Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 5.3.2007 14:08  6797
Tak to reklamuj.
keosan 5.3.2007 13:49  6796
Tiez to nechapem. Bol som u znameho, mal VEGU. Hodil tam prisady, dal Basic 1 program a za 2:53 hod to ma upecene /na stredne prepecene/. tu po 3:18, ci s predhrievanim 3:45 to este nebolo hotove /ani program 1 basic, ani program 4 celozrnny/ a este aj po dalsom dopekani 60 minut to bolo, akoby len jemne prepecene. Chlieb bol dobry, ale to nastve, ze automaticky by ho neurobilo :-(
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 5.3.2007 13:40  6795
keosan [6794]: Nechápu co děláš špatně, ale já chleba nikdy nedopečený neměla. Možná bych se poohlédla po referencích jak tento typ peče a event. reklamovala.
keosan 5.3.2007 06:50  6794
Postupoval som. Skusal som 3 chleby. Vzdy to bolo na konci programu nedopecene /len take uschnute/. Dokonca som posledne 2 chleby piekol na maximalnom prepeceni /najtmavsia korka/ a potom este extra hodinu dopekal. Po takomto case bola korka vo farebe slabsieho opecenia.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 4.3.2007 11:04  6793
keosan a pekárnaPokud jsi postupoval podle návodu a nefungovalo to, tak reklamuj.
keosan 4.3.2007 10:10  6792
K cuketam sa pridavam, su vyborne. Patizony som neskusal.
Tofu mi normalne nechuti, ale celkom dobre je, ked sa nakraja na tenko na oleji, okoreni, posype napr. solcankou a vyprazi na oleji. Co davali dokument o vyrobe tofu v cine, tak na ulici ich predavali prave tie do zlatova smazene. Potom sa to da jest.
Mozno k tofu este nejake marinady.
scalex Scalex 3.3.2007 23:26  6791
Tofu je dobrá (z hlediska obsahu látek, nikoli z hlediska chuti) bílkovinová alternativa k masu pro toho, kdo maso jíst nechce. Nevegetarián IMHO nemá důvod tofu jíst. Přiznám se, že sám jsem se napálil hned několikrát, když jsem tofu stále dával šanci a zkoušel, jestli se přeci jen nedá udělat tak, aby bylo dobré. Nikdy nebylo. Bylo poživatelné a stravitelné. Ale ne dobré. A že jsem se hodně snažil.

S cuketami a patizonem ovšem s phannym nesouhlasím. Obalovaný patizon (mladý, ne nějaká vyschlá staroba) je výborný a výtečné jsou i mlaďounké patizonky (cca 2 cm v průměru) v kyselém nálevu. Také na cukety mám pár osvědčených dobrých jídel, které jsou dobré a kde je cuketa nezbytná (zkoušel jsem to bez ní nebo nahrazoval cuketu okurkou a nefungovalo to). Narozdíl od tofu jsem zkrátka schopen z patizonů a cuket uvařit jídlo, které má chuť.
shelle Shelle - Good Service 3.3.2007 22:52  6790
phanny [6789]: Nech me cuketyyyy a patizonyyy.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.3.2007 22:21  6789
kvitkoSpolečně se sojovým masem, cuketou a patizonem je tofu nejlepší do kompostu.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.3.2007 21:22  6788
Tak jsem si včera ze zvědavosti koupila tofu. Samo o sobě nic moc, co se s tím dá vlastně dělat? Máte někdo vyzkoušeno?
keosan 3.3.2007 20:17  6787
ALLtak som po uneseni z pecenia domaceho chleba, kupil vcera automaticku elektricku domacu pekaren Moulinex Home Bread OW200030.
http://www.moulinex.sk/moulinex/prodsk.aspx?k=58&i=3514

Pouzil som mierne modifikovany recept na zemiakovy /bramborovy/ chlieb od Lucie - len miesto vody som dal mlieko /recept upravil pre 1 kg chlieb, pouzite 3 varene zemiaky/. Kvasnice boli susene /modry vtak/ - podla vyrobcu, polovica sacku na 500g muky:
http://www.pekarny.unas.cz/recepty_pekarna.pdf

Chlieb sa nakoniec podaril - bol velmi jemne prepeceny ako na najmensom a bol i velmi chutny. Za chvilku sa za nim zaprasilo, dokonca aj male psacko pistalo a chcelo korku z chleba.

Program sa nastavil na basic pre 1KG, prepecenie na stredne /prednastavene/, doba prace 3h:18min z toho pecenie tusim 53 min. Lenze, ked to doslo do konca, chleba bol pekne nakysnuty a LEN SA ZACINAL PIECT. Nebol hotovy ani ako slabo prepeceny. Musel som ho v trube este dalsim programom na dopekanie piect este dalsich 60 minut!

Ked sa po 2 chodinach pecenia /a X hodinach predtym miesenia, kysnutia/ uz nechcelo dalej cakat na lepsie prepecenie, ukoncil som dopekanie a vybral ho. Clovek by myslel, ze ten chlieb uz bude zhoreny. Bol prepeceny na jemne prepecenie a vrchna korka chleba bola prepecena este menej /a to napriek nastaveniu na stredne prepecenie i naviac hodinove dopekanie mimo receptu/. Po 2 minutach od vybratia nadoby zo zariadenia, som udrzal kovove drzadle v ruke, co ma to vobec nepalilo.

Teraz rozmyslam, zvolil som nieco zle, ci je to vadny vyrobok /malo - slabo pecie, hreje/, alebo je to nejaka vlastnost - ale divna, lebo to sa neda pouzit na automaticke casovane oneskorene pecenie???
keosan 3.3.2007 20:01  6786
phannyPodla prispevkov tam prasok do peciva nemusi byt. Dolezita je tam soda bikarbona, inac by to mohlo byt vraj ako kamen.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 2.3.2007 19:21  6785
Btw. V původním Robinsonovi (jiný překlad než od Plevy) není o nějakém pečení chleba ani zmínka :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.3.2007 18:23  6784
keosanten ivov chleb se v podstate s práškem do pečiva. S kváskem jako robinzon, necháš si trochu od posledně v lednici.
keosan 2.3.2007 16:05  6783
ALLPoznate nejake dostupne pekarne, kde sa skladaju hnetacie noze ? Zatial co som pozeral, tak tusim az na jednu, co tu bola odporucana /v SK som predajcu, servis nevidel/ ich pekarne asi nemavaju :-(

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt