Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 21.3.2007 09:32  6826
Juchu, tak ta moja pekarnicka predsa bude pokazena. Objednavali na nu nejake senzory a nahradne diely. Takze biely nedopeceny chleba predsa len nebude standardom :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 21.3.2007 07:42  6825
já teď nevím...píšu sa tu ešte recepty...? som chcela pridať jeden na dobré slané pečivo...

Cesnakové slimáky/hniezda (slané pečivo)

Cesto:
0,5 l mlieka
1 kg hladkej múky
1 PL soli (PL=polievková lyžica) :-)
1 PL kryštál. cukru
1 dl oleja
1 kocka droždia
2 hrste polohrubej múky
2 žåtka

Plnka:
1 Hera
10-15 (pod¾a chuti) strúčikov cesnaku
1 ČL soli (ČL=čajová lyžička) :-)

Postup:
Z dvoch hrstí polohrubej muky, cukru, droždia a mlieka urobíme kvások. Pridáme ho k ostatným surovinám a dobre vypracujeme vláčne cesto. Necháme podkysnúť cca hodinu (kto má misku rýchlokysku tak i skôr) :-)
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 3 časti, každú z nich rozva¾káme ako na štrúd¾u a potierame cesnakovou plnkou.

Plnka: Zmäknutú (nie roztopenú!!!) Heru vymiešame s prelisovaným cesnakom a so¾ou.

Cesto potreté plnkou stočíme, pokrájame priečne, kladieme na vymastený plech na rezanú stranu, povrch potrieme žåtkom (ja k žåtkom pridávam trošku oleja alebo vychladnutý roztopený Palmarín). Môžeme posýpať sezamom, či rascou..alebo aj aj..:-))
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 st.C, 15-20 minút, prípadne pod¾a toho ako rýchlo vám rúra vypeká.

__________________
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.3.2007 15:16  6824
theresane, jen příležitostě, v titulku je datum :-)
domi Domi When things go wrong don´t go with them 15.3.2007 23:23  6823
Mame doma Etu pekarnu, pecu casto kminovy od Labety a naprosta spokojenost. Jelikoz nechci byt zavisla jen na michanych smesich, zkousela jsem i michat a taky byly dobre. Delala jsem i zminovany pivni, z Braniku a ten byl vyborny.
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 13.3.2007 21:02  6822
vinyl:..a to ty ty jídla vaříš denně?....že je pokaždý něco jinýho zajímavýho?:-)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.3.2007 11:27  6821
technickáV klubu co právě jíte jsem si nedávno zřídil takový malý deníček pozoruhodných krmí. Kdyby někoho něco zajímalo, může sem, pod příslibem uvaření napíšu i recept. Naposledy teď o víkendu jsme se konečně odhodlali a udělali humra. Pozoruhodná záležitost :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.3.2007 20:30  6820
diky moc :-)))
kokos kokos 10.3.2007 20:29  6819
zblunce [6816]: Tak omluva je to tam. Jen jaksi mne spletl název. Takže to máš tady Růžové kuličky.
kokos kokos 9.3.2007 19:54  6817
zblunce [6816]: V minulém není. Mám hledat dál.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.3.2007 19:43  6816
Akutni prosbamohl by mi sem prosim nekdo opsat recept na lososa s cockou, co byl v minulem Apetitu??? Diky moc moc moc
scalex Scalex 7.3.2007 12:05  6815
Na barvu kašli, jde o to, aby byla kůrka křupavá. Koukni se na nějaké fotogalerie domácích chlebů, na netu jsou jich spousty, třeba http://www.pekarny.unas.cz/
keosan 7.3.2007 11:24  6814
ScalexDik za informaciu. Takze, ked ma Moulinex 610W, teoreticky by to tiez tak malo prepekat chlebik. Nemas nejake foto chlebika, ako vyzeraju tie farby - alebo mozes popisat, prirovnat farby pri 1kg chlebiku pri strednom, ci tmavom stupni prepecenia ?
scalex Scalex 7.3.2007 11:00  6813
keosan [6812]: jakási AMBOSS Exclusive, výkon 600W.
keosan 7.3.2007 10:39  6812
Scalex aky mas model-znacku ?
keosan 7.3.2007 10:38  6811
Presne ako pise Scalex. V plynovej trube je to tiez tak.

Neviem ako ine pekarne, ale u Moulinexu sa spirala NEDOTYKA nadoby. Je asi 2cm od nej. Takze jedine, co sa rozhoruci je vzduch vnutri, ten ohreje teflonovu nadobu, tak ako musi posobit aj na vrchnu cast chleba.

U tej pekarne podozrievam bud nedostatocny vykon /ma mat vraj 610W/, alebo termostat, ktory casto cvakal - 30 sekund pieklo, vyplo, za 5 sekund zaplo pecenie, za dalsich 5 vyplo, za 20 sekund zaplo, za 10 sekund vyplo atd. Mozno moc citlivy termostat. Alebo to bolo technicky zle navrhnute - navrhnute pre mensi objem cesta. Piekol som 1kg chleby z 500g muky. Nabuduce skusim zo 600g. /Po tom dopekani mal chleba iba 850g/.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt