Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
renda Renda 1.3.2007 12:34  6761
ScalexDiky za tip, taky nemam rada, kdyz mi z tlamy sleha ohen;)
scalex Scalex 1.3.2007 12:22  6760
Tip na kořeníOnehdá jsem zase provedl svůj pravidelný velkonákup na www.koreni.cz a kromě osvědčených věcí jsem zkusil i něco nového. Co musím určitě doporučit, je koření nazvané CHILLI PIKANT. Název nepovažuju za šťastný, protože tohle chilli je (narozdíl od mnoha jiných chilli) nepálivé! Jde o sladkou variantu.

Já miluju chuť mexické kuchyně, ale zároveň naprosto nesnáším ostrá jídla. Takže tohle je pro mne naprosto ideální koření (spolu s čerstvě namletým cuminem), která dá každému jídlu totálně mexický šmrnc a přitom nesežehne chuťové pohárky na jazyku.

Právě jsem udělal chilli con carne s cuminem, chilli pikant a uzenou sladkou paprikou a jsem nadšen. Výrazná mexická chuť a ani stopa po palčivosti.
keosan 1.3.2007 11:07  6759
phanny 6756O takom postupe som este nepocul. Taky chleba urcite nebudem pripravovat a nechat kvasit 3 dni :-)

phanny 6757
Mam taky recept, od stryka z CZ.

Mimochodom, pre kyslost chleba - alias potlacenie chuti drozdia, davaju ludia tak malu kavovu lyzicku octu.
marcela 28.2.2007 22:53  6758
O chlebu se zmiňovali v jednom loňském Apetitu (tuším v druhé polovině roku), bylo tam několik receptů i žitný kvas.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.2.2007 18:05  6757
keosanstarý chleba do nového těsta se ale v pekárnách nepřidává :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.2.2007 18:04  6756
keosanKlasický český kmínový chleba se nedělá z droždí, ale žitného kvasu. Vezmeš žitnou mouku, vodu a kmín, umíchách řidké těsto a necháš být. Po třech dnech to začne kvasit. V pekárnách se to děje v přísně kontrolovaném prostředí ve třech různých teplotách a hustotách - takzvané třístupňové vedení kvasu. Tenhle kvas se dává do těsta místo droždí. Hlavní rozdíl je v tom, že droždí obsahuje kvasinky alkoholového kvašení, zatímco v kvasu se množí kvasinky mléčného a octového kvašení. Proto je klasický chleba nakyslý. Z droždí nebo sáčku stejného efektu nedosáhneš. Různých jiných chutí uděláš milion, ale tuhle bez kvasu ani náhodou. Jinak kvásek lze doma bezproblémů pěstovat, už ho používám o vánoc, jak na to lze dohledat u strejdy googla pod hesly vedení kvasu, kváskový chléb atp...
keosan 28.2.2007 09:47  6755
phanny Videl som recept, na chlieb, do ktoreho sa dava pivo. Vraj to dobre vykysne.

Ako som pisal, pre chlebovu chut sa dava starsi chlieb do chleba noveho. Ak pekarni ostavaju starsie chleby - tak ich nevyhodia, ale daju do noveho. Preto je tam ina chut.

Naviac, pre chut staci dodat napr. sadlo, alebo olej, /niekto dava smotanu, jogurt/.

Citujem znameho:
------------------
Ja kupuju zitnou v pekarne - 7,50 za Kg. Taky obchody uz pomalu zacinaji dodavat jinou, nez psenicnou (napr. Kaufland). Hladkou mouku jsem koupil za 3,8 v Makru (v Tescu pak byla za 3,60). Inst. drozdi s modrym ptakem mam z Penny marketu z 3,70 - potrebujes tak jednu az 1,5 kavove lzicky. Doporucuju se vyhnout tem tzv. obchodum se zdravou vyzivou - to jsou normalni zlodeji.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.2.2007 21:24  6754
keosanChuť dělá žitný kvas. Bez toho to nejde. Ty komplet práškové směsi jsou sice dobré, ale chuť klasického kmínového chleba to není.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.2.2007 21:18  6753
No vzdyt jo, ja se nepru :)
keosan 27.2.2007 21:17  6752
Ale funguje to, vyskusany recept.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.2.2007 21:16  6751
To delal uz Robinson Crusoe :)
keosan 27.2.2007 21:15  6750
Maly trik na chlebovy chleba - pridavaju sa kusky stareho rozmoceneho predchadzajuceho chleba do pecenia cerstveho.
mati 27.2.2007 15:09  6749
mouka na chlebaPekárnu osobně nemám, ale vozila jsem jedné známé mouky z Německa. Mají asi 6 druhů chleba, je toho 1kg ( 2 chleby ) a stojí cca 50 centů = cca 15,--Kč?
To si myslím není špatná cena :-))))))))
uva 27.2.2007 14:59  6748
Upéct v pekárně chleba jen z hladké není problém, ale je to jako tousťák, nikoli ,,normální,, chleba.
suchos suchos Technical Thrash Metal is king 27.2.2007 14:20  6747
VandaAsi tak. Na chleba je chlebová mouka, která je dražší než obyčejná hladká.
No a nějaké speciální celozrnné mouky jsou samozřejmě ještě dražší.

Proto, jak píšeš, je lepší používat tu směs od Labety. Ta je výborná.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt