labety používám taky, přidám do nich semínka dle chuti. A vlastnoručně namíchané už peču většinou jen sladké chlebíky.
keosan 27.2.2007 13:29  6745
OK. Zatial, co sa robilo vsetko domace, tak to bolo lacnejsie ako kupovane. Az na torty /tam islo dost vela drahych ingrediencii/.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.2.2007 13:26  6744
keosanpak nás nezapomeň informovat o výsledcích:-)
keosan 27.2.2007 13:22  6743
kvitkoVyskusam. Verim tomu, ze to bude lacnejsie. Napr. u tlaciarni, kde stoji stranka/vytlacenie cca 0.50 - 0.70 Sk som bol schopny na cenu cca 0.06 Sk.

Takze s chlebom by som sa mal zmestit minimalne za rovnaku cenu ako v obchode..... :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.2.2007 13:20  6742
keosanTak to vyzkoušej a uvidíš:-)
keosan 27.2.2007 13:15  6741
Neviem, preco sa vam to zda divne. V CZ mate vacsinou lacnejsie potraviny, v SK byvaju drahsie. Bezny chlieb sa robi z hladkej muky, dostat ju kupit bezne v obchode. Staci, ked si clovek zozenie z hypermarketu, alebo velkoobchodu /napr. Metro/ cca 10-30kg balenia muky /balene po 1 kg/. Ked si zratam, ze 10-12Sk stoji v beznom obchode muka, kvasnice tak 2-3 Sk, elektrika +3Sk, + voda,, rasca, tak je to stale menej, ako 30Sk za obycajny 900g chlieb....
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 27.2.2007 11:53  6740
když myslíš.
nenufer 27.2.2007 11:45  6739
SuchosChlieb sa pecie z muky ktora ti na pecenie chleba vyhovuje :-)))
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 27.2.2007 11:29  6738
NenuferNechci ti brát iluze, ale chleba se nepeče z normální hladké mouky dvojnulky :-)
nenufer 27.2.2007 11:22  6737
No viem ze ceny na Slovensku su vyssie ako v Cechach a muka sa da napr. v Makre kupit aj po 3 Kc ale nemyslim si ze domaci chlieb je o setreni.
Lenze ako poznam Keosana z debaty inej tak si aj tak poradit nenecha :-)))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt