Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 4.3.2007 10:10  6792
K cuketam sa pridavam, su vyborne. Patizony som neskusal.
Tofu mi normalne nechuti, ale celkom dobre je, ked sa nakraja na tenko na oleji, okoreni, posype napr. solcankou a vyprazi na oleji. Co davali dokument o vyrobe tofu v cine, tak na ulici ich predavali prave tie do zlatova smazene. Potom sa to da jest.
Mozno k tofu este nejake marinady.
scalex Scalex 3.3.2007 23:26  6791
Tofu je dobrá (z hlediska obsahu látek, nikoli z hlediska chuti) bílkovinová alternativa k masu pro toho, kdo maso jíst nechce. Nevegetarián IMHO nemá důvod tofu jíst. Přiznám se, že sám jsem se napálil hned několikrát, když jsem tofu stále dával šanci a zkoušel, jestli se přeci jen nedá udělat tak, aby bylo dobré. Nikdy nebylo. Bylo poživatelné a stravitelné. Ale ne dobré. A že jsem se hodně snažil.

S cuketami a patizonem ovšem s phannym nesouhlasím. Obalovaný patizon (mladý, ne nějaká vyschlá staroba) je výborný a výtečné jsou i mlaďounké patizonky (cca 2 cm v průměru) v kyselém nálevu. Také na cukety mám pár osvědčených dobrých jídel, které jsou dobré a kde je cuketa nezbytná (zkoušel jsem to bez ní nebo nahrazoval cuketu okurkou a nefungovalo to). Narozdíl od tofu jsem zkrátka schopen z patizonů a cuket uvařit jídlo, které má chuť.
shelle Shelle - Good Service 3.3.2007 22:52  6790
phanny [6789]: Nech me cuketyyyy a patizonyyy.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.3.2007 22:21  6789
kvitkoSpolečně se sojovým masem, cuketou a patizonem je tofu nejlepší do kompostu.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.3.2007 21:22  6788
Tak jsem si včera ze zvědavosti koupila tofu. Samo o sobě nic moc, co se s tím dá vlastně dělat? Máte někdo vyzkoušeno?
keosan 3.3.2007 20:17  6787
ALLtak som po uneseni z pecenia domaceho chleba, kupil vcera automaticku elektricku domacu pekaren Moulinex Home Bread OW200030.
http://www.moulinex.sk/moulinex/prodsk.aspx?k=58&i=3514

Pouzil som mierne modifikovany recept na zemiakovy /bramborovy/ chlieb od Lucie - len miesto vody som dal mlieko /recept upravil pre 1 kg chlieb, pouzite 3 varene zemiaky/. Kvasnice boli susene /modry vtak/ - podla vyrobcu, polovica sacku na 500g muky:
http://www.pekarny.unas.cz/recepty_pekarna.pdf

Chlieb sa nakoniec podaril - bol velmi jemne prepeceny ako na najmensom a bol i velmi chutny. Za chvilku sa za nim zaprasilo, dokonca aj male psacko pistalo a chcelo korku z chleba.

Program sa nastavil na basic pre 1KG, prepecenie na stredne /prednastavene/, doba prace 3h:18min z toho pecenie tusim 53 min. Lenze, ked to doslo do konca, chleba bol pekne nakysnuty a LEN SA ZACINAL PIECT. Nebol hotovy ani ako slabo prepeceny. Musel som ho v trube este dalsim programom na dopekanie piect este dalsich 60 minut!

Ked sa po 2 chodinach pecenia /a X hodinach predtym miesenia, kysnutia/ uz nechcelo dalej cakat na lepsie prepecenie, ukoncil som dopekanie a vybral ho. Clovek by myslel, ze ten chlieb uz bude zhoreny. Bol prepeceny na jemne prepecenie a vrchna korka chleba bola prepecena este menej /a to napriek nastaveniu na stredne prepecenie i naviac hodinove dopekanie mimo receptu/. Po 2 minutach od vybratia nadoby zo zariadenia, som udrzal kovove drzadle v ruke, co ma to vobec nepalilo.

Teraz rozmyslam, zvolil som nieco zle, ci je to vadny vyrobok /malo - slabo pecie, hreje/, alebo je to nejaka vlastnost - ale divna, lebo to sa neda pouzit na automaticke casovane oneskorene pecenie???
keosan 3.3.2007 20:01  6786
phannyPodla prispevkov tam prasok do peciva nemusi byt. Dolezita je tam soda bikarbona, inac by to mohlo byt vraj ako kamen.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 2.3.2007 19:21  6785
Btw. V původním Robinsonovi (jiný překlad než od Plevy) není o nějakém pečení chleba ani zmínka :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.3.2007 18:23  6784
keosanten ivov chleb se v podstate s práškem do pečiva. S kváskem jako robinzon, necháš si trochu od posledně v lednici.
keosan 2.3.2007 16:05  6783
ALLPoznate nejake dostupne pekarne, kde sa skladaju hnetacie noze ? Zatial co som pozeral, tak tusim az na jednu, co tu bola odporucana /v SK som predajcu, servis nevidel/ ich pekarne asi nemavaju :-(
keosan 2.3.2007 11:25  6782
Mimochodom jeden recept na chlieb bez drozdia, ci kvasku...

http://ivanbella.blog.sme.sk/c/37706/Ivov-chlieb.html
keosan 2.3.2007 11:23  6781
phanny 6773Aha to som nevedel. Recept by nebol na tvorbu a predlzovanie kvasku, ako dlho sa moze pouzivat ? Volakedy sme tak robili domaci jogurt, kde sa pouzivalo vzdy trosku jogurtovej kultury. Ta sa pouzival vzdy z predchadzajucej.

kvitko 6776
O Robinsonovi som nehovoril nic....
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.3.2007 20:42  6780
robinzonSi, pokud si dobře pamatuju, dělal nátěstek, tj. nechával kousek syrového těsta v díži.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.3.2007 20:28  6779
tigoaha, tak v tom případě keosan by si měl přečíst Robinsona aby byl v obraze. Akorát nevím, jestli je to jen v té kratší verzi nebo i v té bichli. Tu jsem nikdy nedočetla:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.3.2007 20:26  6778
O nem jsem psala ja :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt