Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.3.2007 18:23  6784
keosanten ivov chleb se v podstate s práškem do pečiva. S kváskem jako robinzon, necháš si trochu od posledně v lednici.
keosan 2.3.2007 16:05  6783
ALLPoznate nejake dostupne pekarne, kde sa skladaju hnetacie noze ? Zatial co som pozeral, tak tusim az na jednu, co tu bola odporucana /v SK som predajcu, servis nevidel/ ich pekarne asi nemavaju :-(
keosan 2.3.2007 11:25  6782
Mimochodom jeden recept na chlieb bez drozdia, ci kvasku...

http://ivanbella.blog.sme.sk/c/37706/Ivov-chlieb.html
keosan 2.3.2007 11:23  6781
phanny 6773Aha to som nevedel. Recept by nebol na tvorbu a predlzovanie kvasku, ako dlho sa moze pouzivat ? Volakedy sme tak robili domaci jogurt, kde sa pouzivalo vzdy trosku jogurtovej kultury. Ta sa pouzival vzdy z predchadzajucej.

kvitko 6776
O Robinsonovi som nehovoril nic....
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.3.2007 20:42  6780
robinzonSi, pokud si dobře pamatuju, dělal nátěstek, tj. nechával kousek syrového těsta v díži.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.3.2007 20:28  6779
tigoaha, tak v tom případě keosan by si měl přečíst Robinsona aby byl v obraze. Akorát nevím, jestli je to jen v té kratší verzi nebo i v té bichli. Tu jsem nikdy nedočetla:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.3.2007 20:26  6778
O nem jsem psala ja :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.3.2007 20:19  6777
Tak, teď nevím jestli nekřivdím s tím Robinsonem, listovat zpět se mi nechce:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.3.2007 20:18  6776
keosanRobinsonem se tu vytahuješ, ale jak asi dělal kvásek on, he?:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.3.2007 20:07  6775
zblunceM čekanka nesmí příjít na světlo.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.3.2007 19:14  6774
čekanka je hořká už od přírody? I její červená varianta? a jak se toho zbavit?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.3.2007 18:33  6773
keosanKvásek děláš 3 dny jen jednou, potom si necháš vždycky trochu v lednici a používáš ho místo toho droždí.
cova 1.3.2007 16:59  6772
keosanKde ušetříš, tam... Archivní chilli - večer chutná, ráno pomáhá. :-)
keosan 1.3.2007 16:08  6771
ScalexChipsy mi chutia iba klasicke trosku slane bez dalsich prisad. Ostatne nemam rad.

Chilly pouzivam uz roky /trosku do jedal/, ale jedine som si vsimol tu pikantnost, inu chut som nezaznamenal. Mozno je to tym, ze uz asi odhadom 15 rokov mam tu istu flasticku s chilli a az teraz je tam na dne :-)
scalex Scalex 1.3.2007 15:51  6770
keosan [6768]: no a to je podle mne chyba. Chilli má velmi dobrou specifickou chuť, ale když ti hoří huba, tak si to nevychutnáš. 8^)

Teď mne napadá, že docela dost je chuť chilli cítit v chilli chipsech nebo v takových těch mexických tortillách (malé chrumkavé trojúhelníčky, prodávají to tam, kde chipsy) s příchutí chilli - tam se většinou používá méně pálivá odrůda chilli.

Jinak ona i ta pálivost je různá. Jinak pálí černý pepř, jinak zelený, jinak pálí chilli a i v rámci chilli jsou desítky, možná stovky odrůd, které se liší stupněm pálivosti i stylem pálení. Někdy to pálí na jazyku, jindy spíš až v krku. Někdy pálení pozvolna ustupuje, jindy nepřestává, dokud si vnitřek pusy "nevytřeš" chlebem nebo něčím podobným.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

TOPlist (c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt