Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.3.2007 20:30  6820
diky moc :-)))
kokos kokos 10.3.2007 20:29  6819
zblunce [6816]: Tak omluva je to tam. Jen jaksi mne spletl název. Takže to máš tady Růžové kuličky.
kokos kokos 9.3.2007 19:54  6817
zblunce [6816]: V minulém není. Mám hledat dál.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.3.2007 19:43  6816
Akutni prosbamohl by mi sem prosim nekdo opsat recept na lososa s cockou, co byl v minulem Apetitu??? Diky moc moc moc
scalex Scalex 7.3.2007 12:05  6815
Na barvu kašli, jde o to, aby byla kůrka křupavá. Koukni se na nějaké fotogalerie domácích chlebů, na netu jsou jich spousty, třeba http://www.pekarny.unas.cz/
keosan 7.3.2007 11:24  6814
ScalexDik za informaciu. Takze, ked ma Moulinex 610W, teoreticky by to tiez tak malo prepekat chlebik. Nemas nejake foto chlebika, ako vyzeraju tie farby - alebo mozes popisat, prirovnat farby pri 1kg chlebiku pri strednom, ci tmavom stupni prepecenia ?
scalex Scalex 7.3.2007 11:00  6813
keosan [6812]: jakási AMBOSS Exclusive, výkon 600W.
keosan 7.3.2007 10:39  6812
Scalex aky mas model-znacku ?
keosan 7.3.2007 10:38  6811
Presne ako pise Scalex. V plynovej trube je to tiez tak.

Neviem ako ine pekarne, ale u Moulinexu sa spirala NEDOTYKA nadoby. Je asi 2cm od nej. Takze jedine, co sa rozhoruci je vzduch vnutri, ten ohreje teflonovu nadobu, tak ako musi posobit aj na vrchnu cast chleba.

U tej pekarne podozrievam bud nedostatocny vykon /ma mat vraj 610W/, alebo termostat, ktory casto cvakal - 30 sekund pieklo, vyplo, za 5 sekund zaplo pecenie, za dalsich 5 vyplo, za 20 sekund zaplo, za 10 sekund vyplo atd. Mozno moc citlivy termostat. Alebo to bolo technicky zle navrhnute - navrhnute pre mensi objem cesta. Piekol som 1kg chleby z 500g muky. Nabuduce skusim zo 600g. /Po tom dopekani mal chleba iba 850g/.
scalex Scalex 7.3.2007 09:33  6810
Mám lacinou pekárnu asi za 1400,- Kč a horní kůrka se propéká bez problémů. Samozřejmě že je světlejší než zbytek chleba, ale je křupavá a propečená dostatečně. Peču většinou na standardní program, který trvá tři hodiny a propečenost nastavuju vždy na nejvyšší stupeň (jsou tam tři stupně).

K nedopečené kůrce by opravdu neměl být důvod - vždyť v normální plynové troubě ve sporáku, kde jsou plameny jen zespoda, se taky buchty nebo cokoli jiné propeče i z horní strany.

Podle mne je u tvé trouby problém s nedostatečným výkonem, asi není v pořádku topná spirála a jede na malý výkon. Proto musíš chleba péct o hodinu déle (možná ho spíš vaříš než pečeš) a vršek se neudělá - má málo tepla.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 7.3.2007 09:31  6809
Keosan: Pochop, že pečení v domácích pekárnách funguje na jiném principu jak v troubách. V troubách ti rovnoměrně cirkuluje teplý vzchuch. V domácích pekárnách topná spirála ohřívá nádobu (i vzduch, ale z principu prostě jinak). IMHO. Pokud chceš kůrku tak nech namíchat v pekárně a upeč v normální troubě.

Není doškrábaný. Barvu má stejnou jako jako těsto - tmavé/tmavá, světlé/světlá.

keosan 7.3.2007 09:21  6808
phannyNechapem, preco tak vela ludi berie neprepecenu hornu korku ako samozrejmost. Je to uzatvoreny priestor a horna korka sa sice prepeka o cosi menej, ale tiez ma byt prepecena. Rozne pekarne /i lacne/ vraj tie korky prepekaju i hore. Ked som sa pozeral, tak spirala sa nedotyka nadoby, takze je jedine vrchna korka sa nedotyka kovovej/teflonovej nadoby, ale inac nema byt dovod na neprepekanie. Naviac pri domacich pekarnach su vsade obrazky chlebikov s dobre prepecenou korkou.

Niekto tvrdil, ze horne nedopekanie moze robit zle tesniaci horny uzaver.
Vcera som dal konecne reklamovat svoju Moulinex Home Bread OW200030, ze z 500g muky /pripadne 600g/ pre program na 1kg chlieb je to cele biele. Dufam, ze nebudu vymyslat, ze si tam daju 100g muky, krpaty chlebik a ten im staci prepiect....

Evelyn -
a co povrch nadoby - nie je doskriabany ? Vraj napr. u Ety stacili poskriabat zrnka /slnecnicna, atd.../ povrch.
A aku farbu ma chlieb z Vasej pekarne ?

Nasiel som foto, ako by mal chlebik vyzerat.
http://www.bilezbozi.cz/domaci-pekarny/moulinex-ow-200030:gallery
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.3.2007 21:17  6807
KeosanJá mám horní kúrku bledou, tam to pochopitelně nepeče. Ale nikdy mi to nevadilo.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 6.3.2007 16:34  6806
keosan [6802]: Víc než rok a jsme maximálně spokojeni. Peče moc dobře.


Jinak ta forma se opravdu neotáčí ale jde lehce vytáhnout :-)
keosan 6.3.2007 15:17  6805
Mozno miesto tocenia tlacil :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt