Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.3.2007 14:05  6800
Tipuju hneda.
keosan 6.3.2007 13:52  6799
ALLAke mate pekarnicky a akej farby je chlebik, co sa podari upiect programom - aka je farba korky chleba na bokoch a z hora ?
keosan 5.3.2007 14:23  6798
Pojdem to dnes reklamovat. Len, ci ju vymenia kus za kus /ked som ju v piatok kupil/ a clovek nebude musiet cakat mesiac na servis ...

Apropo, niekto mi tvrdil, ze hore na chlebe sa korka neprepeka - ale to sa mi nezda...
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 5.3.2007 14:08  6797
Tak to reklamuj.
keosan 5.3.2007 13:49  6796
Tiez to nechapem. Bol som u znameho, mal VEGU. Hodil tam prisady, dal Basic 1 program a za 2:53 hod to ma upecene /na stredne prepecene/. tu po 3:18, ci s predhrievanim 3:45 to este nebolo hotove /ani program 1 basic, ani program 4 celozrnny/ a este aj po dalsom dopekani 60 minut to bolo, akoby len jemne prepecene. Chlieb bol dobry, ale to nastve, ze automaticky by ho neurobilo :-(
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 5.3.2007 13:40  6795
keosan [6794]: Nechápu co děláš špatně, ale já chleba nikdy nedopečený neměla. Možná bych se poohlédla po referencích jak tento typ peče a event. reklamovala.
keosan 5.3.2007 06:50  6794
Postupoval som. Skusal som 3 chleby. Vzdy to bolo na konci programu nedopecene /len take uschnute/. Dokonca som posledne 2 chleby piekol na maximalnom prepeceni /najtmavsia korka/ a potom este extra hodinu dopekal. Po takomto case bola korka vo farebe slabsieho opecenia.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 4.3.2007 11:04  6793
keosan a pekárnaPokud jsi postupoval podle návodu a nefungovalo to, tak reklamuj.
keosan 4.3.2007 10:10  6792
K cuketam sa pridavam, su vyborne. Patizony som neskusal.
Tofu mi normalne nechuti, ale celkom dobre je, ked sa nakraja na tenko na oleji, okoreni, posype napr. solcankou a vyprazi na oleji. Co davali dokument o vyrobe tofu v cine, tak na ulici ich predavali prave tie do zlatova smazene. Potom sa to da jest.
Mozno k tofu este nejake marinady.
scalex Scalex 3.3.2007 23:26  6791
Tofu je dobrá (z hlediska obsahu látek, nikoli z hlediska chuti) bílkovinová alternativa k masu pro toho, kdo maso jíst nechce. Nevegetarián IMHO nemá důvod tofu jíst. Přiznám se, že sám jsem se napálil hned několikrát, když jsem tofu stále dával šanci a zkoušel, jestli se přeci jen nedá udělat tak, aby bylo dobré. Nikdy nebylo. Bylo poživatelné a stravitelné. Ale ne dobré. A že jsem se hodně snažil.

S cuketami a patizonem ovšem s phannym nesouhlasím. Obalovaný patizon (mladý, ne nějaká vyschlá staroba) je výborný a výtečné jsou i mlaďounké patizonky (cca 2 cm v průměru) v kyselém nálevu. Také na cukety mám pár osvědčených dobrých jídel, které jsou dobré a kde je cuketa nezbytná (zkoušel jsem to bez ní nebo nahrazoval cuketu okurkou a nefungovalo to). Narozdíl od tofu jsem zkrátka schopen z patizonů a cuket uvařit jídlo, které má chuť.
shelle Shelle - Good Service 3.3.2007 22:52  6790
phanny [6789]: Nech me cuketyyyy a patizonyyy.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.3.2007 22:21  6789
kvitkoSpolečně se sojovým masem, cuketou a patizonem je tofu nejlepší do kompostu.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.3.2007 21:22  6788
Tak jsem si včera ze zvědavosti koupila tofu. Samo o sobě nic moc, co se s tím dá vlastně dělat? Máte někdo vyzkoušeno?
keosan 3.3.2007 20:17  6787
ALLtak som po uneseni z pecenia domaceho chleba, kupil vcera automaticku elektricku domacu pekaren Moulinex Home Bread OW200030.
http://www.moulinex.sk/moulinex/prodsk.aspx?k=58&i=3514

Pouzil som mierne modifikovany recept na zemiakovy /bramborovy/ chlieb od Lucie - len miesto vody som dal mlieko /recept upravil pre 1 kg chlieb, pouzite 3 varene zemiaky/. Kvasnice boli susene /modry vtak/ - podla vyrobcu, polovica sacku na 500g muky:
http://www.pekarny.unas.cz/recepty_pekarna.pdf

Chlieb sa nakoniec podaril - bol velmi jemne prepeceny ako na najmensom a bol i velmi chutny. Za chvilku sa za nim zaprasilo, dokonca aj male psacko pistalo a chcelo korku z chleba.

Program sa nastavil na basic pre 1KG, prepecenie na stredne /prednastavene/, doba prace 3h:18min z toho pecenie tusim 53 min. Lenze, ked to doslo do konca, chleba bol pekne nakysnuty a LEN SA ZACINAL PIECT. Nebol hotovy ani ako slabo prepeceny. Musel som ho v trube este dalsim programom na dopekanie piect este dalsich 60 minut!

Ked sa po 2 chodinach pecenia /a X hodinach predtym miesenia, kysnutia/ uz nechcelo dalej cakat na lepsie prepecenie, ukoncil som dopekanie a vybral ho. Clovek by myslel, ze ten chlieb uz bude zhoreny. Bol prepeceny na jemne prepecenie a vrchna korka chleba bola prepecena este menej /a to napriek nastaveniu na stredne prepecenie i naviac hodinove dopekanie mimo receptu/. Po 2 minutach od vybratia nadoby zo zariadenia, som udrzal kovove drzadle v ruke, co ma to vobec nepalilo.

Teraz rozmyslam, zvolil som nieco zle, ci je to vadny vyrobok /malo - slabo pecie, hreje/, alebo je to nejaka vlastnost - ale divna, lebo to sa neda pouzit na automaticke casovane oneskorene pecenie???
keosan 3.3.2007 20:01  6786
phannyPodla prispevkov tam prasok do peciva nemusi byt. Dolezita je tam soda bikarbona, inac by to mohlo byt vraj ako kamen.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt